keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kuinkas teillä?

Huomenna juhlitaan itsenäistä Suomea:) Niin täällä yks utelias kyselee, että kuinka teillä on tapana viettää Itsenäisyyspäivää? Meillä juhlapäivä menee yleensä samalla kaavalla: "Päivällä leivotaan ja illalla herkutellaan ja katsellaan telkusta linnanjuhlia." Laitamme illalla myös yleensä sisälle kynttilät ja ulos ulkotulet palamaan. Jouluvalmistelut olen aloittanut jo pienesti, sillä porkkanalaatikot on jo tehty pakastimeen ja taatelikakku leivottu. Aloitan aina yleensä joululeipomiset taatelikakulla, koska sen tuoksusta tulee joulutunnelmaa taloon;) Huomenna aion leipoa joulupullia, bostonkakun, torttuja ja kinkkukiekkoja. Kinkkukiekot teen valmiista voitaikinasta. Kaulin taikinan ja laitan siihen päälle kinkkurouhetta, kuullotettua sipulia ja homejuustoa. Sitten kierran koko homman rullalle ja leikkaan rullan n.1,5 cm paloiksi. Voitelen kananmunalla. Paistan uunissa 225 astetta. Tykkään leipoa pakastimeen joululeivonnaiset ja keskittyä sitten tuohon siivouspuoleen....Olen niin huono järjestyksen pitäjä, että siivoukset tehdään aina viimeiseksi. Eikä tuo siivous ole muutenkaan Se mun juttu ;)

8 kommenttia:

Pohdiskelija kirjoitti...

Kyllä se miltei jotenkin aina jouluun liittyy, tämä itsenäisyyspäivä minulla/meillä. Leivotaan, askarrellaan, tai jotain. Ehkä se itse ITSENÄISYYS jää siinä hiukan sivuun, enemmänkin on vain kaivattu vapaapäivä, valitettavasti :(
Tänä vuonna taitaa päivä mennä niistäen ja kuumaa hörppien, flunssaa pukkaa oikein urakalla.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvää Suomen itsenäisyyspäivää
sinne Kivimäkeen! Minä kävin tänään kaupungintalolla juhlimassa ja hakemassa kauniin Kalevala-korun 30-vuoden palveluksesta. Näin kaupunki muistaa vuosittain ansioituneita työntekijöitään.Joulua on aloitettu vähän siivoamalla ja leipomukset jäänee tuonnemmaksi.
Marjuska.

Eeviregina kirjoitti...

Meillä kotona leivottiin aina itsenäisyyspäivänä pipareita ja sitä samaa perinnettä minäkin olen jatkanut. Lisäksi aion tehdä ekat joulutortut ja pari taatelikakkua. Saa sitten illalla tunnelmoida glögin kanssa ja samalla seurailla linnan juhlia.
Ei kyllä mullakaan ole mitään herkkua tuo siivous, huh huh!
Tunnelmallista Itsenäisyyspäivää!

Emäntä pohojanmaalta kirjoitti...

Meidän kylällä järjestetään juhla kylätalolle.Juhla alkaa jumalanpalveluksella ja kunniakäynnillä sankarihaudoilla.Koruton havuseppele lasketaan ja joku kyläläisistä pitää puheen.Sitten kahville juhlatilaan ja ohjelmallinen juhla alkaa Suomen ja veteraanijärjestön liput tuodaan juhlavasti sisään.Yleensä väkeä on mukavasti koolla ja isänmaallisuus itsenäisyys on korostetusti esillä.Veteraanit istuvat kunniamerkkeineen etupenkissä ja ovt toki kunniavieraina.Pelottavasti heidän rivinsä harvenevat vuosi vuodelta.Heidän keski-ikänsä on korkea ja monenlaista remppaa on jokaisella.Lakinnosto heille ja heidän työlleen.

Riitta kirjoitti...

Meidän itsenäisyspäivää on vietetty monet vuodet tuttavaperhaan kanssa ruokaillen vuoroin vieraissa toisillamme. NYt onkin poikkeuksellinen vuosi. Mieheni kipsijalan takia suunnittelin pienet talkoot meidän remontin edistämiseki ja kaikki 3 veljeäni tulee meille perheineen . Samalla vietetään veljeni 50-vuotis ja kummityttöni 2-vuotis juhlia. Vanhempani tulevat myös käymään. Ihanaa kun saa viettää monta päivää läheisten kanssa ♥ Eli siskonpeti nukkumista on tiedossa ;) Mukavaa itsenäisyyspäivää sinulle

Sirutuuli kirjoitti...

Meillä ei ole mitään perinteitä, koska usein olen töissä.
Tänään aion vapaapäivän kunniaksi kuitenkin leipoa maustekakun ja pyysin iskänkin kahville. Illalla tuijotetaan linnan juhlia, kuten aina (paitsi silloin, kun olen iltavuorossa).

Tuula kirjoitti...

Eipä vietetä, kun on arkipäivä täällä :). Menen kymmeneksi töihin ja olen töissä ihan puoli kahdeksaan asti, kun olen sijaisena vielä iltaopetuksessakin :). Että näin tällä kertaa.

LENNU kirjoitti...

Hyvää Itsenäisyyspäivää!
Meilläkin ollaan oltu tänään leipomuspuuhissa joululauluja kuunnellen.