maanantai 31. maaliskuuta 2014

Soi kunniaksi Luojan

 Tässä eräänä päivänä työmatkalla hyppäsin auton kyydista ja halusin kuvata tätä maaseudun rauhaa.
  Pienet valkoiset pellolla näkyvät ovat joutsenia.
Joutsenet ovat palanneet ja ruokailevat parvissa pelloilla. Odottavat jäiden sulamista ja sitten tulevat rannallemme. Voi tätä Luojan suurta ja kaunista näytelmää, jota saamme seurata ihan ilmaiseksi. Sisälläni soi tätä kauneutta katsoessani koulussa oppimani virsi: "Soi kunniaksi Luojan."

torstai 27. maaliskuuta 2014

Lastenlapsia

Mamman ja Vaarin suloinen Prinsessa on tomera tyttö. Pukeakkin haluais itse, mutta vielä ihan ei taidot riitä koska ikää on vasta 1v 4kk.

Prnsessan isoveli Tähtisilmä on iloinen pakkaus 3v 5kk.
Olimme viime viikolla Prinsessan, Tähtisilmän, poikamme, miniän ja vaarin kanssa Vilppulan urheilutalolla gospel konsertissa. Konsertissa esiintyi Kontrol, jossa laulaa vanhemman poikamme lapsuusystävä, entisen perhepappimme poika. Tämän pojan Isä oli pappi, joka oli seurakuntamme kirkkoherra uskoontuloni alkuaikoina. Minua alkaa aina itkettämään, kun näen tämän laulajan, joka nyt jo aikuinen mies, koska hänen Isänsä on jo Taivaan kodissa ja ikävöin häntä aina tämän pojan nähdessäni.

Prinsessa ja Tähtisilmä painelivat innoissaan pitkin salia ja Pojanpoika ihmetteli, että miksi iskä me tultiin tänne aikuisten Robinin keikalle? ;) Hih, mammelikin tykkää tästä "Robinista"

Tämä lapsenlapseni kohta 2v punaposki on tullut juuri mammalan saunasta. Päälleen hän sai Neidin vanhan unihaalarin.

Hei Vaari tuolla huutaa mammaansa saunaan ja minähän menen kiltisti, HEIPPA!

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Keltaista

 Aurinko armas on meitä ilahduttanut läsnäolollaan ja saanut mielen virkistymään. Eilen nappasin pari pikkunarssissia muistuttamaan valon voitosta. Pikkusen tietenkin hyppää silmilleni pölyt huushollissa mitkä aurinko paljastaa, mutta iltaisin ne pimeys vie taas mennessään;)

Ensi viikonloppuna olisi aikomus laittaa keväiset tekstiilit esille ja vaihtaa keittiön erkkeriin verhot ehkä se rättikin sitten alkaa heilumaan....
Blogiystäväni Helmi Nainen Elämän aallokossa loi minulle tälläisen yksilöllisen korusarjan, mihin kuuluu kaulakoru, rannekoru ja kahdet korvikset.
Olen NIIN ihastunut tähän keltaiseen rinkulaan....se täydentää tämän koko setin:) KIITOS sinulle taitava Helmi Nainen:)
Käväisen Neidin kanssa eräänä viikonloppuna Oriveden vanhalla asemalla. Siellä on avattu uusi sisustus/vaatemyymälä. Vielä oli valikoima pieni, mutta hintataso oli kohtuullinen. Toivottavasti valikoima laajenee ja kahvilakin sen yhteyteen sopisi!

Kaunis kiitos teille kaikille kun olette jaksaneet käydä täällä, vaikka päivityksiä on tullut harvakseen.......TYKKÄÄN niiiin teista kaikista:))

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kevättä kohti

 Meidän kanalan rouvat ovat jo hoksanneet, että kevät sieltä on tulossa....Nimittäin ovat alkaneet tauon jälkeen munimaan. Mikä onkaan parempaa kuin ruisleipä minkä päälle laitan voimariinia, salaatinlehtiä ja omien kanojen munasiivuja:)
 Kissakaksikkomme ovat myös alkaneet nauttia auringosta ja ulkoilevat enemmän kuin sydän talvella.
Neitosen leipomia pullia, jotka olivat NIIN pehmeitä ja suussasulavia. Neiti lähti taas kohti Seinäjokea viikoksi. Ensimmäinen opiskeluvuosi on kohta takana ja kesätyöpaikka odottaa koko kesäksi. Olen niin onnellinen, kun Neitosesta on kasvanut niin käytännöllinen ja pärjäävä nuori nainen:) Ensi syksyksi hän toivoo löytävänsä vuokrayksiön soluasunnon tilalle.

Elämä tuntuu taas paljon kevyemmältä, kun sain perjantaina koepalojen tulokset, jotka olivat hyvänlaatuisia:) Kesällä menen sitten kontrolliin jos ei ihmeempiä ilmaannu. Kiitos kaikille jotka ovat myötäeläneet kanssani:)

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Mitä mamma duunaa?

 No eipä se mamma duunaa juuri mitään, sillä mielialat vaihtuu melkein niinkuin synnytyksen jälkeen;)

Itselle tein jossakin välissä tälläisen kännykkäpussin muistoksi tästä tunteiden vuoristoradasta ja Neiti prinsessalle pikkulaukun huovutin Hilman ja Helmiinan villalangasta.
 Niilo työntää aina naamansa sinne missä mamma duunaa:)
 Arvatkaapas mikä kangas tämä on?
Mammeli osti kirppikseltä ns. paitamekon, jota minun lapsuudessani mummut käyttivät arkisin. Kesällä ajattelin kirmata kedolla tämä päälläni lampaiden ja vuohin kanssa. Jos sitä kerran mummu ollaan niin ollaan sitten kunnolla;)

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Huovutusta Näpsässä

 Meillä alkoi tällä viikolla Näpsässä huovutus jakso. Saimme opettajaksemme huipputyypin nimittäin Eija Pirttilahden Vilppulasta. Olen erittäin motivoitunut oppimaan ja innostunut aiheesta jo siksikin, että minulla on villaa omista lampaista käytettävissä.

Endimmäiellä kerralla saimme opetella kukkasen tekoa. Ensin märkähuovutimme tasohuovutuksella ns.levyn.
 Valitsin vihreää ja valkoista.
 Lisäsin keltaista neulahuovuttaen ja heteeseen huovuttaessani vartta.
Aika homma oli tuota huovuttaa ja "rääkätä" vaikka työ ei ollut tuon isompi. Hurahdin kuitenkin heti tuohon ja aion synnyttää vielä monia kukkasia lisää, että opin paremmin niksejä. Huovuttaminen on niin ihanaa kun siinä saa sutata ja rentoutua....siinä huolet haihtuu:)

Eilen kävin polilla tutkimuksissa ja vastaukset tulee n.2-3 viikon päästä. Olen kuitenkin huojentunut, koska näyttää siltä että jos jotakin löytyy se on hoidettavissa. Sain kohdalleni IHANAN vanhemman mieslääkärin, joka oli rauhallinen, asiantunteva, kiireetön ja empaattinen. Sanoinkin lähtiessäni hänelle, että rukoilin juuri hänenlaistaan lääkäriä itselleni:) Verikokeen tulokset olivat hyvät ja niiden mukaan mitään vakavaa ei olisi. Nyt on kiitollinen olo ja tämän päivän huilailen ja toivun eilisestä:)

Kiitollista perjantaita teille kaikille toivon myös :))

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Hiljaiseloa

 Heipä hei! En ole saanut vähään aikaan aikaiseksi kirjoitella tänne mitään kuulumisia. Töissä käyn mutta muuten olen ollut vähän jumissa.

Tämän kuvan nappasin kännykällä töissä kahvitauolla.....Ihana työkaveri oli tuonut piristykseksi geisha-keksejä:) Mulla on kahvikuppina töissä isäni vanha kuppi ja hänta muistan rakkaudella tästä hörppiessäni.
 Kissatkin meillä viettää aikaa lököillen.....Pikkuveli änkee itsensä aina sinne missä isosiskokin on;) Nuppua ärsyttää kun Niilo aina matkii;)
Mammelilla on nyt tämä sama vaihe päällä...Tekis vaan mieli vaan nukkua.....Naistenvaivoja ja ensi viikolla menen tutkimuksiin polille.....Toivottavasti ei mitään vakavaa.....