torstai 1. maaliskuuta 2012

29 vuotta sitten

 Eilen illalla, kun olin lukenut "naapurin lapsille" iltasadun....Muistutin, heitä heidän äitinsä syntymäpäivästä. Esikoisemme siis heidän äitinsä syntyi 29 vuotta sitten. Olimme ajatelleet hänen nimekseen Sannaa, mutta kun sain tytön kainalooni pesun ja pukemisen jälkeen vaaleanpunaisessa ruusukapalossa...sanoin Vaarille, siis pikkuisen isälle: "Ei kai me tästä Sannaa tehdä.....tehdään tästä Johanna, kun hän on niin kaunis<3"

Olin nuori 20 vuotias äiti ja niin onnellinen pienestä tytöstäni. Asuimme silloin Orivedellä ja muistan, kuinka laulaen työnsin vaunuja kiikanmäkeen, kun kävimme neuvolassa:) Voi sitä onnea, kun neuvolantäti ihasteli yhdessä pienokaistani. Vaari asui viikot opiskelupaikkakunnalla ja tuli aina perjantaina omaan pieneen kotiimme. Olin siivonnut ja leiponut kun hän tuli ja olin NIIN RAKASTUNUT<3

Pikkuisellamme ei ollut ilmavaivoja ja muutenkin hän oli helppo vauva. Aika on mennyt nopeasti ja en voi vieläkään oikein uskoa, että tästä vauvasta on kasvanut sydämellinen, sosiaalinen ja maalaiselämään hurahtanut äitiliini.
Tässä on kesällä otettu kuva  meidän postilaatikkokatoksesta.....siinä nyt kylkikyljessä Kivimäen ja Viitapohjan laatikot odottavat postinhakijoita.......Lapsenlapset sanoivatkin, että mamma tuuthan sää aina meille kun haet postia;)

7 kommenttia:

Kristina kirjoitti...

Niin ajattele miten aika rientää... Mun vanhin "vauva" on jo 20 v ;)
Aivan ihanaa kun sinulla on "uudet naapurit"
Saat nauttia lasten saurasta!

Anonyymi kirjoitti...

Voi sentään...Muistan minäkin olleeni niin onnellinen kun 20 vuotiaana sain pienen tytön kainalooni,se tunne on jotakin niin suuren suurta <3 Meidän vauvasta kasvoi seurakuntanuori,apuopena nytkin Norjassa,huomenna tulee kotiin <3
Haleja <3

tuksu kirjoitti...

Noi lapsenlapset saavat olla onnellisia, kun pääsivät sinne Mummin kainaloon asumaan :)
meillä hiukan sama tilanne yhden lapsemme kanssa, tosin kotiemme väli on n. kilometri, muttei liian pitkä kuitenkaan, lapset kirmaavat aina "tarpeen tullen" mummilaan :)
Mukavaa viikonloppua sinne
tuksu

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

onnea naapurin-tädille!

Eeviregina kirjoitti...

Voi sinua onnellista, kun lastenlapsia asuu noin lähellä!
Nyt jo edesmenneellä äidilläni lastenlapset, kaikki seitsemän, asuvat Israelissa saakka.
Eipä niitä sitten nähtykään kuin 1-2 kertaa vuodessa, toki silloin muutaman viikon jaksoissa.
Ihanaa maaliskuuta ja kevään alkua sinne Kivimäkeen ja myös naapuriin!

Helmi Nainen kirjoitti...

Samalla tapaa kävi meillekin; nimi oli jo päätetty ja kainalossa se vaihtui, niin suloinen prinsessa tarvitsi Vielä Suloisemman nimen!
Onnellista viikonloppua sinne onnen mäkeen!

Anonyymi kirjoitti...

heipsistä hei Mammeli !
Niin ihania postauksia toinen toisen perään. Huokaillen luen ja vaivun omiin muistoihini :)
Voisinpa melkein olla kade sulle ku oot saanu pinokaiset lähellesi .. mutta en kadehdi vaan iloitsen puolestasi .. saadaanhan varmaan monet hauskat postaukset lukea lasten ja Mammelin touhuista.
Paljon terkkuja hanne :)