sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Auringosta pimeään

Nautitaan nyt vielä eilisestä auringonpaisteesta edes näin kuvien välityksellä :)Vanha Kivimäen pihapiiri vielä sai kylpeä eilen syysauringossa. Tänään onkin sitten ollut todella synkkä ilma. Äitini kanssa laitoimme tänään aitasta ja torpasta matot "yläperään" niin kuin äidilläni on tapana sanoa. Siis matot nostetaan ylös vartaille, että hiiret ei talvellä pääse niitä napsimaan. Joskua kun on käynyt niin, että hapsut ovat keväällä puuttuneet matoista, kun hiiret ovat ne jyrsineet. Täällä asuessamme vakuituisesti on kuitenkin kisulimme pitäneet aika hyvän huolen, että hiiriä ei ole pahemmin pahanteossa ollut. Muutenkin laitoimme vanhojen rakennusten sisätilat talvikuntoon.

Enkä malta olla taas Vaaria kehumatta...katsokaas missä mahtaa olla kaikki syksyn lehdet nurmikolta?


En muista olenko kertonut teille, että meillä kävi kesällä kulttuurivirastosta mies katsomassa torppaa ja aittaa. Hän arveli, että rakennukset on rakenettu n. 1820-luvulla. Jotkut ovet ovat kuulemma torpassa 1700- luvun lopulta. Mies oli erittäin kiinnostunut ja sanoi rakennusten olevan ikäisekseen hyvässä kunnossa. Tuo vanha pihapiiri kuuluu paikkakuntamme kulttuurimaisemaan:)
Silmä lepäsi eilen tässä maisemassa, joka on jo lapsuudestani niin rakas.....maanpäällä ei ole minulle kauniimpaa paikkaa kuin tämä:)
Alma osaa ottaa harmaan päivän tosi hyvällä asenteella;) Tästä taidan ottaa loppu illan mallia.....rentona vaan sitä olla saa;)

6 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

kappale kauneinta Suomea tuli mieleeni, kun kuviasi katselin.
hyvää alkavaa viikkoa Kivimäkeen!

tinttarus kirjoitti...

Oi miten teillä on siellä kaunista ympärillänne♥
Alma on ihana♥

Anonyymi kirjoitti...

Maalaisromanttinen ja kaunis tuo ensimmäinen kuva vanhasta Kivimäestä.On tainnut Almakin häärätä siellä pihapiirissä kun noin ramasee.


Leila

Sara kirjoitti...

Teillä on kyllä hienot tilukset siellä suunnalla. Vanhat rakennukset ovat tänä päivänä todella arvokkaita ja niitä kannattaakin hoidella sen mukaisesti :) Ihanan taustakuvan olet laittanut blogiisi..

Kris kirjoitti...

Niin kauniita kuvia =)
Eikö ole ihanaa asua semmoisessa paikassa missä on niin paljon arvokkaita vanhoja rakennuksia?
Ja en tarkoita nyt rahaa vaan meidän kaikkien perinteitä!

sylvi kirjoitti...

Kauniissa ja arvokkaassa paikassa asustatte.
Ei ihme että viihdyt siellä. Niin kauniit maisemat.
Ihanaa marraskuuta sinulle!