tiistai 26. lokakuuta 2010

Yks mamma täytti vuosia ;)

Viime sunnuntaina juotiin yhden vanhenevan mamman synttärikahvit. Mutta ei kai huolta, kun sen mamman äitikin on vielä ihan pirteä ja hyväkuntoinen ja innolla mukana lapsensa synttäreillä ;) Kuvassa PartyLiten kynttiläjuttu, jota voi käyttää näin eri koristeilla tai erikseen maljakkona ja matalana kynttilänjalkana. Ruudullisen kaitaliinan keksin Pentikin kernikankaasta. Ostin kangasta kahden kaitaliinan verran, se on helppo pitää puhtaana ja sopii nyt meidän keittiön tunnelmaan.
Synttärikahvilla oli siis vain äitini, isäpuoleni, vaari, lukiolaistyttömme ja mammeli. Eilinen on syntymäpäiväni, mutta sunnuntaina jo herkuttelimme. Äitini muisteli, että 48- vuotta sitten tasan he olivat tuossa vanhassa Kivimäen torpassa katsomassa huonokuntoista pappaani siis äitini isää. Pappani oli taputtanut äitiäni vatsaan ja sanonut, että minä siunaan sinua pikkuinen, jos en sinua enää nää. Antoi äidilleni rahaa, että avaa minulle oman pankkitilin. Sinä iltana äitini lähti minua synnyttämään ja synnyin seuraavana aamuna. Tästä vajaan parin viikon päästä pappani kuoli tuohon torppaan, pappani ei minua ehtinyt näkemään, koska asuimme Tampereella. Uskon, että pappani siunaus ei ole mennyt hukkaan:) Siihen aikaan ei vauvan kanssa heti lähdetty kotoa minnekkään. Tämän muistelon olen kuullut ennenkin, mutta halusin sen teillekkin jakaa:)
Äitini toi tullessaan hyydykekakun ja minä olin leiponut puolukkapullia, joissa päällä kaurasössöä ja suppilovahvero-juustosarvia.
Olen siis äitini vauva ja lahjojakin pitää lapselle tuoda:) Hän toi Iittalan Aino-laseja 8 kpl, gerperan ja pöydällä olevan ruusukimpun sain isäpuoleltani.

Onneksi tämä vanhenemispäivä on taas ohi ja voi olla taas oma nuori itsensä ;)

KIITOS kaunis ihanista kommenteista viime postaukseeni :)

21 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Onnea mammalle! Oli ihana lukea tuosta siunauksesta, jonka sait! Kuvia katsellessa ja juttujasi lukiessa tulee olo, että sinua onkin todella siunattu! Ihania nuo herkkupöydän tarjoilut! Terv. Vilppulan Marita

Riitta kirjoitti...

Isot onnittelut <3

Elämän Helmiä kirjoitti...

Lämpimät onnittelut!
-päivi-

Tuula kirjoitti...

Paljon paljon onnea!

Anonyymi kirjoitti...

paljon onnea täältäki,ei se ikä ole kuin kasa numeroita!!lapset meillä vanhenee,ei me.Terv.astan emäntä

tuksu kirjoitti...

Onnitteluhalaus täältäkin reunalta Hämettä. Ikähän on vaan luku...
tuksu

Kesäkukka kirjoitti...

Mitä ihania herkkuja!
Kävikö Alma tällä kertaa maistamassa kakkua ;)

Onnittelut vielä täältäkin suunnalta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Paljon Onnea!! Ihania juttuja ja kuvia täällä taas :)

Possumamma kirjoitti...

Synttärionnittelut!

PIUZA kirjoitti...

Oikein kaunis kynttilä-asetelma.:) Onneksi Olkoon! Kaunis kertomus papastasi.<3

Kylläpä on Alma kasvanut hurjaa vauhtia, katsoin tuosta edellisestä postauksesta. (Lampaat) Neidit on saaneet oman hienon karsinansa. Kyllä nyt kelpaa!:)

Paula

Katja kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää!

anumorchy kirjoitti...

Myohastyneet onnittelut! Gerbera-kukka voi olla vaikka taalta, niita paljon kasvatetaan vientiin.

Lila kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut:)

Irmastiina kirjoitti...

Paljon, paljon onnea.. tosi ihana tämä papan siunaus. Oli varmasti ihana ihminen, surullista että et saanut häneen tutustua.<3

seijastiina kirjoitti...

Paljon paljon ONNEA sylintäydeltä ♥
On komeat tarjoilut!
Kaunista kaikin puolin ♥

Astalan emäntä kirjoitti...

Onnea Mammeli! Oli ihana lukea tuosta siunauksesta. Antoi lämpimän olon. Sinulla on muuten ihana kruunu tuon pöydän yläpuolella!
Ja kaitaliina-idea on käyttökelpoinen. Meillä kun ainakin tuppaavat olemaan saman tien täynnä läikkiä... On todella raikkaan näköinen tuo sinun liinasi.
Hyvää loppu viikkoa!

PikkuBertta kirjoitti...

Lämpimästi onnitellen toivotan Taivaan Isän siunausta edelleenkin:)

Siru71 kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut :)

Peurankello kirjoitti...

Kiitos, että jaoit tuon siunaamisjutun. Se kosketti! Kun meidän lasten pappa, eli appeni oli jo kovasti sairas, hän siunasi kaikki lapset vuorotellen. Se oli herkkä ja tärkeä hetki. Onnea synttärisi kunniaksi;)

Heli kirjoitti...

Onnea rakkahin Mammeli!!! Ihana muistelo sinulla on tuo siunaus. Ja ihanat synttäriherkut!!

Susanne kirjoitti...

Sydämelliset onnittelut!