maanantai 29. heinäkuuta 2013

Rakkautta ilmassa:)

Viikko sitten Esikoisemme ja hänen Miesystävänsä julkaisivat kihlauksensa. Tytär kertoi, että häntä oli kosittu romanttisesti polvistumalla ja korurasiassa oli ollut autonavain. Mies harrastaa ja on taitava laittamaan autoja ja autonavain onkin tulevan hääauton:) Olen onnellinen heidän puolestaa ja toivon Siunausta ja paljon rakkautta heille. Kaikki tarvitsevat niitä liitossaan, mutta tämä pari on mielestäni "ansainnut" kaiken hyvän, sillä molemmat ovat kokeneet paljon surua aikaisemmin. Oman haasteensa tuo avioliitolle myös kolme vilkasta poikaa, jotka ovat tyttäreni ensimmäisestä liitosta. Lapsille täytyy antaa aikaa ja minusta on ollut hyvä huomata kuinka lapset kulkevat heidän mukanaan melkein joka paikassa. Kihlajaiskahvit kuulemma juomme, kun sormukset on sormessa. Niiden tilaus kestää kuulemma 2-3 viikkoa. Tyttäreni kyyneleet on nyt kuivuneet ja rakkaus näkyy hänestä ja sulhasesta.....Voiko äiti enempää lapselleen toivoa:)

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Sutinaa

Viimeinen lomapäivä on sujunut ommellen ja kirppiskamoja keräillen. Mammelin ystävät sarjaa on nyt sitten valmistunut unikavereita, matkakavereita ja pipipusseja. Pipussien sisällä on kauroja, matkakavereiden sisällä herneitä ja unikavereiden vanua. Tilasin myös uusia Kivimäki aiheisia postikortteja myyntiin markkinoille.

Kirppistavaroita olen etsinyt ja hinnoitellut varastosta ja sisältä. Nyt on vaan koittanut se armoton totuus, että loma loppuu :( Olen 5 viikkoa elänyt kuin pellossa ja nyt pitäisi ryhdistäytyä....ONKO PAKKO JOS EI TAHO!!!!

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Innostunut mammeli

 Voi että mammeli on nyt ihan innostunut!!! Ostin nimittäin itselleni uuden tulostimen, jolla tulostan meidän eläimistä kuvia paperille, josta voi silittää kankaalle kuvia.
Niistä sitten tulee Kivimäen markkinoille myyntiin uni- ja matkakavereita:) Unikavereiden sisälle tulee vanua ja matkakavereiden kuivia herneitä. Eläinaiheisia hernepusseja on esimerkiksi lasten kiva pidellä sormissaan automatkoilla:)

torstai 25. heinäkuuta 2013

Tutustumista

 Tänään on tutustuttu uuteen vauvaan:) Pikkuinen seuraa koko ajan Manua tai minua:) Sitä ei tarvitse laittaa hihnaan vaan se juoksee Manun perässä, kun talutan Manua. Urho on vielä arka, mutta jo pikkuisen rohkeampi kuin eilen.
 Manu ja "vanhat neidit" totuttelevat toisiinsa.
Aidan läpi koitetaan kumman kantti kestää;)

Tänään aloitin jo leipomaan markkinoille leivonnaisia. Paistoin munkkeja pakkaseen. Ne on sitten helppo sulattaa ja sokeroida ennen tarjoamista ja ovat kuin juuri leivottuja:) Olen suunnitellut jo muitakin herkkuja mitä markkinakahvin kanssa voi nauttia!

Pikkuveli

Niinhän siinä sitten kävi, että tänään haimme Manulle pikku pikku veljen. Tämä kirppunen sai nimekseen Urho. Siis vanhat presidenttimme Mauno ja Urho eli Manu ja Urkki;) Manu otti pikkuveljen muuten hyvin vastaan, mutta jos Urho aikoo tulla sen korokkeelle( Vaari laittoi puulaatikon, minkä päällä Manu tykkää olla) pukkaa Manu Urhon pois. Pikkuinen Urho taas turvautuu ja ihailee isoveljeänsä. Nyt ei Manu tarvitse enää itkeä yksinäisyyttä ja toivon hartaasti, että niistä tulisi sopuisa kaksikko:) Ja ette kyllä usko kuinka suloinen ja pikkuinen Urho on :)))

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Surullista

Aamulla kun menin kanalaan ja ihmettelin heti emokanan reaktiota....Se näytti hätääntyneeltä ja pieni tipu piipitti vieressä myös hädissään. Toista tipua sitä terhakasta ei näkynyt missään. Etsin hädissäni ja vihdoin löysin sen kuolleena oljista. Tuntui tosi pahalta ja itketti. Nimesin tiput siskoksi ja veikaksi ja nyt on vain jäljellä veikka. Tämän kuvan tipu elämä kesti vain muutaman päivän.......Itkettää vaikka se olikin vain pikkuinen tipu.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Villiviikari

Tämä päivä onkin pyöritty tuon uuden perheenjäsenen kanssa. Se on sellainen viikari, että sitä ei pitele mikään!!! Tänään se tuli kahden aidan yli, toinen on 1,50m ja toinen 2m. Vaari se vaan joutuu rakentelemaan korkeempaa ja korkeempaa aitaa.....Tilanne on nyt sellainen, että joko Manulle hommataan kaveri jos se auttaisi karkaamiseen tai sitten pitää kysyä Manun kasvattajalta, että ottaako Manun takaisin. Luulen, että Manu on yksinäinen ja lampaat ei korvaa lajitovereita. Varsinkin kun Helmina ei vielä hyväksy täysin ystävyyttä. Mammelista on tullut turva ja äiti Manulle, mutta kun viikon päästä pitäsi mennä töihin niin Manu ei sitä kestä. Täytys varmasti anoa äitiyslomaa;)

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mikäs se tuolla on?

 Hui sentään räkätiksi luulin, kun mansikkaverkossa Vaarini näin;)
 No masikat maistuu mammelillekkin sen vaarikin tietää.
 Ja varsinkin ne vaarin poimimat;) Mansikat ovat nyt toista kesää ja satoa on tullut tänä kesänä n.80 litraa.
Voi ja katsokaa meidän kaunokaista! Tänään Manu on jatkanut siskoihin siis lampaisiin tutustumista. Hilma on kuin jo vanha tuttu, mutta Helmiinan kanssa juostaan piirileikkiä. Hilma ajaa takaa ja Manu juoksee pakoon. Onneksi Manu on ketterä poika ja juoksee tiukan paikan tullen mökkiin ja hyppää ruokintakaukalon päälle kepeästi. Tuo pikkupoika on niin vilkas, että yöllä tuli lampolan aidan yli, kun laitoimme sen sisälle yöksi. Aamulla olikin jo mammaa ovella vastassa, kun mamma meni ruokkimaan. Päivällä tuli läpi lammasverkon ja nyt Vaari tekeekin Manulle uutta aitausta KORKEAA! Tilanne on nyt vaan sellainen, että harkinnassa on manulle kaveri......

Niin ja ne tiput....Voi ihme voiko olla suloisempaa. Nyt molemmat pikkuiset syö jo ja välillä kurkistelee emon kainaloista:)

torstai 18. heinäkuuta 2013

Perhe kasvaa

 Äidin onnea:) Hellä kanasella on nyt kaksi poikasta. Yksi löytyi pesästä kuolleena ja lopuista munista ei tullut mitään. Olin vähän huolissani kun Hellä ei lähde pesästään vaan kökötti munien päällä ja pikku-tipuset eivät saa ruokaa. Niinpä otin loput munat pois ja  nyt toivottavasti Hellä alkaa enemmän hoivat poikasiaan. Tämä kuvassa oleva tipu on terhakka, mutta toinen on vaan emonsa alla.
 Tänään haimme sitten suloisen Manu-kilin meille. Lammas siskot vähän vieroksuvat Manua.
 Manu on suloinen ja n.4kk vanha. Tuo pikkukili haettiin Sysmästä henkilöautolla ja matka meni tosi hyvin, kun mammeli jutteli ja rapsutteli sitä koko matkan.
Helmiina on itse arka ja alkoi puskea Manua kun itse pelkäsi. Hilma taas on rohkeampi ja se vaan ihmetteli, että mitäs tuo pikkuveikka oikein hyppelee? Ensimmäiseksi yöksi laitan Manu sisätiloihin kanojen seuraksi nukkumaan, koska tutustuminen siskojen kanssa on vielä kesken;)

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Ilon päivä

 Eilen illalla melkein itkin ja olin ahdistunut, kun näin Hellä kanasen alla puoliksi rikkoutuneen munan ja pienen nokan pilkistävän sieltä. Se pikkuinen ei millään päässyt sieltä ulos, kun emo makasi sen päällä melkein koko ajan. Tänä aamuna kun menin kanalaan pilkisti emon siiven alta utelias suloinen tipu, joka sanoi, että PIIIIP. Koska haju kanalassa on ollut paha ja mädäntynyt päätin vaihtaa kanalle pesään uudet aluset. Vaari nosti emon puhtaaseen pesään ja kas emon alta piipersi kaksi terhakkaa poikasta ja yksi vastasyntynyt joka hengitti. Hellästi nostin pikkuiset emon turviin ja aloin tutkimaan likaista pesää. Siellä oli monta munaa kuoriutumatta ja kaksi kuollutta syntynyttä poikasta. Jokaista munaa ravistin hellästi ja jokunen "helisi", joka tarkoittaa, että muna on mätä. Ne mädäntyneet heitin pois ja sellaiset joisa ei helissyt siirsin emon hoiviin. Nyt sitten odotellaan vielä tuleeko niistä lopuista mitään. Olen nyt kuitenkin tosi iloinen ja onnellinen, että hellä sai ainakin kolmoset:))) Laitan tipuista heti kuvia kun saan ne kuvattua!
 Aurinko paistoi juuri täydeltä terältä kun otin markkina mainioksestamme kuvan.  SIIS : TERVETULOA Kivimäen markkinoille la 3.8.2013 klo: 10-16. Lukijani jos olet kiinnostunut tulemaan niin laitathan minulle sähköpostia niin kerron missä päin Pirkanmaata asumme:)
Uutukaiset pellavakukat ovat valmistuneet...Lisää värejä näät toisessa blogissani: Mammelin pikkupuoti.

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Torille

Saimme aamulla ajatuksen Vaarin kanssa, että lähdemme huomenna torille myymään uusia perunoita, mustikoita ja mammelin ompeluksia sekä askarteluja. Vaari kävi mustikassa tänään ja sain puolitoista ämpärillistä. Onko teillä tietoa torihinnoista? Jos on niin olisitteko kilttejä ja kertoisitte, että mitä siellä teillä päin maksoi mustikka litra ja mitä uudet perunat? Kiitos jo etukäteen :)

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Ai niin

Juu muistui mieleeni, että olen unohtanut kertoa teille, että meidän Neiti sai opiskelupaikan. Hän oli hakenut ykkösvaihtooehtona Tampereelle, mutta sinne ei päässyt. Uusi opiskelupaikkakunta on Seinäjoki. Hän menee sinne opiskelemaan liiketaloutta. Asunto on vielä hakusassa, mutta kuulemma näin kaukaa tulevilla on etuoikeus opiskelija asuntoihin. Tänään Neitonen kävi Tuurissa ostamassa opiskelija kämppäänsä kaikenlaista tarpeellista. Pikkuhiljaa iskee haikeus mammelin puseroon, kun viimestä viedään kotoa:( Hyvä asia on se, että poikaystävä asuu täällä, joten eiköhän Neitiä täälläkin näy viikonloppuisin:)

Kanalassa taas jatkuu hautominen ja minulta pikkuhiljaa meinaa usko loppua.....Toivon silti vielä, että pikkutipuja ilmestyisi.....

Ja sitten...HIHII ensi viikon torstaina meidän pitäisi hakea meille uusi vauveli...Manu nimeltään....

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Ostoksia kesälomareissulta


 Reissu tehtiin aika pienellä budjetilla, joten mitään kallista en matkalta ostellut.

Mikkelissä oli Sinooperin loppuunmyynti ja sieltä ostin nämä ihanat Tilda-jutut ja korupihdit....Kaikki -40%
Nappikaupasta ostin kaikke pientä kivaa...Nappeja ja nauhoja.
Vaari osti minulle tämän korun Vaajakoskelta ja oikein ihmettelin....Tuo meidän Vaari kun ei juuri ostiskele mitään ylimääräistä.....että nyt koruja vielä ;)
Tämä kukkokello oli PAKKO ostaa, kun se niin halusi meidän keittiöön ja maksoikin vain 9.50€

Ja voi olen ihan ollut hermona, kun meille ei ole vieläkään ilmestynyt tipuja.....Tulisi nyt edes yksi, sillä kanaemo parka on ollut niin tunnollinen hautoja.....

torstai 11. heinäkuuta 2013

Mikkeliin menijät


 Kanssa matkustajat saivat joka paikkakunnan kohdalla kuulla mammelin suusta, että TORILLE....torille....tooorille!!! Niinpä sitten Mikkelissäkin menimme torille:)
 Herneet tekivät kauppansa tähtisilmälle ja hänen isälleen mammelin poikaselle.
 Suloinen prinsessa katseli tyytyväisenä vieressä.
 Kauppakeskus Akselissakin käväisimme, josta löytyi lapsille kivoja ale juttuja.
 Mammeli oli katsonut etukäteen tämän nappikaupan osoitteen ja "kipaisi" siellä ostamassa muutaman kivan jutun:) IHANA kauppa!
 Kotimatkalla poikkesimme vielä Vaajakoskella mm. puttipajan tuotteita ihastelemassa.
Kauniit kukkaistutukset kiinnittävät huomioni parkkipaikalla....Mikähän mahtaa nimeltään olla tuo iso keskellä oleva kukka?

Reissu oli kiva ja matkakaverit mukavia...Erikoisesti Tähtisilmä ja Prinsessa olivat koko matkan ihanan reippaita.....Noh oli vaari, poikanen ja miniäkin ;)

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Lisää kuvia ja tunnelmia reissusta

Uimassa käytiin mm. Imatralla. Imatralla oli paljon ihmisiä liikkeellä, koska siellä oli joku musiikkitapahtuma. Imatran koskellakin kävimme, mutta padot olivat kiinni. Marjuskalle terkkuja, että kävimme kai lähellä kotiasi:)
Auton ikkunasta kuvailin aina välillä.
Savonlinnassa tuttu Olavinlinna näkyi heti, kun saimme automme parkkiin.
Presidenttiämme Sauli Niinistöä ja hänen Rouvaansa Jenni Haukiota odotettiin juuri saapuvaksi risteilylle Saksan (muistaakseni) liitokanslerin kanssa.
Poliiseja ja turvaniehiä oli kaikkialla.
Ylhäältä Seurahuoneen kattotasanteelta kuvailin...
toria ja satamaa. Jaa mitäkö tein Seurahuoneella???
No popsin kultani ja pojan perheen kanssa muikkuja.
Tai niin kuin Tähtisilmä sanoi....MUIKKUSIA ja veteli niitä aikamoisen kasan masuunsa:)

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Pellavakukkia

 Ensimmäiset pellavakukat on nyt kokeiltu.
 Suunnittelen jo vähän toista mallia.
Nämä ovat aika isoja, joten sopivat rintaan, tunikoihin tai laukkuihin.....Pienempiä ajattelin tehdä hiuksiin ja pantoihin. Mammelin Kivimäen markkinoille tulevat myyntiin:)

Uusi ihastus

 Lähellä Suomen ja Venäjän itä-rajaa oli kotieläinmetsä missä kävimme kävelemässä ja ihastelemassa eläimiä.Metsässä oli iso rajattu alue missä kukot ja kanat tallustelivat ihan vapaana.
 Possusisarukset asustivat omassa karsinassaan.
 Strutsit astelivat ylväinä ja uteliaina.
 Lampaat tulivat heti luokseni kuin vanhat tutut.
 Kaikki lähettivät Kivimäen lampaille terveisiä;)
 Lampaat ovat vaan NIIn söpöjä otuksia:)
 Metsän keskellä oli kaksi trampoliiniä, joissa piti tietenkin Tähtisilmänkin hyppiä.
 MUTTA mikä se tuolla on?
 Kaunis, suloinen, ihana Alpakka.
 Ihastuin oitis tähän kaunokaiseen ja haluaisin meillekkin tälläisen. Luin netistä vaan, että ovat kalliita ja ne ovat laumaeläimiä, joten pitäisi hankkia kaksi heti:) Nyt vaan lottoamaan......
 Pikku-pupuset loikkivat myös vapaana metsässä.
Toinen toistaan suloisempia ne olivat ja loikkivat ihan vieressämme.

Tuossa eläinmetsässä oli ihania eläimiä, mutta muuten järjestelyt tässä paikassa oli jotenkin vaisua ja tuntui, että paikka taitaa menestyä huonosti. No meillä oli ihana kävelyretki pikkuperheen kanssa ja sillä välin vaari poika se poimi lapsille mustikoita:)