torstai 31. maaliskuuta 2016

Hei me odotetaan kevään aurinkoa :)

Mun rakas Hilma, joka on vanhin meidän navetan väestä odottaa jo kovasti aurinkoa ja lämpimämpiä öitä, että se voisi muuttaa ystävineen ulkomökkiin ja laitumelle. Sillä on jo taas mahtava villa, jonka mammeli taas kesäkuun alussa parturoi. Olen niin kiitollinen lampailleni, että ne antaa minulle niin hyvää villaa, että saan siitä kehruutettua mahdottoman hyvää lankaa. Mielenkiinnolla odotan seuraavan satsin väriä, kun Siiri on musta ja Hilma vaalea. Harmaata sen langan luulen olevan ja sitten kun niitä luonnonväreillä värjään niin minkälaista värimaailmaa niistä tulee?

Ps. Näättehän kuinka Hilma nauraa?

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Näin tänään pikkuisen kevättä

Hip huraa näin tänään kevään tärkeän merkin....sorspariskunta oli uimassa kai sopivaa kotia etsimässä perheelleen :) Yksinäinen joutsen uiskenteli myös sorsapariskunnan vierellä ehkä etsien itselleen kumppania, sillä se näytti yksinäiseltä...Yksin ei ole kiva olla......KEVÄT ihanaa se saapui sittenkin!!!

Nämä "vanhat varikset" taas täällä Kivimäessä viettivät eilen 34- vuotis hääpäivää. Kumppani on, pesä on ja Rakkautta on...Kiitollinen siitä saa olla :)

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Siunattua Pääsiäistä

 Lapsena tuntui pitkäperjantai toooosi pitkältä päivältä. Tänäänkin on tuntunut ja hyvä niin. En voi ymmärtää, että kaupat on auki pääsiäisen pyhinä. Jokaisessa huushollissa on jääkaappi ja melkein jokaisessa pakastin....ruoka säilyy kyllä miksi pyhinä pitää shoppailla? Olen jopa sitä mieltä, että jos ei vietä eikä välitä kristillistä pääsiäistä vaan samoilee ostoskeskuksissa niin ei sitten tarvitse palkallisia vapaitakaan.....

Me ollaan oltu kotona ja kaikki rakkaat lapset on olleet ilonamme :)

Mangopassion kakkua söimme sekä


Neidin tekemään gluteenitonta mutakakkua, nam. ÄÄntä, lasten leikkiä ja naurua on tämä päivä ollut tulvillaan. Nyt on mammala hiljainen kun lapset jo nukkuu.

Mammeli hiljentyy pääsiäisenviettoon ja toivottaa kaikille Pääsiäisaamun iloa ja rauhaa :)

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Altered Book

 Näpsässä teimme vanhoista kirjoista uutta teemalla "Altered Book! Päältä kirja näyttää nyt tältä.Pitsi on tyttäreni edesmenneen anopin!
 Kun kirjan aukaiseen niin ensi lehdillä on eläinlapset :)
Sisällä kaiverrettu sydän kaikista kirjan sivuista, pitsi reunaan. Sisällä sydämessä kuvat Vaarista, lapsista ja lastenlapsista sekä rukousnauha :)

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Väriterapiaa

 Nyt on värjäämiset värjätty näyttelyä varten. Voitteko kuvitella, että 1/2 l kuivattuja veriseitikkejä tulee näin mahtavat värit! Tumma on 1 värjäys, oranssi jälkiliemi ja vaaleapunainen/koralli 2. jälkiliemi.
 Kurkumamausteella värjätty
 Sipuli alku ja jälkiliemi
 Koivulla värjätyt alku ja jälkiliemellä.
 Kaikki värit ovat luonnossa paljon kauniimpia kuin kuvissa. Lankakartankin sain tänään tehtyä.
Tänään askartelin myös kukon napeista, tästä väriterapiaa :)

Kävin myös meidän päiväkodin vapaaehtoisryhmän kanssa vanhainkodilla askartelemassa mummujen ja pappojen kanssa keväisiä kukkia
Munakennoista, paperinarusta ja helmistä teimme yhdessä ikkunaan ilostuttamaan kevään ensi kukat.

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Paperimassatyö

 Elämäni ensimmäinen paperimassaveistos alkoi muodostumaan tästä.
Tälläinen enkeli siitä sitten lopulta tuli. Mahtaako olla Taivasmatkalla on tuo kapsäkki mukana :)

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Lankojen värjäystä

 Voi että mie oon INNOSTUNU! Voiko olla mukavampaa ja mielenkiintosempaa puuhaa kun tämä luonnonväreillä värjääminen? Nyt on vaan ongelmana tähän aikaan vuodesta tuo luonnonvärien saanti!

Hilman ja Helmin villoista kerittyjä lankoja ensin pesen hienopesuaineella käsin ja sitten huutelen puhtaiksi.
 Sipulinkuoria keittelen n.1 tunnin ja sitten siivilöin kuoret pois.
 Alunalla puretetut langat sitten vaan väriveteen ja n. tunnin annan ne porista n.80-90 asteisessa liemessä.
Ja a vot kun tulee kauniita värejä! Alimmat on värjätty ensin sipulinkuoriliemessä ja sitten kirkkaammat oli jälkivärjäyksessä loppuliemessä vuorokauden.

Nyt olen värjännyt jo siis sipulilla, kävyillä ja kurkumalla. Parhaillaan porisee tutulta saamani ammattoliemi (hedelmäpensaan kuori). Sain myös kuivattua veriseitikkiä, josta pitäisi tulla punaista. Vihreänsävyjä vielä kaipaisin...Oiskohan kellään meilläpäin koivunvihtoja? Niitä kun keittelisi pitäisi langasta tulla vihreänsävyistä. Tämä innostus vie ihan mennessään....Vaari ja Neiti vähän valittaa tuoksuista ja sotkuista, mutta enhän minä Peppi Pitkätossu malta kesää odottaa, että ulkona sais keitellä! Sitäpaitsi tarvitsen tulevaan Näpsä näyttelyyn materiaaleja!

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Arpavoitto

Haluan esitellä teille kaikille nämä kauniit ja lämpimät pöllösukat, jotka voitin blogista Mimmin mietteet! (klikkaa nimeä) Kiitos ja kumarrus nämä lämmittävät jalkoja ja ennenkaikkea sydäntä. Mukana tuli myös pähkinäsuklaata ja sehän on mammelin lempparia. Käyppäs katsomassa mistä kaukaa suklaa oli ostettu ;)

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Kirppistelyjä

Ja sitten nämä kivat kirppisjutut:)
Aino tossut koko 20 koristeeksi 2€

Savikukkopillit joita kerään iso vihreä 1€ ja 3 pientä yhteensä 2,5€
Arabian maisemakuppi tassineen oli kirppiksellä eteisessä korissa jossa luki, että saa ottaa ilmaiseksi! No minähän otin ja istutan keittiöön siihen yrttejä tai pääsiäisruohoo :) Arabian ruokalautanen 5€
Purkki nappeja 1€

Ja sokerinapohjalla kissataulu 10€. Olen aivan pöhkönä näihin vanhoihin kissatauluihin. Olen saanut ostetuksi niitä jo 5 erilaista.