Tässä resepti maailman parhaalle joululimpulle. Sain tämän ohjeen ystävältäni, mutta tämä löytyy myös netistä. Huomenna ajattelin leipoa limppuja joulumuistamiseksi appiukolle ja äidilleni. Ohjeesta teen 4 limppua, vaikka ohjeessa sanotaan kaksi.
Aulin makea joululimppu resepti
Ainekset
- 50 g hiivaa +
- 1/4 dl haaleaa vettä
- 1/2 l piimää
- 2 1/2 dl siirappia
- 1 rkl hienonnettua pomeranssin kuorta
- 1/2 rkl fenkolia tai kuminaa
- 1 rkl suolaa
- 61/2 dl vehnäjauhoja
- 6dl ruisjauhoja
- Voiteluun
- 1/2 dl haaleaa vettä
- 1/2 rkl siirappia
- Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan. Mittaa siirappi ja mausteet
kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma mausteseos piimän joukkoon. Lisää
suola ja hiivaseos. - Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja jatka alustamista kunnes
taikina on notkeaa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina
kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia) lämpimässä paikassa. - Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo
taikinasta kaksi limppua. Kohota limput hyvin (noin tunti) ja pistele
ne varovasti. - Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Voitele limppuja siirappivedellä muutaman kerran paistamisen aikana.
Aulin joululimput säilyvät kauan tuoreina.
Tämä iltana on moppi heilunut Kivimäessä ja huomenna jatketaan......
7 kommenttia:
Kuulostaa hyvalta! Ja aikalailla samanlaiselta kuin aitini maustelimppu, pitaa kokeilla.
Kuulostaa kyllä hyvälle. Tykkään makeasta leivästä silloin joskus kun syön leipää... syön muuten aika vähän leipää:)
Hups...vesi herahti kielelle....voi kun sais maistipalan...meillä kun kukaan muu ei tykkää joululimpusta kuin minä,miin ei sitä sit tule tehtyä,eikä ostettua:)
Hyvää Joulua Kivimäkeen:)
Kiitos limppuohjeesta sekä kaikista ihanista postauksista vuoden varrella!
Oikein hyvää ja rauhallista joulua teille kaikille sinne Kivimäkeen sekä onnellista uutta vuotta! <3
Kiitos reseptistä!:)
Ja oikein hyvää Vapahtajamme syntymäjuhlaa!
♥:llä Marge
Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua!
Hyvää ja Rauhallista Joulua Kivimäkeen teille kaikille!♥
Lähetä kommentti