maanantai 30. marraskuuta 2009

Joulun tuoksua ja tonttujen juoksua

Ostin puttipajan tontut ja tuoksukynttilän. Muutamana vuonna olen jouluvalmisteluihin saanut lisävauhtia Puttipajan jouluntuoksu kynttilästä. Laitan sen palamaan keittiön pöydälle, leivon tai siivoan keittiön kaappeja ja välillä juon glögiä...näin siis laiska mammeli ottaa koneistostaan irti sen mikä otettavissa on :)

Tämä ilta meni työkavereiden kanssa keilaamassa ja sen päälle syömässä ihanaa kanttarellihärkää..nam, mukavaa oli :) Huomenillalla on suunnitelmissa murkun kanssa mennä joululahjamyyjäisten askartelutalkoisiin ja sitä ennen tehdä lanttulaatikot uuniin. Teen aina laatikot etukäteen ja pakastan ne jouluksi. Lanttulaatikosta tulee niin ihana joulun tuoksu, minulle se on yksi niistä OIKEISTA jouluntuoksuista:)

lauantai 28. marraskuuta 2009

Leipomispäivä

Piparkakut on leivottu ja paistettu. Saihan se Mammeli houkuteltua opiskelijapojankin kotona käymään taikinaa maistelemassa :) <3
Monenlaisia pipareita valmistui, tähtiä, sydämiä, nalleja, possuja, kukkia ja tämän vuoden uutuudet LAMPAAT ja KARITSAT <3 Lapset innoissaan leipoi pipareita ja pullia...Leivinpaperikin oli jouluista:)
Tähtipullia maistiaiseksi ja
jouluksi pakastimeen odottamaan.

Lopuksi uuniin laitoin karjalanpaistin, jota syömme huomenna. Viemme lainalapset kotiin huomenna ja käymme siskollani Mouhijärvellä kylässä. Kai tästä nyt alkaa jouluvalmistelut, kun mammeli sai koneistonsa käynnistettyä :)

perjantai 27. marraskuuta 2009

Perjantai-ilta

Mammeli on niin väsynyt, että ei jaksanut leipoa tänään pipareita, vaikka taikina olisi jo valmiina jääkaapissa. Töistä kun pääsin, menimme tallille siivoamaan Helmin ja Hilman karsinan ja ruokkimaan ne. Tänään tytöt saivat kauraa, porkkanaa, salaattia ja perunaa. Vesi vaihdetaan myös joka kerta ja heinää lisätään heinäpussiin. Lopuksi haleja ja höpötyksiä kullannupuille, taidan olla sellainen "Mammeli Äkkijyrkkä", kun nautin lampaiden halailusta. Sitten kävimme ruokakaupassa ostamassa viikonlopun ruokatarpeet ja haimme "lainalapset" viikonlopun viettoon. Illalla lapset leikkivät Niilon kanssa ja isompi askarteli joulukortteja. Nyt on talo hiljainen, kun lapset ovat jo untensaarilla. Huomiseksi olen suunnitellut sitä leipomista siis pipareiden ja joulupullien. Laitan tähän lopuksi pipareiden ohjeen, jonka olen saanut anopiltani n.27 vuotta sitten.

Joulupiparit
4,5 dl sokeria
3 munaa
400g margariiniä tai voita
1 dl siirappia
3 tl kanelia
2 tl kaardemummaa
1/4tl neilikkaa
3tl soodaa
3dl perunajauhoja
n.10dl vehnäjauhoja

Sokeri ja munat vatkataan.
Rasva ja siirappi kiehautetaan ja jäähdytetään.
Kaikki aineet sekoitetaan yhteen ja annetaan
taikina seistä yön yli viileässä. Paistetaan 200 c

torstai 26. marraskuuta 2009

Piparitaikinaa ja muuta

Ostin tämän kynttelikön paikallisesta uudesta sähköliikkeestä. Näin sen liikkeen ikkunalla ja ihastuin tähän malliin. Vierellä olevan enkelin olen ostanut joskus huutokaupasta.
Otin itseäni niskasta kiinni ja tein piparitaikinan yöksi jääkaappiin tekeytymään. Yritän taikinalla houkutella nuorempaa poikaamme käymään kotona huomenna, hän kun rakastaa kaikkia kakku- ja piparitaikinoita. Voittaisikö äidin piparitaikina tyttöystävän seuran edes hetkeksi ? :) Huomenna siis leivotaan piparkakkuja ja muita pikkuleipiä. Huomenna haemme myös "lainalapset" viikonlopun viettoon. Kerronpa sitten myöhemmin, mitä lasten kanssa touhusimme.

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Pikkujoulu hengittää jo niskaan :)

Ensimmäinen kynttelikkö oli kaivettava kaapista ja laitettava esille, että alkaisi vähän jouluttamaan...
Amaryllis aukaisee jo kukkiaan merkiksi joulun lähestymisestä.
Mammeli osti itselleen samantyylisen joulukalenterin, kun lapsenakin oli, että jos se auttaisi joulumielen löytymiseen. Kun aamuisin silmät ristissä avaan luukun niin toivon, että se piristäisi tässä harmaudessa. Taidankin ottaa uuden vihon käyttöön, johon alan suunnittelemaan joululeipomuksia ja -ruokia, kun joku on joskus sanonut, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty:)

tiistai 24. marraskuuta 2009

Jouluvalmisteluja töissä

Tulin vähän aikaa sitten töistä iltapalaverista, jossa valmistelimme vähän omaa osastoamme joulukuntoon.
Teimme "kotikeittiöstämme" joulutontunpajan. Sinne menemme aina joulukuussa ennen ruokailua hetkoselle. Istumme siellä jokainen omalla lattiatyynyllä. Paja on koristeltu jouluiseksi ja katonrajassa roikkuu joulukalenteri pussit, joista löytyy aina jotain mukavaa. Jokainen saa vuoro päivänä aukaista pussin ja sieltä saa joulutarran omaksi ja lisäksi pussissa on jotain yhdessä tekemistä esim. laulu, leikki, satu, leipomispäivänä piparimuotti jne.... Paja on vähän sellainen jännittävä ja salainen paikka, sinne pääsee ensimmäinen kerran vasta 1.12.

Lisäksi koristelimme jo vähän ruokailutilaamme ja laitoimme jouluvaloja. Aamulla, kun lapset tulee hoitoon he heti huomaavat iloisena muutoksen, tai ainakin niin on käynyt edellisinä vuosina. Lapset niin odottavat aina tuota joulua ja niiden juttuja on kiva kuunnella :)

Kotona pitäisi jo alkaa leipomaan pikkujouluksi. Ajattelin aloittaa perinteisesti tortuilla ja pipareilla...kun nyt vain saisi sen jouluvaihteen päälle :)

maanantai 23. marraskuuta 2009

Niilo viattomana

Kyllä Niilo osaa kiltistikkin olla....nukkua kauniisti murkun jalkojen päällä.... ja
nauttia ihanista kissanpäivistä sohvalla. Mutta, mutta täytyy pysyä totuudessa...aamulla pikku-rasavilli hyppäsi salin pikkupöydälle, jossa OLI kauniita koriste-esineitä. Huom! siis oli, ei ole enää...kului kilinää, kolinaa ja taas sai mammeli joululahjoja...:/

Tänä iltana olin 9-luokan vanhempain-illassa, aiheena oli yhteishaku....pyysin opolta keskustelu aikaa murkulle ja minulle, että saadaan jutella rauhassa. Murkkua kiinnostaa lukio ja liiketalouden perustutkinto siis kauppis...mahdollisuus olisi myös kaksoistutkintoon, mutta onko liian raskasta? No vielä on aikaa miettiä n.4kk. Murkulle olen sanonut, että muuten en valintaan puutu, mutta kotoa et muuta ennenkuin toisenasteen opiskelut on opiskeltu. En millään henno vielä luopua hänen seurastaan <3

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Isäntä on pehmitetty

Niilo on pehmittänyt isännän sekä viherkasvin :) Muistatko, kun kerroin, että pyysin joululahjaksi kaikki mitä Niilo rikkoo...siis ensimmäinen joululahjani on tämä kasvi :)
Niin ja minä sain pehmitettyä isännän lähtemään Tampereelle...ensiksi ukko-kulta sai katsoa telkasta naistenviestin ja sitten nokka kohti kaupunkia.... Ostin joulukorttitarpeita Tiimarista.
Lahjoja rakkaille....
Täytyihän mammelinkin jotain saada...kivan tunikan ja legginssit. Näiden kanssa vaikka violetti t-paita ja kivoja koruja niin mammakin näyttää nuoremmalta (murkku sanoo tietysti, että LUULEE näyttävänsä :) )

lauantai 21. marraskuuta 2009

Tauti helpottaa

Vihdosta viimein saimme toisen seinävalaisimen portaikkoon. Kesti yli puoli vuotta ennenkuin valaisinliike pystyi toimittamaan toisen samanlaisen.
Tauti tuntuu helpottavan, jos näin vähällä pääsin olen onnellinen. Vielä on vähän vetelä olo ja kurkku karhea, mutta kyllä tämä tästä. Kyllä taas huomasi kuinka tylsää on olla kipeä, kaikki tuntuu harmaalta ja kurjalta:( Mulla onkin pieni suunnitelma huomisen pään menoksi...Ukko-kultaa pitäisi alkaa pehmittämään....


Niin ja kiitos teidän ihanista kommenteista ja huolenpidostanne <3

perjantai 20. marraskuuta 2009

Täälläkin sairastetaan

Ostin kolme puttipajan sydäntä ja ajattelin sijoittaa ne roikkumaan verhotankoon.
Ensimmäinen Amaryllis oli pakko ostaa, kohta sen kukka puhkeaa :)
Niin, mulla on nyt joku flunssa...kurkku on kipeä, tuskan hiki, paikkoja särkee, mutta kuumetta ei ole. Saa nähdä miksi tämä tästä kehittyy...onko lievää sikaa vai ihan tavallista vain... Tämä viikonloppu menee siis lepäillessä, vaikka lainalasten piti tulla meille, mutta jouduin siirtämään heidän tuloaan. Rentouttavaa ja virkistävää viikonloppua teille ystävät <3

torstai 19. marraskuuta 2009

Niilo on löytänyt emon

En tiedä itkisinkö vai naurasinko, katsokaa nyt itsekkin......Niilo on nyt viikon verran joka ilta nukkumaan mentäessä hakeutunut Ninnin( cotton de tulear 11,5 vuotta) nisille. Hartaana ja kehräten Niilo imee Ninnin tissiä. Välillä Ninni on kiusaantunut ja välillä nuolee tyytyväisenä Niiloa. Ninnillä ei ole koskaan ollut pentuja ja aikaisemmin en olisi voinut kuvitellakkaan, että se olisi moiseen hommaan suostunut. Tämä on kyllä aika koomista, kun mummu joutuu vanhoilla päivillään vielä keinoemoksi:)

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Rakkaudesta


Tänään olin unohtanut kännykän kotiin ja ukko-kulta soitti minulle töihin....en päässyt puhelimeen, kun olin nukkarissa lapsia nukuttamassa. Nukkarista tullessani työkaverit kertoivat, että soita miehellesi, hän soitti ja halusi varmaan kertoa kuinka sinua rakastaa :) Minä siihen, että tuskinpa se nyt sitä soittelee...koska mehän ollaan kuin vanhat nojatuolit...ei enää oikein hyvältä näytä, mutta ei raaskita poiskaan heittää, kun niissä on niin hyvä ja turvallinen olla....Ennen ei vaihdeta uusiin, kunnes pois kannetaan....:)

tiistai 17. marraskuuta 2009

Lastenlapsia hoitamassa

Tänään olimme hoitamassa lastenlapsia, kun heidän vanhempansa olivat vanhempainillassa. Kuvassa on nuorin lastenlapsistamme, Siiri n. 7kk. Tämä nuorin oli rauhallisin:) Poikien kanssa leikimme, pelasimme ja tutkimme kirjoja.

Nyt pitäisi mennä vielä saunaan ja laittaa "paplarit" yöksi päähän, kun huomenna on töissä valokuvaus. Kova työ mammelilla saada itsensä sellaiseen kondikseen, että kamera ei poksahda kuvaajalla ;)

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Jouluostoksilla

Kävimme siis tänään jouluostoksilla. Kotiinkin tuli hankittua jotakin, nämä jouluvalot lyhtyyn...
lasinen kynttiläjuttu yläkertaan ja jotain muuta pientä:)
Tonttu pääsi paketoimaan ensimmäisiä joulupaketteja...tästä se alkaa..meinaan joulupuuhat:)
Ihan kivoja lahjoja löysimme läheisillemme, mutta täällä en voi niitä esitellä, että salaisuus säilyy.

Tunnelma on tänään ollut vähän alakuloinen, kun olen miettinyt sitä kuinka monessa perheessä on nyt ahdistusta ja pelkoa sikaflunssan takia. Me olemme toistaiseksi päässeet pienillä flunssaoireilla, mutta monet monet lapset ovat tosi kipeenä. Yhden blogiystäväni lapsi on kovin sairaana sairaalassa, muistetaan häntä rukouksin <3

lauantai 14. marraskuuta 2009

Lauantai lepäillen

Makuuhuoneen peilin päälle olen tehnyt tälläisen kikostuksen :)
Eteisen vitriinin päällä on tämän ikikukka-asetelman paikka.
Tämän Arabian lautasen ostin huutokaupasta. En tiedä onko se itse maalattu, mutta lautasen takana on Arabian piippuleima.

Tämä päivä on mennyt rentoutuessa. Mummi ja pappa oli käymässä. Kävimme mummin kanssa viemässä kynttilät haudalle ja siivoamassa lampaiden aluset. Kivimäen isäntä keitti taas lampaille perunoita ja osan niistä veimme lampaiden popsittavaksi jo tänään. Hilma ja Helmi selvästi nauttii, kun mamma niitä suukottelee ja höpisee hassuja. He laittavat silmänsä kiinni ja nauttivat mamman höpötyksistä ja hellyydenosoituksista:)

Huomenna olisi tarkoitus mennä jouluostoksille Prismaan, kun on asiakasomistajapäivät ja siellä on alennuksia monista tuotteista -15 %. Katsotaan mitä sieltä pukinkonttiin löytyy:)

Mukavaa lauantai-iltaa teille kaikille lukijoille <3

perjantai 13. marraskuuta 2009

Iltakirkossa


Olimme ukkokullan kanssa pikkukirkolla yhteyden illassa. Paikkakunnallamme on kaksi kirkkoa toinen naapurissamme ja tämä pikkukirkko 7 km päässä kodistamme.

Ilta oli hyvä ja lauloimme ihania lauluja. Entiseltä asuinpaikkakunnaltamme oli myös ylistysryhmä laulamassa. Tilaisuuden jälkeen joimme kahvia ja juttelimme. Kesken tilaisuuden tuli kirkkoon lapsuuden tuttuni, joka on päihderiippuvainen. Rukoilimme hänen puolestaan, voitko sinäkin laittaa kätesi ristiin hänen puolestaan? <3

torstai 12. marraskuuta 2009

Joulun suosikkikukkia

Ehdoton suosikkikukkani jouluna on Amaryllis, vuosi vuodelta tykkään siitä enemmän ja enemmän <3
Punaisena ja valkoisena Amaryllis on upea. Mitä kukkaa ilman sinä et voi jouluasi viettää?
Tulppaanikori on mielestäni myös kaunis <3
Joka joulu on oltava hyasintti, tuoksu tuo mieleeni lapsuuden joulut.....

tiistai 10. marraskuuta 2009

Uusia ystäviä

Niilo on saanut uusia ystäviä....Kivimäen isännän, joka ei ole ollut oikein kisuihmisiä, mutta kun Niilo painautuu kainaloon ja alkaa kehräämään sulaa isännänkin sydän :)
Ninnikin on ystävystynyt pikku-Niilon kanssa. Aikansa riehuttuaan kaksikko huilaa vierekkäin karvamatolla. Välillä Ninni kyllä ärähtää, kun "pikku-kauhis" hyppii ja juoksee pitkin huushollia ja ei pysy Ninnin kontrollissa. Ninni yrittää nimittäin olla eläinten pomo perheessä:)

maanantai 9. marraskuuta 2009

Meidän entinen koti



Halusin näyttää teille meidän entisen kodin. Rakensimme tämän talon v. 1993 ja myimme sen n. 2v. sitten. Kun muutimme tähän kotiin oli kuopuksemme vielä silloin vatsassani, muut lapsemme olivat 4, 8 ja 10 vuotiaita. Elimme tässä kodissa onnellisena ja siitä ajasta on hyvät muistot. Kuitenkaan tanne taloon ei ole ollut ikävä, koska tykkäämme asua nyt täällä maalla. Kyllä se pitää paikkansa, että missä sydän on siellä on koti.

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Hyvää Isänpäivää

Kiitos, Taivaan Isälle, että saan olla hänen lapsensa tänäänkin Isänpäivänä <3
Meidän isänpäivä meni aika kiireisissä merkeissä....aamulla touhua, sutinaa, melua, iloisia lasten kasvoja, vaarin/isän onnitteluja ja kakun syöntiä.
Iltapäivällä kävimme pappoja katsomassa ja Tampereella sairaalassa mummua tervehtimässä. Omaa Isää muistin kynttiällä haudalle ja kiitin hänen rakkaudestaan.Illalla lopulta rahoitutaan ja valmistaudutaan alkavaan työviikkoon....Ensi viikonloppu otetaan rauhallisesti. Pimeinä iltoina poltetaan kynttilää ja mietitään jo joulujuttuja:)

lauantai 7. marraskuuta 2009

Onnellinen lauantai-ilta

Minut saa tänään onnelliseksi se, kun lapset ja lastenlapset ovat mammalassa. Vanhempi poika ei ole tänään, mutta soittelen hänelle, josko huomenna tulisi isänpäivää viettämään <3 Illalla, kun saamme pienemmät nukkumaan katselemme telkkaria opiskelijapojan, aikuisen tyttären ja murkun kanssa. Mamma on varannut karkkia, sipsiä ja limsaa, joten ilta kuluu makoisasti :)

Onnellinen olen kanssa noiden eläimien parissa. Käytiin Helmi ja Hilma syöttämässä ja kisut sekä Ninni pyörii tässä jaloissa. Eilen illalla oli ihana seurata, kun Ninni ja pikku-Niilo nukkuivat nenät vastakkain sohvalla. Olen tosi onnellinen täällä maalla, kun vain aika ei menisi niin nopeasti, että ehtisi nauttia kaikesta mukavasta, mitä on lahjaksi saanut <3

perjantai 6. marraskuuta 2009

Partylite kutsuilla

Hei <3

Tulin juuri naapurista Partylite kutsuilta. Tilasin sieltä joululahjan eräälle läheiselle, jolle on yleensä vaikea keksiä pukinkonttiin mitään. Ilta vierähti mukavasti, kahviteltiinkin ja sain ensimmäisen joulutortun tänä vuonna, nam .....kylläpä maistui hyvälle :)
Mukavaa viikonloppua ja hemmotelkaa isiä :> Meillä on satanut lunta ja aijon nauttia siitä täysin siemauksin <3