keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Tyyne kodin sydän

Sain sähköpostia Hannelta, joka voitti viime blogiarvonnassani. Hän kyseli meidän Tyynestä siis takkaleivinuunista. He ovat kuulemma rakentamassa ja miettivät eri takkavaihtoehtoja. Minä tykkään meidän Tyynestä:) Se on alakerrassa, takka olohuoneeseen päin ja leivinuuni keittiöön päin. Tyyne on Tiilerin takka ja siitä on monta värivaihtoehtoa. Halusin Tyynen, koska "maalaistalossa" pitää mielestäni olla tiilitakka.
Takan jälkilämmössä kypsyy leivinuuninpuolella makoisat puurot, lihat ja laatikot. Pannariakin olen siellä tehnyt ja kinkunkin paistoin. Leivinuunissa en ole vielä tulta pitänyt, mutta aikomukseni on opetella paistamaan siellä leipää ja pullaa.
Ruuanlämmityskin siellä onnistuu. Ja mikä parasta ei kulu sähköä ja huusholli lämpenee.
Ukko-kulta on metsämiehiä ja se aina hössää puiden kanssa. Tyytyväisenä mammeli saa ottaa valmiita puita, jotka armas on sisälle kantanut<3
On se vaan ihanaa kylmällä syysmyrskyllä tai kovilla talvipakkasilla istua takanlämmössä ja sulattaa itsensä sisintä myöten;)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heipsis Mammeli ! Kiitti tästä postauksesta ! Mikä mahtava sattuma! Pappa toi eilen Tiilerin esitteen ja sieltä valittiin Lassi-takka .. väri on vielä vaiheessa.. tundra,fenix,sahara...kunhan pappa kotiutuu näytän sille nää sun kuvat. Tänään oon posket punasina yrittäny hahmottaa keittiökalusteita ... vaikeeta ... tässäpä sulle oiva aihe seuraavaan juttuun .. mimmonen on sinun valtakuntasi... entäpä väritys..? Kotona mulla on pähkinänvärinen runko ja vaniljanväriset ovet ...niin ja leivinuuni on yllätys, yllätys, sahara. Oikeessa olet, kyllä elävä tuli on ihana tunnelmanluoja, mutta myös huippu lämmön lähde ... lämpimät terveiseni hanne

Marge kirjoitti...

Tyyne on sekä kaunis että käytännöllinen!! Meillä on olohuoneessa vuolukivitakka, yläkerrassa tiilitakka, joka on maalattu valkoiseksi, sitä ei ole pahemmin lämmitetty viime vuosina, alhaalla on kamiina ja sauna on myös puulämmitteinen, joten puuta kuluu...;)Mikään ei voita takkatulta ja säästäähän se sähkölaskussakin:)Nyt taidankin mennä takan lämmityspuuhiin....

Tunnelmoimisiin!!:))

LeenaJohanna kirjoitti...

Kaunis on Tyyne. Oikein hyvä valinta. Meillä on olohuoneessa tulikivitakka. En ertyisemmin pidä tuosta kiven harmaasta väristä mutta olen siihen tottunut jo kai.
Takka tuli talon mukana ja se on se mikä se on. Aivan ihanaa lämpöä saa takkaa polttamalla. Siinä on minun telkkarini kun katselen palavaa takkaa. Tuli on vahva elementti ja se rauhoittaa kummasti väsyneen päivän jälkeen.

Katja kirjoitti...

Leivinuuni on kyllä huippu. Paraikaa on siellä tulet ja tarkoitus laittaa lihapata muhimaan, kunhan saan lihat paistettua. Nekin tietenkin puuhellalla :)
Leipää olen kokeillut epäonnistuneesti, pullaa en lainkaan. Kuivakakun paisto onnistui!

Sirpa kirjoitti...

Hei! On teillä hieno takkaleivinuuni! Tuollainen lähtee meillekkin tilaukseen piakkoin. Mikä on tuo tiilen väri? itse pähkäilen kahdenvaiheilla; otanko tundra sileän ja koristeet sahara vai sahara ja koristeet preeria...näkyykö nokijäljet miten takassanne vai vetääkö niin hyvin ettei "tupsauttele" savua yhtään? muuten taitaa toimia hyvin? T: Sirpa Iisalmesta