lauantai 30. huhtikuuta 2016

Iloinen Vappu!

 Vaariseni oli mennyt aamulla töihin salaa, kun heräsin niin huomasin sen. Yöllä nimittäin kipuili kätensä kanssa ja sanoin, että ota buranaa ja lepää, mutta eipä uskonut!
Itse menin herättyäni kanalaan ja mitä ihmettä piipitys ja kotkotus kuului ulos asti. Ihmeekseni ja riemukseni huomasin, että 2 pientä tipua oli emonsa kanssa keskellä kanalaa...Miten, milloin, nytkö jo? Vieno kun oli tehnyt salapesän ja hautonut salaa niin uskoin tipujen syntyvän vasta viikon päästä. Kyllä luonto on ihmeellinen, kun kaiken kana itse oli hoitanut. Epävarmaa oli vielä Armas-kukonkin miehisyys kun on jo aika vanha, mutta mitä turhia sehän on vielä terästä!!!

 Vaari kun tuli töistä niin menin häntä vastaan ja sanoin, että minulla on hänelle 37- vuotis lahja. Menimme kanalaan ja vaarikin näki kuinka 2 suloista pikkutipua äitinsä helmoissa pyörivät. Tänään tulee siis 37-vuotta, kun Vällyseni (nuorena vaarin lempinimi oli Välly) kanssa ensi kerran tapasimme Rönnin lavalla ja sen kunniaksi nyt saimme 2 tipua;) Tipuja en saanut vielä kuvattua, mutta äiti Vieno siellä piilopesässään kurkistelee ja pikkuiset siipien alla lämmittelee.


Nappasin kuvan myös Almasta ja Lyylistä.....He nukkuvat yleensä yhdessä tässä asnnossa. Lyyli nosti vaan päätään kun tulin kuvaamaan. Alman lähellä on niin lämmintä ja pehmeää :)

Haluan toivottaa kaikille Iloista Vappua!!!!

torstai 28. huhtikuuta 2016

Kivimäen markkinoiden näyttely ensi kesänä?

 Viime elokuussa Markkinoillamme oli aitassa näyttely: "Pikku-Maijusta Mammeliksi, mekkojani vuosilta 1962-2015.


Kastemekko, rippipusero, hääpuku, kihla-asu...............

Miettiessäni ensi kesän näyttelyä, pätkähti päähäni näyttely hääpuvuista.

Kivimäessä asui n.1920-1964 mummuni Ida, joka oli ompelija. Hän ompeli kuulemma tänne kotipitäjäänsä monet hääpuvut. Minulle on kerrottu, että hän oli tarkka ja taitava ompelija. Hän oli nuoruudessaan ollut Tampereella ompelijana ja tavannutkin Pappani työnsä kautta. Nimittäin Pappa oli ollut ompelukonemyyjä :)

Nyt toivon, että saisin näyttelyyn lainaksi muutaman Mummun tekemän hääpuvun. Liäksi näyttelyssä olisi myös suvun ja ystävien hääpukuja eri vuosikymmeniltä. Toivotaan, että hanke toteutuu :)

Ps. Vanhan arkun päällä on lapsuuteni rakkaita satukirjoja...

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Tekis mieli Tallinnaan

Näin keväisin iskee Tallinna-kuume mammeliin. Tekis niin mieli mennä siellä leivoskahveille, syömään, vanhaan kaupunkiin kävelemään, Karnaluksiin nappikaupoille, Kaupmajaan koruja ja käsilaukkua taas ostamaan ja koko Tallinnan kevättä haistelemaan :) Vielä en tiedä saanko lomaa Helatorstain jälkeiseksi perjantaiksi? Jos saan niin lähtisköhän tuo ukkokulta kanssain pikkureissulle? No katsellaan nyt ja kuulostellaan ;)


lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kevään merkkejä

 Kivimäessä on selviä kevään merkkejä:) Jäät lähti viime viikolla näköalajärvestämme ja lampolan väki on päässyt ulos aitaukseen.
 Talven jäljiltä on villat ja karvat sekaisin, mutta kesäkuun alussa vasta keritsen lampaat sillä yöpakkasia on odotettavissa.

Voi sitä riemua ja "kallojen" kopinaa kun eläimet juoksevat ja puskevat toisiaan vapaalla laitumella. Urho ja Manu saa olla lampaiden kanssa niin kauan kun aitauksessa pysyvät. No tänään se oli n.1 tunti ja Manu hyppäsi aidan yli. Mamma sitä kutsui kuin koiraa ja hetihän se juoksi luokseni. Mustasukkaisena Urho hyppäsi heti myös aidan yli mamman luo ja sitten johdattelinkin ne herkuilla omaan aitaukseensa. Vuohien aitaus onkin tehty sellaiseksi että sieltä ei niin vaan karatakkaan.
 Muistatteko kun sain viime syksynä nämä kaunottaret Vienon ja Kainon meille?
Olen ollut niin surullinen kun tuon valkoisen Kainon vei kanahaukka.....En ole sitä vieläkään anteeksi antanut!

Viime viikon alussa huomasin kanalassa, että Vieno puuttuu!?? Hain sitä joka paikasta ja tulin surullisena siihen tulokseen, että Vieno on päässyt vahingossa karkaamaan ulos ovesta ja haukka on senkin syönyt! Olin ihan ahdistunut ja vihainen.....
Torstai aamuna mennessäni kanoja ruokkimaan kuulin jo kaukaa, että kanarouvat kanalassa kaakattaa erikoisesti. Menin sisälle ja Vieno lensi minua vastaan....( Vieno lentää enemmän ja korkeammalla kuin muut kanat) Mitä ihmettä? Se oli jotenkin höyhenet sekaisin ja toiset kanat kaakattivat, että missäs olet ollut????

Illalla mennessäni kanalaan oli Vieno taas kadonnut? Miten tämä on mahdolista ihmettelin???

Tänä aamuna ajattelin, että nyt selvitän arvoituksen kun on vapaapäivä ja aikaa. Menin kanalaan ja nuuskin JOKA PAIKAN!!! Lopulta nostin lampaiden ja vuohien puolelta vesiastian pois ja kuinka ollakkaan oli Vieno tehnyt juomatelineen alle pesän, jossa hautoi.... ONKO SIELLÄ MUNIA; JOS ON NIIN KUINKA MONTA, ONKO NE HEDELMÖITTYNEITÄ ?????? Nyt sitten vaan odotellaan ja katsellaan.....Laitoin Vienolle vettä ja kauroja lähelle, että jos malttaisi pistäytyä välillä tankkaamaan:)

Olen varovaisen onnellinen.....

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kemiönsaari


Myöhän Vaarin kans Kivimäes viihytään hyväst, ol sit kesä tai talvi, mut jok kesä ruukataan käyä reissus. Itäsuomes ollaan usiast viihytty, mut tänä kesänä myö mennään viikoks Kemiönsaarel. Ai että myö ootetaan kessää ja kärpäsiin et saadaan olla villei ja vapait ;) Kovast hain sopivata mökkii ja löyt hä se lopult!Jos sie oot siel käyt nii kerroha meilkii mitä kivvaa siel on!

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Jääkiekkoa ja vähän muutakin

 Esikoisen 4 pojasta kaksi harrastaa jääkiekkoa. Tämä harrastus vaatii paljon vanhemmilta. Treenit on 3 kertaa viikossa ja pelit päälle. Kerran viikossa on pojilla treenit samana päivänä peräkkäisinä aikoina, mutta muuten poikia pitää kuskata erikseen 17 km sivu. Pääasiassa kuskina toimii poikien äiti, Isäpuoli hakee välillä poikia treeneistä ja Vaari joskus. Peleissä olemme vaarin kanssa katsomassa aina kun vain ehdimme ja kahviovuoroa mamma tekee poikien äidin puolesta, koska pikkuisten poikien kanssa on mahdotonta työskennellä kahviossa. Aika kallistakin tuo harrastus on, mutta alennusmyynnistä ja "kiekkopussista" on saanut edullisesti varusteita ja täällä pienellä paikkakunnalla seuramaksutkin ovat edullisemmasta päästä.

Onneksi pojilla on äiti, joka ajattelee lastensa parasta vaikka varmasti välillä on raskasta. Äidin ei ole vielä tarvinnut palata töihin, koska hänen miehensä tekee niin ahkeraan töitä, että äiti on pystynyt ja halunnut hoitaa lapset kotona. Poikien Isä ei sitoudu mihinkään lasten harrastuksiin ja pojat näkevät isäänsä n. kerran kuussa. Joku voi tietenkin nyt kyseenalastaan kannattaako tuo kuskaaminen?

 Voin sanoa pojat tuntien, että kyllä kannattaa! Jokainen tunti hyvän harrastuksen parissa kannattaa. Joukkueessa mukana oleminen kasvattaa monella tapaa. Energisille pojille tekee hyvää rasittaa itseään ohjatussa ympäristössä. Kunto kasvaa ja itseluottamus vahvistuu.

Nuorempi pojista on harrastanut vähän pitempään ja tämä vanhempi on 2 kautta vasta. Alku ei ollut helppoa, koska toiset olivat jo n.5 vuotta olleet mukana joukkueessa ja poika meni aloittelijaana joukkoon mukaan. Nyt Poika on kehittynyt kovasti ja palkittiinkin kevään päättäjäisissä tämän kauden kehittyneempänä ja tunnollisempana treeneissä kävijänä! Ensi kaudellekkin riittää vielä paljon opittavaa tietenkin.

Nuorempi pojista on hirmun nopea ja hyvä luistelemaan ja tällä kaudella on pelisilmäkin alkanut kehittymään!

Pojan poika siis Tähtisilmä on myös kiekkokoulussa missä harjoitellaan luistelua ja kiekon käsittelyä. Melkoinen kiekkovirtuoosi hänestä varmaan tuleekin. Tänään kun olimme heillä Vaari jäi ihan toiseksi nappulalle kun pihassa pelailivat mailoilla ja pallolla pihapeliä.
 Eräänä päivänä Vaari vei minut syömään Mänttän Myllyrantaan.
 Herkkuhetken uusi ravintola on kaunis ja tyylikäs.
 Jos poikkeatte Mänttässä käykää ihmeessä vaikka kahvilla siellä, sillä Herkkuhetken leivokset ja kakut on ihan telkkarista tuttuja ja mahdottoman hyviksi kehuttuja!
Alkukeitosta vaan nappasin kuvan kun ruoka oli niin hyvää, että en enää malttanut kuvailla. Keitto oli savuporosta, pääruoka kuhaa ym. ja jälkkäriksi oli mutakakkua vadelmakastikkeen ja vaniliakastikkeen kera, nami nami!

Hammassärkyä täällä olen potenut. Perjantaina kävin hammaspäivystyksessä ja "syyllistä" haettiin. Särky vaan jatkuu hermosärkynä, joka lakkaa makuuasennossa. Kuuma ja lämmin sitä ärsyttää ja panacodin ja buranan voimin jaksan huomiseen!

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Näyttelyn avajaiset


 Eilen oli näyttelymme avajaiset. Näyttelymme ja portfoliomme ovat nyt "kaiken kansan" nähtävissä. Valmistuimme Näpsässä käsityötaiteen perusopinnoista.

Aulaan laitoimme ikkunaruudut, jossa on meidän 3 omaesittelyt.
 Mervi on perehtynyt kirjansidontaan, joka on todella tarkkuutta vaativaa. Upeat kirjat esillä kauniisti!
 Mervin toinen aihe on rautalankatyöt.
 Minun aiheeni on villalankojen värjäys luonnonväreillä ja kierrätysjutut.
 Olen ihan tyytyväinen lankoihini, ne ovat kauniita ja toisiinsa sointuvia.
 Paperimassasta peili ja enkeli sekä vanhoista kirjoista askartelujani.
 Kierrätysaiheisia korujani. Lähinnä nappi ja kukonsulista tekemiä rintakoruja, korviksia. sormuksia ja riipuksia.
 Meidän kolmen naisen risuista kudotut liinat/seinävaatteet
 Niina taas perehtyi kankaanpainantaan, joka on myös yksi minun lemppareistani. Todella suuren vaivan oli Niina nähnyt ja painanut toinen toistaan kauniimpia kuoseja.


 Luonnonmateriaalit oli Niinan toinen alue, joista oli myös esillä ja portfoliossa paljon kauniita töitä.


 Avajaisissa tarjolla simaa ja naposteltavaa.
Meillä kaikilla oli esillä lsäksi monenlaisia töitä koko opiskelun ajalta, minulta mm. tämä rautalanka mobile, jossa paperisavesta kanat ja lampaat.

Näyttelyn avajaissa oli rento jakiva ilmapiiri. Toivotaan, että moni käy sen katsomassa sillä aikaa on tämän kuun loppuun:)


lauantai 2. huhtikuuta 2016

Ikkuna auki taitoihin


  Nyt olemme keksineet näyttelymme nimen....Se on; Ikkuna auki taitoihin. Se on kolmen naisen näyttely käden taitoihin. Samalla se on päättötyö meidän näpsä-koulussamme. Näyttely ja portfolio arvioidan ja sitten pitäisi käsityöalanperustutkinto olla suoritettu. Kutsukortteja teemme tänä viikonloppuna ja keskeneräisiä töitä vielä teemme loppuun. Portfoliokin on minulla vielä kesken.
Auvisen vintillä Orivedellä voi käydä tutustumassa näyttelyymme. Näyttelyn avajaiset on kutsuvieraille 14.4 ja sen jälkeen näyttelyyn voi vapaasti tutustua kuun loppuun asti :)  Näyttelyssä on esillä meidän kolmen töitä Näpsän alusta asti. Kuitenkin meillä jokaisella on 2 aluetta, joihin olemme paneutuneet enemmän. Minullahan on kierrätysjutut ja langan värjäys. Touhua ja jännitystä vielä riittää ennen kuin H-hetki koittaa :)

Auvisen vintillä on muuten vanhoja upeita kaakeliuuneja. Tässä kuva yhdestä niistä.