sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Lampolan rakennus projekti

Kerrompa nyt tarkemmin lampolan rakennus-projektista, kun lupasin erityisesti Helille:) Elokuussa tuli naapurin kaivuriyrittäjä kaivamaan pohjat. Lampolan mitat ovat pohja: 5 m x 3,5 m ja ulkokorkeus 3,50 m. Vielä emme tiedä mitä kaivaustyö maksaa, kun emme ole siitä laskua saaneet. Soraa meni 10 kuutiota. Tyroksia 10 cm yhteensä 70 neliötä.

Harkkoja 15 kpl n. 2 e kpl. Runkotolpat pystytetty.
Runkotarpeet oli meillä varastossa jääneet talonrakennuksesta. Vaari arveli niiden arvoksi n. 250 e. Kuvassa vaari ja vanhempipoikamme asentaa kurkihirttä.
Ulkovuorilaudoitusta tekee vävy, isäpuoleni ja vaari.
Katto, ulko ja sisäseinälaudat yhteensä n. 1000 e
Tervapahvin asennus, joka tuli ulkovuoren alle. Tervapahviakin oli meillä jäänyt varastoon, joten siinäkin säästettiin. Työssä nuorempipoikamme ja vaari.

Lampola näyttää ulkoa jo aika valmiilta :)
Alushuopa kattoon 60 e ja hupakate 130 e, joka vasta keväällä asennetaan. Sivuräystäille vaari isänsä kanssa asensi kolmioripaa.
Kuvassa näkyy sisäkaton ruoteet. Tämän jälkeen laitettiin seinä ja katonvilloitus. Seinän villanpaksuus 12,5 cm ja katon villanpaksuus 25 cm, maksoi yhteensä n. 600 e.
Vaaka ja pystylaudotuksen väliin vesipelti. Pelleistäkin on vielä lasku tulematta.
Sisälaudoitus valmis, poikammekin ihailee;). Enempää ei nyt kuvia sattuneesta syystä ole, mutta jatkoa seuraa ja rakennuksen loppusumman kerron myöhemmin. Lampola on melkein valmis, puuttuu vain ulkomaalaus ja huopakaton asennus, jotka keväällä vaari tekee ilmojen salliessa. Hilmalla ja helmillä on jo karsina kooltaan 3,20 m ja 1,70 m, jota kiertää vilmivaneri 130 e. Heinäkaukalonkin vaari jo teki jämälaudoista ja siellä ne neidit nyt heinää popsivat lämpöisessä. Lampolan mittarissa oli äsken 8 astetta lämmintä. Muuttopuuhista saimmekin mukavia kuvia, kumpa vain saisin ne kamerasta ulos. Lampolaan jäi vielä tilaa ja ehkä sinne muuttaa keväällä uusia asukkaita:)))

PS. Myöhemmin on Vaari joutunut lisäämään ilmastointiputken kattoon, seinissä olevien kahden ilmastointi räppänän lisäksi....ettei tulisi liian kosteaa, sillä eläimille kosteus on talvella pahaksi....

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Kiitos Mammeli kovasti tästä!! Ja lisää kuvia ja hintatietoja myös odotan ilolla!! Todella hieno on Hilman ja Helmin uusi koti jo näissäkin kuvissa.

Voi kyn nyt pian löytäisit sen uuden johdon tai muun ratkaisun että saamme uudet kuvatkin näytille.. (se muistikortin lukija vois olla hyvä ratkaisu, luulen!!).

tuksu kirjoitti...

Kiva juttu, että lampaat saivat uuden kodin ennen talvea. Harmittaa minuakin tuo "johtopulmasi"...vaan näin se on, joskus tulee tappiota...tälläkertaa purtu johto :/ ei varmaan naurata muita kun Almaa :)
Mukavaa viikon alkua sinne kuiteskin...ja toivotaan, että johto tms. löytyy
tuksu

PIUZA kirjoitti...

Oho, on yrittäjä unohtanut laskuttaa urakan! Paha, paha.. ilmaisia yrittäjiä.fi;) Hih!

Mielenkiintoinen projekti! Kyllähän tuolle hintaa tuli, vaikka itse tekikin!:o) Paljon outoja sanoja, kuuluu tuohon rakentamiseen (tervapahvi, kolmioripa, ruoteet), vaikka kyllä ne sitten siitä aukeni. Toivottavasti saat pian kameraan piuhan, tai saat muuten kuvat sieltä ulos!

Mukavaa viikon alkua!
Paula