perjantai 31. elokuuta 2012

Vaari ja mammeli elementissään :)


Varoitus jääkiekkoa inhoaville: Tämä juttu sisältää INTOHIMOISEN jääkiekko äidin fiilistelyä;) Saimme eilen viedä ensimmäistä kertaa "naapurin" eskarilaista siis lastenlastamme jääkiekko kouluun. Pojalle se oli kuudes kerta kiekkokoulussa ja ensimmäisellä kerralla ei kuulemma pysynyt oikein edes pystyssä. Nyt hän jo luisteli ja kuljetti jo kiekkoakin;) Hän pienen kokoinen ja niin ihanan pirteä ja yritteliäs. Vaari ylpeänä sai kiristää luistimia kopissa ja oli varmaan niin onnellinen, että saattoi ihan "kurkkua kuristaa"....

No miksiköhän? No siksi, että Vaarin omat molemmat pojat harrastivat jääkiekkoa yli 10 vuotta. Vaari taisi olla jokaikisissä reeneissä ja peleissä, paitsi jos pojilla oli yhtäaikaa pelit, meni mammeli toisen pojan peleihin. Kaikissa talkoissa oli vaari mukana ja mammelikin aika monissa esim. kioskivuorot ovat jääneet mieleeni. Näimme kuinka toisesta pojasta kehittyi kovalla työllä upea luottopakki. Vieläkin kun laitan silmät kiinni voin nähdä mielessäni, kuinka tämä poikamme luisteli takaperin niin upeasti! Ja kuinka toinen poika kiekon sadessaan suorastaan lensi maalille ja teki maalin yläpesään! Hän oli siis heti pienestä ilmetty hyökkääjä. Emme vaatineet pojilta mitään ihmeellistä, vaan iloitsimme, että he halusivat olla joukkuessa mukana. Uskoimme ja uskomme, että joukkueurheilu kasvattaa lasta pärjäämään muiden kanssa ja antaa elämään eväitä. Monet, monet kerrat vaari kiristi poikiensa luistimet pukukopissa, kunnes pojat pystyivät itse sen tekemään. Nyt on aika vierähtänyt niin, että tyttärenpoika tarvitsee silloin tällöin vaarinsa apua, jos omat vanhemmat eivät pääse. Ne vuodet mitä saimme olla kaukalonreunalla omien poikiemme kanssa ovat jääneet tähtinä mieleemme ja nyt saamme taas kokea mukavia hetkiä kaukalon reunalla.

Kiekkokoulun jälkeen kysyi lapsenlapsemme, että tuletteko mamma ja vaari toisenkin kerran minun kanssa tänne? Me vastasimme, että TOTTAKAI ja ajattelimme....mikä meidät voisi pitää täältä pois;)

Nyt alan sitten pakkaamaan matkatavaroita laukkuun ja aamulla nokka kohti Tallinna seikkailua;) HEIPPA!

torstai 30. elokuuta 2012

Minne kesä meni?

Onko tämä dementiaa vai mitä, mutta olen ihmetellyt, että minne kesä hävisi? En ehtinyt oikein mukaan....Odotin aurinkoa ja lämpimiä päiviä, joita sitten ei oikein tullutkaan:( En ehtinyt tarpeeksi nauttia kukista, uimisesta, auringosta, linnunlaulusta..........

Nyt on vaan sitten alettava nauttimaan syksystä ja sen tunnelmasta. Sisustuksessa otettava syksyn tekstiilit esiin ja kynttilät laitettava palamaan. Takkatuli loistamaan ja saunan löylystä lämpenemään.......Elettävä joka päivä niin, että illalla olisi tyytyväinen päiväänsä......Ja HEI, tuleehan se kesä ensi vuonnakin!!!!

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Sapere

Hei kaikki päiväkotimaailmasta ja lasten asioista kiinnostuneet!
Olin tänään Sapere-koulutuksessa, joka järjestettiin kunnassamme lastenparissa työskenteleville. Tässä jotakin tietoa Saperesta:

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hanke Aistien avulla ruokamaailmaan – Sapere-menetelmän
levittäminen varhaiskasvatukseen käynnisti Sapere-menetelmän valtakunnallisen levittämisen.
Sapere on kaikkia aisteja aktivoiva ruoka- ja ravitsemuskasvatusmenetelmä, joka antaa
lapsille mahdollisuuden iloiseen, kokeelliseen ja omaehtoiseen kokemukseen
ruokamaailmasta. Menetelmä otettiin käyttöön osana lasten perushoitoa, kasvatusta ja
opetusta yhteistyössä ruokapalveluhenkilöstön kanssa hankealueilla: seitsemässä Keski-
Suomen kunnassa ja Turun kaupungissa.
Hankkeessa luotiin kanava, opetussisällötja alueelliset toimintatavat Saperemenetelmäkoulutuksille
ja lasten ruokakasvatukseen liittyvän tietotaidon levittämiselle.
Lisäksi tuotettiin toimintamalli lasten päivähoitoruokailun toteuttamiseen niin, että
mahdollistettiin Sapere-menetelmään liittyvä lasten osallistuminen ruokatehtäviin ja aistiharjoitteisiin. Hankkeeseen mukaan tulleiden päiväkotien lukumäärä oli yli kaksinkertainen asetettuun
tavoitteeseen nähden.Hankkeen tuloksena lasten ruokakasvatus on nousemassa hankekuntien varhaiskasvatuksessanäkyväksi toiminnaksi: perehdytyskoulutukseen osallistui 836 varhaiskasvatuksen
ammattilaista, ja 72 työntekijää sai syventävän menetelmäkoulutuksen. Sapere-menetelmän
käyttäjiä on 43:ssa päivähoidon yksikössä, ja se on todettu ammattilaisten keskuudessa
toimivaksi ruokakasvatuksen käytännöksi.

Hanke toi uusia, hyviä ruokakasvatuskäytäntöjä kasvatuskumppanuuteen. Esimerkiksi lähes
1000 lasta ja vanhempaa tavoittanut kokemuksellinen aistirata -toimintamalli antaa lapsille ja perheille aitoja ruokaelämyksiä kaikilla aisteilla. Myös päivähoidon kasvatushenkilöstön jaruokapalvelun välinen yhteistyö on tiivistynyt hankekunnissa positiivisella tavalla.Osahankkeena kehitettiin, testattiin ja tuotettiin uusi realistinen toimintamalli lasten ruokapalveluihin.Lapsilähtöinen, ruokakasvatuksen tavoitteita ja toteutusta tukeva pedagoginen ruokalista onkäytössä 14 päiväkodissa.Lasten ruokakasvatusasiat ovat hankkeen aikana saaneet runsaasti valtakunnallista japaikallista myönteistä julkisuutta. Sapere-menetelmä on antanut lapsille ruokailonkokemuksia, ja he ovat oppineet syömään entistä paremmin ja monipuolisemmin etenkin
kasviksia, hedelmiä, marjoja, viljaa ja kalaa.



Monista koulutuksista tulee usein mieleen....että annetaan asioille uusi hieno nimi ja taas saadaan ihmiset innostumaan.......Tässäkään koulutuksessa ei ole mitään huonoa, mutta tätähän me olemme jo toteuttaneet vuosia, nyt vain viime vuosien kiristyneet hygienia vaatimukset ovat karsineet lasten osallistumista ruuan valmistukseen, tarjoilemiseen ja käsittelemiseen. Silloin tällöin tulee mieleen, että maalaijärkeä ei saisi milloinkaan unohtaa............

tiistai 28. elokuuta 2012

Tätä olenkin jo odottanut:)

Postista tuli eilen kirje Näpsä-käsityökoulusta. Ryhmäni kokoontuu tänä syksynä ensimmäisen kerran 5.9, kiva juttu:) Siellä sitten taas kerrotaan, mitä mukavaa tänä lukuvuonna tehdään. Odotan jännityksellä, mitä kaikkea saan taas oppia! Portfoliota en ole vielä tehnyt viime vuodesta, vaikka mielessäni olen sitä jo hahmotellut......hyvin suunniteltu on puoliksi tehty;) Kuvassa näkyy osa jutuista, mitä tein viime vuonna.

Muita harrastuksia en itselleni ota, sillä joka toinen torstai olen Alfa-ryhmässä ns. ruokailuvastaavana ja muuhun ei aikani riitä, eikä varsinkaan voimani, kun haluan myös työ lisäksi tehdä näitä omia "projekteja".

maanantai 27. elokuuta 2012

Arvasin, että arvaisitte;)

Kyllähän te jo kaikki mammelin tunnette, että eihän se nyt kauas pysty/uskalla/henno kotoaan lähteä. Siispa matkan kohde ensi viikonloppuna Tallinna ja matkaseurana työkaverit. Lauantai aamuna aikaisin hypätään paikkakunnaltamme bussiin ja sitten menoksi kohti satamaa. Pika-aluksella Viroon ja Viru hotellissa yövytään ja Troikassa illalla syödään. Siellä on seurueille neljä eri menu vaihtoehtoa, johon sisältyy: Alkupalat, pääruoka ja jälkiruoka. Käyppäs katsomassa tässä osoitteessa, mitä herkkuja siellä on tarjolla: http://www.troika.ee/. Työkaverit valitsivat vaihtoehdoista sen, missä saa ruokailun alusta 3h viiniä rajattomasti. Niin kuin muistatte, että en ota alkoholia ollenkaan, joten saavat kantaa vettä samaan tahtiin;) No, onhan siellä muitakin mukana, joiden herkkua on vesi;) Matka on varmasti mukava ja hotellihuoneen jaan työkaverin kanssa, josta on tullut minulle hyvä ystävä. Voi nään jo silmissäni kuinka me plikat juodaan hyvät leivoskahvit yhdessä:)

 Rocca Al Mare on Tallinnassa oleva ostoskeskus, joka on minulle aivan uusi tuttavuus ja siellä käymme nyt porukalla. Netistä löysin tästä ostoskeskuksesta vähän tietoa:

 Tallinnan Prismasta puhuttaessa useimmat tarkoittavat kauppakeskus Rocca Al Maren Prismaa. Prisman hypermarketin lisäksi kauppakeskuksessa toimii yli 160 liikettä, kuten Marks & Spencer, Espirit, Vero Moda, Ecco, Mango, jne. Tuotteita on tarjolla laidasta laitaan ja kaiken lisäksi lähes naapurissa, muutaman sadan metrin päässä sijaitsee Tallinnan eläintarha jossa käynti on helposti yhdistettävissä shoppailuretkeen.

Kauppakeskus on avara, valoisa ja moderni ja siellä on helppo liikkua niin pyörätuolilla kuin lastenvaunujenkin kanssa. Rocca Al Mareen ja sieltä pois pääsee ilmaiseksi "Prisma-bussilla", joka kulkee satamaterminaalien ja Viru-aukion kautta. Taksilla (Tallink Takso) matka keskustasta Prismaan maksaa vajaan kympin. 

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Naisellisia ostoksia

 Huomasin, kun tein aikaisemmin postauksen kauneudenhoidosta, että hei, olen unohtanut, että olen nainen ja voihan sitä reheväkin nainen olla joskus naisellinen;) Siispä ostin eiliseltä ostosreissulta nämä kävelykengät Aleksi 13. Liityin liikkeen jäseneksi ja sain 89€ kengät 59€:lla.

 Mustan topin ostin Lindexiltä, Oranssinpunaisen jakun Kappallista ja korut H&M.

Asun otan mukaan ensi viikonlopun reissuun ja korut taidan laittaa mustanharmaa mekon kanssa reisussa illalla, kun mennään syömään. Vielä en kerro minne menen ja kenen kanssa.....täytyyhän sitä riittää juttua seuraavaankin postaukseen;)

lauantai 25. elokuuta 2012

Mukava ostosreissu vaarin kera

Tiedättehän te kaikki vaimo-ihmiset, kuinka vaikeata on saada mies shoppailemaan?

Ilman pitää olla suotuisa, ei saa sataa, ei saa paistaa. Minkäänlaiset urheilukisat eivät saa olla ajankohtaiset. Telkkarista myöskään ei saa tulla urheilua, eikä uusia urheilutuloksia saa olla netissä. Mies ei saa tuntea itseänsä janoiseksi eikä nälkäiseksi. Auto pitää olla sopivan puhdas, mutta ei juuri pesty( ettei vaan likaannu jonnin joutavalla matkalla). Nurmikko pitää olla ajettu ja polttopuut tehty. Ulkoportaat pitää olla lakaistu hiekasta ja roskat viety. Ilmapiiri lämmin ja rakkaus kukoistaa.....SITTEN....voit vienosti ja puolihuolimattomasti kysyä: KULTA, mentäisiinkö huomenna käymään SHOPPAILEMASSA, Ideaparkissa? ( paikka, jossa vaarilta ei lopu happi;) No voidaanhan me mennä, vastasi Vaariseni:) Itsekseni ihmettelin, että helpostihan se kävi;)

Siis tänään olimme Vaarin kanssa Ideaparkissa. Kävimme syömässä karitsanvartaita ja valkosipuliperunoita. Ostin kengät ja jotain muuta mukavaa ensi viikonlopun reissuun, josta kerrron myöhemmin.....;)Vaari osti farkut ja verkkapuvun itselleen. Askartelutarvikkeita ostin Sinellistä. Taidan huomenna kuvata ostoksiani ja näyttää ne teillekkin. Meillä oli NIIN mukavaa ja voitteko kuvitella, että elämämme ensimmäisen kerran se olin MINÄ, joka sanoin, että lähdetäänkö kotiin? Vaari kestää olla Ideaparkissa, kun siellä saa vapaasti kävellä sinne tänne, välillä viedä autoon ostoksia ja kahvitella. Hei, pitkästä koulutuksesta on hyötyä........Vaaritkin oppii;)

torstai 23. elokuuta 2012

Kauneuden hoitoa (kauheuden hoitoa)

Hihiiii, kyllä alkoi naurattamaan, kun eräs anonyymi kysäisi kommentissaan minun kauneuden hoidostani. Kyllä, kyllä sitä kysyä saa, sen perään minäkin joskus kyselen ;) Nimittäin nykyään sitä ei taida paljoakaan olla. Kerronpa tässä pikkuisen omaa kauheudenhoidon, ei kun kauneudenhoidon historiaani.

Onnekseni minulla on ollut aina hyvä iho, onneksi sillä, että olen huono sitoutumaan mihinkään ihon hoitoon. Nuorempana tuli kerran kuussa ennen menkkoja yksi inhottava finni jonnekkin, jota sitten yritettiin peitellä, mutta muuten ihoa en ole hoitanut ollenkaan. Tietysti glerasil-kasvovesi piti jossakin vaiheessa ostaa, koska KAIKILLA muillakin se oli, vaikka sitä ei tarvinnutkaan.Oli aika jolloin en voinut viedä roskiakaan, jos ei ollut ripsivärit ja meikit kohdallaan. Ennen lapsia hienostelin vaatteilla ja meikeillä, mutta pikkuhiljaa lapsien lisääntyessä meikit väheni. Iltaisin suihkun jälkeen rasvaan kasvoni ja kaulani ryppyvoiteella, kun tuntuvat niin kuivilta. Nykyisin meikkaan kevyesti jos menen jonnekkin, mutta arkisin en ehdi, koska olen tunnetusti aamu-uninen ja eläimet pitää kuitenkin hoitaa ja ne menee mammelin naamataulun ohi;)

Tykkään jos hiuksissa on hyvä leikkaus niin silloin ne on helpompi laittaa. Pesen hiukset normi shamppoolla, nuorempana hiukseni rasvottuivat nopeasti, mutta tässä keski-iässä ei enää rasvoitu, joten vanhenemisessa on paljon kivojakin juttuja:) Laitan kampaajalta ostettavaa punaisten tai kuparinväristen hiusten hoitoainetta (cutrin reflection), että väri säilyisi pitempään. Sitten kuivaan hiukset ja laitan ne suoristusraudalla. Sitten suikutettavaa Schwatzkopf osis+ rakennesprayta( tököttiä jota suihkutan hiuksiin ja pöyhin). Lopuksi muotoilen käsin ja jos menen jonnekkin laitan myös hiuslakkaa, töihin en.

No sitten se pukeutuminen........huokaus. Tässä on paha ristiriita, kun kroppa ja maku eivät kohtaa;) Tykkään istuvista vaatteista ja joudun pukeutumaan telttoihin;) Pidän syksyn väreistä vaatteissa ja mustavalkoinen on mielestäni aina myös hyvännäköinen. Pukeudun töihin mukaviin vaatteisiin, yleensä farkut ja tunika. Töissä vaatteet on oltava helppohoitoisia, koska pienet lapset suttaavat paljon, kuolaamalla ym. Juhliin haluaisin pukeutua viimeisen päälle, kengät, korut ja laukku asuun sopivat, mutta aina en lähellekkään löydä mieleisiäni, koska tätä vartaloa on vähän liikaa;) No joku nyt sitten ihmettelee, että miksi en laihduta?.............Olen elämässäni laihduttanut muutaman kerran hyvin tuloksin, MUTTA aina ne kilot ovat tulleet takaisin ja tuoneet vielä monia kilokavereita mukanaan. Tiedän, että niin kauan, kun en ole valmis tekemään pysyvää elämäntapamuutosta on laihduttaminen turhaa. Siihen asti elän iloista lihavan elämää, koska olen tullut siihen tulokseen, että ehkä elän onnellisena ja lihavana pidempään kuin kiukkuisena ja laihana;)

Ja sitten vielä korut ja asusteet......Niistä tykkään kovasti ja kuulemma isot laukut ja korut sopivat kookkaille naisille, vievät huomion;) Kenkähullu en ole ja korkeilla koroilla en tunne oloani luontavaksi, mutta SITÄ jotain pitää kengistä olla:)

Joten tämä mammelin kauneudenhoidosta, jota ei kovasti ole.......Toisin sanoen tärkeysjärjestyksessä ne ei ole kärkipäässä:)

tiistai 21. elokuuta 2012

Kampaajalla käynti ja vielä päiväkodin pienryhmistä

Minulla on paha taipumus tilata parturi aina siinä vaiheessa, kun hiukset ovat jo täysin mallista pois ja juurikasvu rehoittaa.Tässäkin asiassa olen saamaton:( Nyt kuitenkin tilasin eilen parturin ja hämmästyksekseni pääsin jo tänään. Väristä tuli mieleiseni kuparia ja ruskeaa, mutta vähän lyhyt mallista tuli....No kasvaahan se;)

 PÄIVÄKOTI asiaa:
Päivi kyseli edellisen postaukseni kommentissa päiväkotiryhmämme pienryhmistä, joten jatkan pikkuisen vielä kerrontaa meidän ryhmästä. Meidän ryhmässä on tällä hetkellä kymmenen lasta, joista kaikki on alle 3v, suurin osa alle 2v. Suurin osa päivän toiminnoista teemme ns. pienryhmissä. Kaikki siirtymätilanteet, leikit, pukemiset, riisumiset, askartelut, vessassa käymiset tapahtuu pienrymissä. Meillä ryhmät muodostuu siten, minkä komme lapsille parhaaksi siis aikuiset ja lapset vaihtelevat). Kaksi kertaa viikossa aamupäivisin meillä kolmella aikuisella on sitten ns. omapienryhmä, jonka ns. omahoitajia olemme. Teemme myös näiden lasten vanhempien kanssa Vasu-keskustelut(varhaiskasvatussuunnitelma). Lapset ovat jaettu niin, että isommat ovat ns. toiminnallinen ryhmä ja pienemmät jaettu  pääasiassa lasten tarpeet huomioon ottaen esim. erityistä tukea tarvitsevat. Olemme kokeneet, että kiinteä pienryhmä näin pienten lasten kanssa ei toimi kokopäiväisenä lasten parhaaksi esim. toiset lapset syövät nopeammin, toiset hitaammin. Pienemmät ja aikaisemmin tulleet lapset väsyvät ja heitä ei olisi kohtuutonta odotuttaa niin kauan, että koko oma pienryhmä olisi valmiina. Hoitajien vuoron mukaan esim. iltavuorolainen ottaa esim. ruokailun jälkeen ensiksi syöneet riisumaan jne. Kuitenkin kaikki kolme hoitajaa ovat lapsille tuttuja.

Päiväkodissamme isompien ryhmissä toimitaan vähän eri tavalla, mutta pienten kanssa olemme kokeneet tämän hyväksi. Olen joskus työskennellyt päiväkodissa, missä koko ryhmä teki yhtäaikaa kaikki asiat ja sen koen huonoksi. Rauhattomuus ja meteli väkisinkin silloin lisääntyy ja turvallisuus kärsii myös. Kyselkää vaan lisää jos kiinnostaa nämä päiväkotiasiat. Vastaan jos osaan!


maanantai 20. elokuuta 2012

Mammelin maanantai

 Kuvat eivät nyt paljon liity tähän postauksen tekstiin, mutta kun ei niin sopivia ollut ajattelin, että laitampas nämä:)

Kun kyselin arvonta postauksessani, että mistä jutuista tykkäätte, Tirriliisa sanoi, että mammelin tavallisesta päivästä haluaisi lukea. Nyt siis kerron ihan tavallisesta maanantai-päivästä:

Kello soi aamulla 07.10 (koska olen välivuorossa, joka alkaa 08.00) ja Vaari pomppaa ylös. Mammeli vetkuttelee vielä sängyssä ja nousee n. 07.20. Puen päälleni ja vien koirat aamu pissalle. Sillä välin vaari keittää joka aamuisen kaurapuuronsa ja laittaa Almalle sapuskat. Minä annan Ninnille ruuat ja kissoille myös. Itse syön kanamunaleivän ja syöksyn ulos.


 Vaari ruokki lampaat ja minä kanat. Hyppään autoon ja Vaari vie minut töihin päiväkodille n.7km. Annan pusun vaarille melkein tasan 08.00 ja tämä tapahtuu joka aamu, paitsi jos olen suuttunut....ja se on harvinaista tähän aikaan aamusta;)

Riisun töissä ulkovaatteet, pesen kädet ja menen osastolle moikkaamaan aamuvuorolaista ja jo siihen mennessä tulleita lapsia halailen, joita tänä aamuna oli 6 alle 3v. Haen aamupalakärryn ja vien sen meidän ruokahuoneeseen. Pesen lasten kädet ja sitten avustan lapsia ruokailussa. Melkein kaikki syövät itse, mutta täytyy muistuttaa, että älä kaada maitoa, istu eteenpäin, älä syö käsin, älä ota toisen leipää ym. Lapsia tulee vielä 3 kesken ruokailun ja heillekkin annetaan aamupalaa. Kun n.puolet lapsista on syönyt siirryn heidän kanssaan leikkimään toiseen tilaan. Menemme"kotikeittiöön" leikkimään, jossa lapset hoitavat nukkevauvoja ja tekevät leikkiruokaa. Mammeli taas muistuttelee, ethän ota toisen kädestä, leluja ei saa heitellä, älä mene toisen päälle, älä laita nuken tuttipulloa suuhun jne. joka kerta yritän kiinnittää lapsen huomion leikkimiseen, kun kiellän jostakin.Sitten vessatan lapset( siellä jatkuu....älä roiskuta vettä, ei saa tukistaa kaveria,älä laita käsiä pottaan jne) Puen lapset ulkovaatteisiin, tämän päiväisen ryhmäni lapsista yksi osaa pukea itse miltei kokonaan ja häntä vain avustan.
 Menemme ulos leikkimään lasten kanssa toiset ryhmäni hoitajat tulevat omien ryhmiensä kanssa myös ulos. Leikimme, keinumme, laskemme mäkeä, teemme hiekkakakkuja lasten kanssa, niistä joka välissä nuhaneniä. Välillä joku heittää hiekkaa toisen päälle, seisoo keinussa, vie n. 10 toisen lippiksenpäästä ym. ja selvitämme tilanteita ja ohjaamme pyytämään anteeksi. Lähdemme sisälle n. 10.40 taas pienissä ryhmissä. Riisun ja ohjaan riisumisessa lapsia, pesemme kädet ja menen laittamaan valmiiksi hetkostyynyt "hetkoselle". Olen siis välivuorossa ja vuorooni kuuluu hetkosen pito. Ohjaan lapset tyynyille istumaan ja yhdessä tarkastelemme lasten leluja, koska tänään on ns.lelupäivä. Sen jälkeen laulamme lauluja kesästä...esim. Hämähämähäkki, soudetaan ym. Tällä välin aamuvuorolainen on jakanut lasten lautasille ruuan ja naidot mukeihin. Päästän lapset yksitellen hetkoselta syömään, heille annetaan käsidesit ja ruokalaput ja he alkavat syömään. Minä kokoan tyynyt ja laitan nukkarin kuntoon päivälepoa varten. Sitten menen avustamaan ruokailussa. Syönnin jälkeen otan keskimmäisen ryhmän, riisun, vessatan ja vien nukkariin. Lapset silitellään uneen melkein kaikki, koska suurin osa on alle 2v. Kun lapset ovat nukahtaneet menen välivuorolaisena itse syömään ja soitan vaarille höpinäpuelun;) Ruuan jälkeen on koko talon palaveri, koska on maanantai. Toimin tänään palaverissa kirjurina ja samalla juon kahvin. Sitten menen päästämään nukkarista iltavuorolaisen ja kello on 13.00. Pikku hiljaa lapset alkavat heräämään ja koska on maanantai viimeisimmät jaksavat aukaista silmänsä juuri ennen klo:14.00. Vessatan, puen ja siirrymme välipalalle. Joku lapsista heittää lautasen lattialle ja selvitän tilanteen. Avustan välipalalla ja otan ensimmäisen porukan leikkimään. Pesen muutaman kakkapyllyn ja lähdemme ulos n.15.00. Ulkona taas keinutan, leikin hiekkaleikkejä ja seuraan lasten touhuja....selvitän riitatilanteita ja haen pikkuisia pois isompien lasten leikeistä ja poimin lippiksia ja hattuja pitkin pihaa ja laitan niitä takasin päähänn.100 kertaa;) Kello alkaakin olemaan niin paljon, että mammelin työpäivä on päätöksessä. Vaari hakee minut 16.00 töistä ja käyn kaupassa.
Kuvassa olevat pussit tein markkinoille Tilda-paperista, joihin sai pakattua koruja.


Kotiin tullessa ruokin kanat ja Vaari taas lampaat. Söin puskista vadelmia ja mustiaviinimarjoja.Vaari ja Neiti lämmittävät eilistä makaroonilaattikoa ja sitten Vaari keittää kahvit. Minä luen paikallissanomia. Kahvin jälkeen minä ja Neiti lähdemme lähikaupunkiin kirppikselle siivoamaan myyntipöytäämme ja käymään halppiskaupassa ostamassa koiran ja kissanruokia. Pyörimme ja hyörimme siellä ja ostan myös tulevalle lapsenlapselle sopivaa lankaa, josta kudon ehkä sukat ja tumput. Kotiin tultuani soittelin siskolleni, nuoremmalle pojallemme ja esikoisellemme. Täyttelin tiskoneen ja meni yläkeraan tietokoneelle katsomaan sähköpostini ja blogini. Käytin almaa ulkona lammasaitauksessa juoksemassa ja Helmikin innostui Alman kanssa kisailemaan. Koska olen nuhainen ja minulla on kurkkukipeä käytän sitä tekosyynä ja oleskelen vain koko loppuillan;) Puolen yön aikaan laitan silmät kiinni ja kömmin Vaarin kainaloon luultavasti niin kuin jo yli 30 vuotta olen tehnyt:)

Tälläinen oli mammelin tuikitavallinen maanantai!

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kirppisjuttua ja marjamiehen metkut:)

 Meillä tyttärien kanssa yhteinen kirppispöytä lähikirppiksellä. Tänään veimme romuja sinne ja kas vastaan tuli tämä kakkuvuoka, joka maksoi vain 50cent. Syyshortessit kukkivat nyt mahtavasti ja yhden kukan toin sisälle maljakkoon.
 Ostin myös kaksi tälläistä taulukankaalle painettua perinteistä suojelusenkeli kuvaa 50cent/kpl, joista aion tuunata taulut.

Ja sitten tämä mun oma marjamies...Mustikoita on noukkinut yhteensä jo yli 100l, osa itselle ja osa myyntiin. Tää ukkeli houriikin jo ihan mustikoista;) Perkaaminenkin sujuu takapihalla tuollaisen punaisen pyöreän perkaamissiivilän kanssa suitsait.....On se vaan niin mahottoman tekokas;)

lauantai 18. elokuuta 2012

Kutsuilla

 Tänään olin naapurissa esikoisen kodissa Me&I kutsuilla. Tilasin sieltä tämän paidan 6v lapsenlapselle.

 Tämän taas melkein 2v lapsenlapselle.
Tytär tilasi tämän ihanan haalarin kuopukselleen. Hyvälaatuisia vaatteita, kauniita kuoseja, joskin melko kalliita.

Muuten päivä meni puskissa...8 mehumaijallista olen jo keittänyt ja lisää pitäisi vielä keitellä, kun marjat ei oikein kellekkään kelpaa. Kuulin juuri jutun, että ostomehut on melkein kaikki tehty ulkolaisista marjoista, mutta niiden suuren myrkkypitoisuuden vuoksi niitä laimennetaan kotimaisilla marjoilla. Huh, huh...itse epäilen, että noilla myrkyillä on osuutensa syövässäkin:(

perjantai 17. elokuuta 2012

Pitkästä liitosta asiaa.....

Ajattelen, että teempä postauksen pitkästä liitosta pilke silmäkulmassa;)

Harmittaa, kun nuoret usein niin pian antaa periksi ja lähtee eri teitä.
Pitkä liitto vaatii sitkeyttä, joskus kuuroutta ja huonoa näköä.
Ennen kaikkea tahtoa vaatii ja rakkauden silmälaseja.

Usein asiat on niin kun ne haluaa nähdä.......

Minä olen huithapeli Vaari tarkka......Vaari ajattelee voi ihanaa, kun tuo vaimo on niin luova ja minä ajattelen, ihanaa Vaari huolehtii asioista.

Minä olen tuhlaileva ja Vaari nuuka......Vaari ajattelee, että on se hienoa, kun vaimo osaa ostella kaikkea kivaa kotiin ja lahjaksi muille ja minä ajattelen, että on se hienoa, kun Vaari maksaa aina laskut ajoissa.

Minä joustan asioissa ja pystyn lähtemään lyhyellä varoitusajalla reissuun, Vaari tarvitsee aikaa sopeutua uusiin tilanteisiin ja on joustamaton. Vaari ajattelee, että on se mammeli upea, kun keksii aina jotain uutta ja minä ajattelen, että on se upeata, kun Vaari ei ole mikään tuuliviiri.

Minä olen illanvirkku ja aamuntorkku ja Vaari taas toisinpäin.....Vaari ajattelee, että on se mukavaa, kun mammelin luovuus ja energia puhkee illalla kukkaan ja minä taas ajattelen, että on se vaan maailman tärkeintä,että Vaari on mammelin herätyskello aamuisin.

Vaari on hoikka ja mammeli on pullea. Vaari ajattelee, että on se vaan komiata, kun Kivimäen emännässä on mistä kiinni pitää ja minä taas katselen ikkunasta, että ompas Vaarilla vielä salskea olemus, kun hän Kivimäen mailla astelee.

Vaari kaljuuntuu ja minä harmaannun.....Vaari ajattelee, että ompas kiva nähdä minkä väriset hiukset mammelilla tänään on, ja minä taas ajattelen, että on se vaan hyvä, kun Vaarilla ei mene parturiin enää paljon rahaa.

Vaari rakastaa marjastusta ja ulkotöitä ja minä taas sisällä pyörittelen nurkkia.......Vaari ajattelee, että onhan se tärkeätä, että mammeli tekee ruokaa, kääntelee rättejä ja käsitöitä ja minä taas ajattelen, että on se vaari vaan niin ihana, kun siltä käy noi ulkohommat ja vasara pysyy kädessä.

Vaarissa on vähän sovinistin vikaa ja minä taas olen hyvinkin tasa-arvon kannalla, vaikka en ole feministi.....Vaari ajattelee, että hyvä, kun tuo muija pitää puolensa ja minä taas ajattelen, että en minä lapatossusta tykkäiskään.

Näitä esimerkkejä olis vaikka millä mitalla, mutta jos alkaisi asioita ruokkimaan ja katsomaan negatiivisesti niin kyllä sitä sais joka perheessä riidellä alvariinsa...Ja kyllähän me välilla riidelläänkin, mutta sitten taas sovitaan ja eletään ihmisiks;)


JUU ja sitten arvontavoitot lähtee postiin alkuviikosta....HANNELE HOI, voitko lähettää yhteistietosi sähköpostiini!

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Mamman eskarilainen

Esikoisen keskimmäinen poika lähti maanantaina eskaritielle. Tässä kuvassa poika odottaa eskari-taksia, joka vie hänet aamuisin ja tuo kotiin iltapäivisin. Eskari on päiväkodilla, jossa mammelikin on töissä. Arvaatte vaan kuinka mammelin on esimmäisinä päivinä joutunut itseänsä hillitsemään, että pysyy omalla osastollaan;) Tekisi niin mieli käydä halaamassa ja katsomassa, kuinka murunen siellä touhuaa. Pari kertaa on pakko ollut käydä vain äkkiä kurkkaamassa eskarin ovesta ja siellähän poika on leikkinyt ja pelannut kavereiden kanssa. Päiväkodin pihassa ollaan kyllä oltu yhtäaikaa. Siellä mamman poika on moikannut mammaa nopeasti ja juossut poika porukassa ohi.......Sanoinkin tyttärelleni, että ajattele kuinka ihanaa on, että eskarilainen on noin innostunut ja reipas....tuntuisi pahalta, jos hän itkisi mamman helmoissa. Tämä on ihan uusi kokemus minullekkin, sillä en ole ollut aikaisemmin lastenlasten kanssa samassa paikassa töissä, kuin he ovat hoidossa. Keväällä voi naapurin kuopus tulla päiväkotiin hoitoon ja saattaa käydä niin, että mamma toimii yhtenä hoitajana. Siinä sitten opetellaan tasapuolisuutta kumpikin, sillä omaa lastenlasta ei saa suosia eikä sorsia;)

Blogini ARVONTA SUORITETAAN KOHTA......ONNETTARENA TOIMII VAARI:) Huomenna ilmoitan voittajat!

tiistai 14. elokuuta 2012

ARVONTAAn ehdit vielä mukaan+ Vanhojentanssimekko myytävänä


 

HEI; vielä ehdit osallistua ARVONTAAN  täällä:


Neitosen viime kevään vanhojentanssimekko, huivi ja vannehame on myytävänä. Mekon koko on n.34-36, takaa nyöritys. Laita sähköpostia jos kiinnostaa!

maanantai 13. elokuuta 2012

Satoa

 Vadelmia tulee tänä vuonna hyvin ja niissä ei ole matoja.
 Pakastin on pullollaan ja myyntiinkin niitä on riittänyt. Vadelmista saa kyllä vähällä vaivalla satoa, jos vaikka vertaa mansikkaan.
 Meillä on kaksi n.28m pitkää vadelmarivistöä ja siitä on joka vuosi tullut omiksi ja lastenperheiden tarpeiksi. Jonakin vuonna on tullut paljon matosia ja sekös sitten harmittaa:(
 Onhan tämäkin kukka kaunis.....
peruna on tänä vuonna kukkinut oikein kunnolla ja varret on kasvaneet komeina...saas nähdä minkälainen perunasato on syksyllä laarissa:)

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Mää, hau ja miau

 Mammeli oli menossa kanoja ruokkimaan ja ajatteli jättää Alman siksi aikaa lampaiden kanssa aitaukseen. Hilma ilmoitti ylpeänä, että MÄÄ: kuvaappas tuota taulua meistä;)
 Niin, en varmaan näyttänytkään teille, että teimme lampaista ja kanalan väestä tälläiset esite taulut markkinoille.
 Alma nauttii juosta ja leikkiä aitauksessa..Lampaat eivät ole moksiskaan koko koirasta.
 Alma on suloinen......MUTTA sillä on TAAS karvanlähtöaika...tuntuu että se on kaksi kertaa vuodessa ja molemmilla kerroilla kestää puolivuotta;)Meidän koti on ihan karvoissa, vaikka imuroimme lähes päivittäin. Kuinkahan muut kestävät tuota karvanlähtöä?
 MIAU...kuuluu pensaan alta.....
 Niilollakin on mammelille asiaa. Niilo rakastaa herkutella vanhassa torpassa. Tänään, kun olen keitellyt puuhellalla marjoja vanhan torpan keittiössä on molemmat kisut käyneet siellä syömässä....Äitini on ne siihen opettanut, että torpassa saa aina herkkuja;)
 Nyt tytöt kasvokuvat....Hei Hilma kauniisti NYT!
NO niin kaunis kuva tuli...hih ja Alman häntäkin pääsi kuvaan:)

lauantai 11. elokuuta 2012

Kiva päivä

 Hei, mutta mikäs räksä tuolla puskissa on marjoja rosvoomassa? Höh, Vaarihan se siellä kerää torille myyntiin punaisia viinimarjoja ;)
 Vadelmat ja mustikat saimme kaikki myytyä. Perunoita ja karviaisia ostettiin myös, mutta kesäkurpitsat jäi myymättä...Siis huomenna on Kivimäessä kurpitsasta tehtyjä jauheliha/juustoveneitä. Harmitti vähän, kun meidän luomu-perunat eivät tehneet oikein kauppaansa, kun ihmiset menivät suoraan vakiperunamyyjän luokse katsomattakaan meidän pottuja. Ja kun meidän perunat on NIIN keltaisia, kiinteitä, myrkyttömiä ja hyvän makuisia. Ainakin Vaarin ja mammelin mielestä;)

Kiitokset kaikille edelliseen postaukseen kommentin jättäneille, varsinkin Sirkulle, kun näitte vaivaa auttaaksenne minua hinnoittelemaan tuotteitamme:) Sopivat hinnat löytyi:)
Torilla oli mukana myös mammelin jutskia, joista kortteja ja kaulakoru löysi uudet omistajat. Torilla oli auringonpaistetta ja mukavia ihmisiä. Ennenkaikkea meillä oli vaarin kanssa mukava päivä yhdessä, vaikka rahapussi sisältö ei paljoa karttunutkaan. Mää sitten tykkään tosta vaarista;)

perjantai 10. elokuuta 2012

Kysyvä ei tieltä eksy

Olen monesti saanut apua teiltä blogiystävät ja nytkin olen sitä vailla. Nimittäin tiedättekö yhtään torihintoja? Olemme huomen aamuna menossa sinne torille myymään ja hinnoista ei ole oikein tarkkaa tietoa. Meillä on: Vadelmia, mustikoita, herukoita, karviaisia, perunoita ja kesäkurpitsaa....Jos tiedätte edes jonkun näistä kilo tai litrahinnan niin kertoisitteko minulle? Kiitos näin etukäteen:)

torstai 9. elokuuta 2012

Torimamma

 Hei musta taitaa tulla lauantaina torimamma;) Vaari sai mut innostumaan kanssaan torille myymään koruja ja muita askarteluja. Vaari myy mustikoita, vadelmia ja perunoita. Tälläisiä kukkakorviksia olen nyt viime päivinä virkannut. Tänä iltana ajattelin virkata vielä muutamat musta/hopea langasta.
Tälläisiä tilda-kankaita ostin Itä-Suomenreissulla....Mitähän näistä syntyis?

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Suukkoja

Täältä Kivimäestä Alma ja lammas neidit lähettävät kaikille suukkoja mieltä lämmittävistä kommenteista arvontapostaukseen:) Jos et vielä ole osallistunut  arvontaan osallistu NYT!
 Pyrin toteuttamaan toiveitanne tulevissa postauksissa.....Usein on vaan niin, että tämä pää on niin itseppäinen, että se laittaa kirjoitteleen mitä milloinkin;)

Vaari on muuten "polleeta", kun niin kehuitte meidän uutta Vaarin kunnostamaa kiikkustuolia;)KIITOS!

tiistai 7. elokuuta 2012

Kiikkutuoli

Muistatteko tämän keinutuolin, jonka huutokaupasta huusin 25€?

Vaari hioi ja maalasi sen. Yhdessä laitoimme siihen uuden kankaan. Nyt kiikkustuoli on keittiössä ja siinä me vaarin kanssa vuoronperää istutaan, hörpitään kahvia ja katsellaan kylänraitille, että kukas se tuolla menee? ;)

Kankaan huusin myös sieltä huutokaupasta...Huusin pahvilaatikon 6€ ja se oli täynnä verhoja, kankaita ja mikä ihaninta vanha pitsilakana oli myös siellä. Eikös ole suloista kangasta?

maanantai 6. elokuuta 2012

ARVONTA!

Kiitoksena teille kaikille ihanaisille haluan järjestää arvonnan. Olette olleet niin mahtavasti mukana näissä mammelin viimeaikaisissa markkina hömpötyksissä:) Arvonnan säännöt on NE vanhat tutut: Kommentin jättäneille 1arpa, kommentin jättäneet LUKIAT saavat 2arpaa ja lukiat, jotka kommentoivat sekä linkittävät tämän blogiinsa saavat 3arpaa. Kommenttina toivoisin teidän kertovan, minkälaisia juttuja toivoisitte minun kirjoittelevan jatkossa? Arvonta päättyy 15.8 klo:21.00

Palkintona mammelin omia tuotteita:
3 palkintoa arvon ja saa valita haluaako nappikorvikset+Kivimäkipostikortti, kirjankansitaulu+Kivimäkipostikortti tai kirjankansisydän+Kivimäkipostikortti

ONNEA arvontaan!!!

lauantai 4. elokuuta 2012

Johan oli markkinat;)

Markkinapäivä alkoi aika jännittävissä merkeissä...sataako vai ei? Anomukset oli kuultu ylhäällä ja ilma oli kaunis:) Neiti myi mustikkaa, vadelmaa, perunoita, kesäkurpitsaa ja mammelin askateluja ja koruja.

Väkeä oli mukavasti liikkeellä:) Esikoisen perhe myi grillimakkaraa ja kirppisjuttuja. Nuoremman pojan perheellä oli taas myynnissä vohvelit ja kirppistavaraa. Myynnissä oli myös ternimaitoa, arpoja, villisikaa, pehmosydämiä ja sisustusjuttuja.
Mammelin kahvio oli vanhan torpan kamarissa.Vanhemman pojan avovaimo oli korvaamaton apu kahvio touhussa<3 br="br">

Kivimäkiaiheiset postikortit tekivät hyvin kauppansa.
Kierrätysaskarteluja siis kirjankansitauluja ja sydämiä on tässä esillä.

Kamarissa korut ja pikkumaatuskat.

Lapsille oli poniratsastusta, eläinten seuraamista, -ruokkimista ja -rapsuttamista. Hilma ja Helmi saivat kerrankin kyllikseen pajunoksia ja lopulta ne menivät huilaamaan ja märehtimään omaan mökkiinsä:) Kiitos kaikille osallistumisesta ja varsinkin teille muutamalle "blogiystävälle", jotka tulitte ilostuttamaan minua....OLI KIVA TUTUSTUA:)