keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Onnellista <3 Siunattua vuotta 2010



Tämä vuosi lähestyy loppuaan, on aika muistella mennyttä vuotta ja haaveilla tulevasta....Olen kiitollinen menneestä vuodesta, sain olla onnellinen ja sain tuntea rakkautta <3 Säästyin suurilta menetyksiltä ja sain olla terveenä. Ensi vuodeksi toivon kaikkea hyvää ja Taivaan Isän huolenpitoa rakkailleni, itselleni ja teille kaikille lukijoilleni. Olen ollut iloinen tämän uuden harrastukseni parissa ja te olette sen saaneet aikaan :) KIITOS, jatketaanhan tätä yhteydenpitoa. kun tämä on niin kivvaa :)
Tiedän nyt jo, että ensi vuosi tuo elämäämme iloa ja surua...Heti vuoden alussa on serkkuni hautajaiset ja jo uuden vuoden päivänä...tai empäs kerrokkaan, mitä silloin sattuu ja tapahtuu...sen saatte lukea myöhemmin.....



Terveisin MaMMeli


tiistai 29. joulukuuta 2009

Ale ostoksia

Tämä Pentik enkeli oli yksi niistä enkeleistä, jotka sain työkavereilta. Sai kaikilta kolmelta työkaverilta enkelit joululahjaksi<3
Tämän ihanan tyynyn saimme naapureilta jouluaattona <3
No, NIIN tässäpä on ale ostokset Nalle 5 e, kirjateline 10 e, sisustusliikkeestä Ideaparkista (kuvassa olevan keittokirjan olen saanut ukkokullalta kihlausaikana).
Mustat farkut, valkoinen ja punainen T-paita -50 %, kivat käyttövaatteet mammelille :)

Ei sen kummempia löytynyt, mutta en kyllä hakenutkaan, kun tuota rahaa on mennyt liian kanssa näin joulunaikaan.

Lainalapset joululomalla


Haimme "lainalapset" meille tänään. Huomenillalla viemme heidät kotiinsa. Ulkoilimme juuri äsken ja murkku hiihteli vanhemman lapsen kanssa. Minä leikin nuoremman kanssa ja Ninni koira nautti juoksemisesta ihanassa talvisäässä. Se meidän kiireinen pukki oli jättänyt huolimattomuuksissaan lapsille paketit tänne, pojalle Salama- auto ja tytölle praz-nukke, nyt niillä leikitään innolla :)

Uudenvuoden aatoksi olemme ajatelleet lähteä siskolleni. Hän asuu ihanassa talossa järvenrannalla ja sinne on meiltä matkaa n. 130 km. Siskoni mies on rauta-ja maatalouskauppias ja uutena vuotena heillä on aina hieno ilotulitus. Myymättä jääneet raketit, kauppias itse päästelee taivaan tuuliin :) Meidän ukkokulta taas ei ole oikein innostunut tuosta rakettihommasta, joten näin murkkummekin pääsee nauttimaan rakettihommista.

Niin ja myöhemmin tänään esittelen, mitä ostin, kun olin "tuulettumassa" eilen Ideaparkissa :)
Posted by Picasa

maanantai 28. joulukuuta 2009

Tuulettumaan

Kyllä nyt täytyy lähteä tuulettumaan Tampereelle, kun on niin ylensyöty ja nukuttu... Olo on kuin nuoremalla lapsenlapsella tässä kuvassa, pää tekisi mieli laittaa pakettiin....Taidan syödä tänään vain salaatin:)

Joulu 2009

Posted by Picasa

sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Jouluisia kuvia Kivimäestä

Nämä tontut ovat muistona ystävästä, joka kuoli n. 12 vuotta sitten 38- vuotiaana. Hän askarteli toisiksi viimeisenä joulunaan tälläisiä ystävilleen <3
Joulunrauha laskeutunut myös Kivimäkeen <3
Sohvalla pehmolammas, jonka mammeli sai anopilta tänä jouluna. Taidan pitää sen unilelunani <3
Menneitä sukupolviakin ajattelen näin jouluna, heistä kuvia seinällä <3
Nuppukissammekin viettää joulua rauhallisissa merkeissä mikäli pikku-Niilo vaan antaa. Välillä vaan Niilo riehuu niin, että Nuppu menee piiloon lepäämään :)

Mammelikin sai pukilta lahjoja :)

Ihanat työkaverit antoivat nämä enkelit lahjaksi sain myös kaksi pentikin valkoista enkeliä, jotka varmasti kuvaan myöhemmin.
Neuleen äidiltäni ja tyttäreltä ihanan purkin täynnä karkkia.
Vanhemmalta pojalta ja hänen tyttöystävältään saimme uuden saunamittarin. Äidiltäni tehosekoittimen ja kaksoispussilakanan ja tyynyliinat.
Äidiltäni Mariskoolit ja Pentikin Aino-astiastoa.
Esikoiselta Aino-astiastoa ihanan maitokannun. Olen kummakseni varmaan ollut kiltti, kun pukki toi minulle niin paljon lahjoja:)

Nyt lähdemme tallille katsomaan Helmiä ja Hilmaa. Jouluaattona heille veimme kerppuja ja herkkuja:) Taidan ottaa tytöistä muutaman valokuvan, kun ovat niin lihoneet ja kasvaneet, taitavat tulla emäntäänsä :)

lauantai 26. joulukuuta 2009

Kiireinen joulupukki

Lastenlapset koristelivat joulukuusen ja vaari laittoi kynttilät.
Voi mahdoton...kirkon jälkeen, kun lapset menivät saunaan, tuli joulupukki lentoporolla tuomaan yläkerran parvekkeelle lahjat....voi harmi, kun pukilla oli niin kiire, ettei ehtinyt sisälle poikkeemaan, vaan jätti lahjat parvekkeelle. Lapset kuulivat saunan eteiseen kovan äänen ja juoksivat yläkertaan, mutta pukki oli jo häipynyt lentoporollaan seuraavien lasten luo...
No ei se haitannut, kun pukki oli ollut niin kiva, että oli jättänyt paljon ihania lahjoja :)

Niitä paketteja sitten kaksi nuorimmaista tässä kuvassa repii, Aaro ja Niilo <3

Kuiske kuuluu, miltä ruoka maistaa...


Jouluaaton ruokapöydässä oli kinkkua, salaatteja, kaloja, hirvipaistia. Laatikot, juomat, leivät ja juustot oli apupöydällä, kun kaikki ei mahtunut ruokapöytään. Söimme rauhassa NIIN, että navat lopuksi naukuivat :) Ennen ruokaa Kivimäen isäntä luki Jouluevankeliumin ja siunasi ruuan .

Sulattelimme vähän ruokaa, jonka jälkeen lähdimme Kotikirkkoon aattohartauteen. Tullessamme hartaushetkestä oli jo tullut aika pimeää ja Kivimäen pihan valaisi jäälyhdyt ja ulkotulet. Maitolaiturilla paloi poikiemme tekemät lyhdyt ja vanhassa Kivimäen torpassa paloi kynttilät ikkunalla.

Jouluaaton kahvittelut

Illalla sitten kahviteltiin, kun lahjat oli avattu ja lapset leikkivät leluilla aikuiset sai kahvitella ja herkutella. Pöydässä oli pähkinäkinuskipiirakkaa....
joulupullaa, joulutorttuja, pipareita, mariannekääretorttua, kentakin kakkua....
ja luumuista täytekakkua....
ja puolukkahyydykekakkua.
Mammelin joulualkaa yleensä tästä kahvihetkestä, kun aaton tohinat on ohitse ja mammelikin saa rentoutua ja hiljentyä<3

Tänään tapaninpäiväiltana on Kivimäki hiljentynyt. Vanhemmat lapset, lapsenlapset, miniäehdokkaat, vävy, äitini ja isäpuoleni ovat jo lähteneet. Minä, ukkokulta ja murkku olemme vain kolmistaan kotona. Taidamme katsoa Vesa-Matti Loirin konsertin telkkarista ja pelata Monopolia ja syödä suklaata. Kaikki on muuten hyvin, mutta minulla on ollut noin viikon inhottava vaiva, nenäni särkee ja on niin kosketusarka kuin joku olisi lyönyt. Se on turvoksissa ja eilen kävin lääkärissä. Lääkäri epäili talirauhasen tulehdusta, mutta käski ottaa vain särkylääkettä. Jos tämä ei pian helpota täytyy mennä uudestaan lääkäriin...kummallista, onko kellään ollut tälläistä vaivaa??? NO, mukavaa tapaninpäivää teille kaikille blogisiskoille <3

perjantai 25. joulukuuta 2009

Perinteisiä joulukoristeita

Tämä talli ja raamatun henkilöt on tärkein joulukoristeemme. Se on ollut meillä jo ainakin 15 vuotta ja toivon, että lastenlapsetkin muistavat, että tämä on ollut mammalassa aina joka joulu.
Tämä heppa on muutaman vuoden vanha, mutta olen tykästynyt tähän kovasti. Huomenna kertoilen joulun vietostamme, mutta tänään toivottelen vielä mukavaa joulun jatkoa <3

tiistai 22. joulukuuta 2009

JOULURAUHAA

Niityllä lunta, hiljaiset kadut,
taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus.
Muistojen virta, lapsuuden sadut
sanoma joulun,
on uusi mahdollisuus.
Joulu on taas, riemuitkaa nyt.
Lapsi on meille
tänä yönä syntynyt.....
Ikuisen joulun, jos tahdot löytää,
sydämes avaa ja kohtaat Vapahtajan.
Et löydä kultaa, et juhlapöytää,
löydät vain seimen ja tallin koruttoman.
Joulu on taas riemuitkaa nyt,
lapsi on teille tänä yönä syntynyt.
Tulkoon juhla todellinen,
tulkoon Jeesus Herraksi sen,
tulkoon rakkaus ihmisrintaan,
silloin joulu luonamme on.
Pekka Simojoki

Ihanaa, siunattua joulua teille ystävät. Kiitos ystävyydestänne, nähdään ja kuullaan toisistamme <3

maanantai 21. joulukuuta 2009

Kiirettä pitää


HEI!

Kiirettä on pitänyt tämän päivän....Huomenna tarkoitus tehdä joulupostaus ja sitten pidän muutaman päivän tauon....nähdään vielä huomenna <3

sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Sunnuntain sutinat

Tämä päivä on mennyt siivotessa. Lattiat on nyt pesty ja pölyt pyyhitty. Lakanat vaihdettu melkein kaikkiin sänkyihin ja pyykkiä PESTY...huh ja sitä riittää. Huomenna laitetaan koristeet ja viimeistellään siivousta. Ihanaa nyt näyttää jo mukavammalle ja kohta saa alkaa joulunvieton.

Illalla oli murkun kummit käymässä, kahviteltiin ja sovittiin teatterireissusta tammikuulle. Mennään katsomaan komisario Koskista Tampereen Työväen Teatteriin. Komisario Koskista esittää Pentti Helin, joka oli rinnakkaisluokalla, kun olin yläasteella. Pena oli ihku ja kaverini Anne oli häneen ihastunut :)

Meidän lampaat ovat voineet hyvin, vaikka on ollut kylmää. Olen vienyt niille lämmintä puuroa ja lämmittänyt juomavettä. Jouluksi olen ajatellut ilahduttaa Helmiä ja Hilmaa kauralyhteillä ja kerpuilla. Täytyy ottaa sitten valokuvia niiden joulusta:)
Posted by Picasa

lauantai 19. joulukuuta 2009

Lauantain tohinat

Ostimme tänään uusia jouluvaloja. Tässä niistä tähtivalot, jotka on sopivat kahteen pikkuikkunaan yläkerrassa isännän työhuoneeseen ja opiskelijapojan huoneeseen. Muista valoista myöhemmin....
Perunalaatikot on vihdoin uunissa. Imellytin niitä soseutettuna ja vehnäjauhojen kanssa ensin 4 h uunissa 50 asteessa. Lisäsin siirappia, suolaa, maustepippuria, muskottia ja maitoa. Jaoin soseen vuokiin ja pinnalle vähän voita. Nyt ne on uunissa paistumassa 170 asteessa. Nam..perunalaatikko on yksi mun herkuista:)
Niin ja se siivous...kodinhoitohuone ja pukuhuone siivottu, muut huoneet järjestelty, mutta imuriin en ole vielä koskenut. Yritän sen delekoida ukkokullalle ja minä pesen sitten lattiat ja pyyhin pölyt. Perinteisesti ukkeli pesee saunan ja vessat, kohta kolmenkymmenen vuoden koulutuksella:)

perjantai 18. joulukuuta 2009

Perjantai-ilta

Mammelin ensimmäinen Maileg-tonttu :)
Olen ollut tänään maailman onnellisin hoitotäti. Eräs lapsi, jota olen kaksi vuotta hoitanut ja joka syksyllä siirtyi isompien ryhmään, toi minulle tänään tämän ihanan suklaakortin. Olin aivan hämmästynyt ja kysyin, että miksi sinä minulle tämän annat? Hän hymyili ujosti ja sanoi, että kun minä tykkään sinusta. Kyyneleet tulivat silmiini, koska en ole enää puoleen vuoteen häntä hoitanut ja silti hän halusi minua muistaa. Emmekä totisesti aina päästäneet toisiamme helpolla:) Ihania nuo lapset, kyllä he tietävät jos aikuinen parhaansa on yrittänyt <3
Joululahjat on melkein kaikki paketoitu. Murkku paketoi suurimman osan, minä vain muutaman. Tontut kai säkit hakevat yöllä ja joulupukki sitten tuo ne aattona. Joka vuosi auttelemme vähän pukkia:)

Matot on muuten ulkona tuulettumassa ja pölypunkit saavat kyytiä. Muuten siivous ei tänä iltana ole oikein edennyt...sitten ehkä aamulla:)