tiistai 15. lokakuuta 2013

Pikkuloma

Mulla on ensi viikolla pari päivää lomaa ja olisin halunnut NIIN lähteä Tallinnaan!!!! No Vaari ei ollut oikein innokas sinne lähtemään ja enää en onnistunut saamaan sinne sellaista matkaa joka olisi sopinut aikatauluumme. Olisimme nimittäin tarvinneet linja-autokuljetuksen Tampereelta, kun Helsingistä on niin vaikea löytää kohtuuhintaista pysäköintiä autolle. No sitten lopulta ajattelimme lähteä käymään Turussa. Yhtään emme vielä tiedä mitä siellä tekisimme. Onko ehdotuksia? Löytyykö sieltä askartelu-käsityö kauppoja? Mikä olisi hyvä ruoka-ravintola ym? Ajattelin, että ainakin käymme matkalla Paimiossa Adalmiinan Helmessä. Varasin huoneen netissä tuosta kuvassa olevasta hotellista. Hotelli on kuulemma Aurajoen rannalla.

                                                  Radisson Blu Marina Palace Hotel

No eiköhän tälläiset maalaiset jotakin uutta koen tuolla Turussakin ja onhan ihmisillä viihdettä kun mammeli ja vaari pyörivät ympyrää Turun keskustassa ihmetellen;)

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näissä käsityöliikkeissä mä käyn aina Turun vierailulla: Sylvi Salonen Linnankatu 14, Käsityö-Elisa Brahenkatu 5, Lankamaailma Humalistonkatu 1. Ruskolla on sisustusliike Loviisan aitta Vahdontie 600, siihen on suht helppo poiketa Tampereentieltä.

Ravintoloita nyt riittää... Mutta esim. yksi vähemmän näkösällä oleva, mutta kiva paikka lounaalle päiväsaikaan on Forum Marinumissa (eli siinä merenkulun museossa, joka sekin on ihan kiva katsottava) Daphne, jossa on ainakin ollut hyvä kalapöydät. Hotelli Marinasta kävelette vaan rantaa pitkinä kohti satamaa. Toinen missä usein käymme lounaalla on ravintola Torre Linnankatu 18.

Mutta ravintolavalikoimaa nyt kyllä riittää loppumattomiin :) Jos kaffeelle menette, niin Fontana on Aurakadun ja Eerikinkadun kulmassa (sen Sylvi Salosen lähellä) ja kaikissa Aurinkoisissa on hyvät leivonnaiset (muttei kovin kummoinen interiööri :) JA sitten tietysti käytte KAUPPAHALLISSA, joka kyllä viimeks siellä käydessä oli remontissa, mutta luin, että siellä olis avattu "ravintolamaailma" - mitä se sitten tarkoittaneekin.

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Millaisista ruokapaikoista pidätte? Ruokapaikkoja kun löytyy keskustan alueelta pilvin pimein :) käsityökauppoja keskustasta tiedän ainakin käsityö-elisan http://www.kasityoelisa.fi/ ja lankamaailman http://lankamaailma.fi/

ihana sisustuskauppa on Serafiini, vaikka se ei keskustassa sijaitsekaan http://www.serafiini.com/

Tekemistä ja näkemistäkin kyllä keksii. Oletteko käyneet Turussa? Mistä pidätte? Teatteria, historiaa, puutarhakauppoja? :D

Kirsikka kirjoitti...

Mukavia lomapäiviä!!

Eeviregina kirjoitti...

Suosittelen myös tuota Kauppahallia ja onkohan Luostarinmäen museo vielä auki? Siellä on ainakin kahvila, en tiiä tarjooko se ruokaakin.
Mukavaa matkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Olimme viime kesänä kaksi yötä juuri tuossa hotellissa Turussa. Tykkäsin kovin huoneestamme, erinomaiset patjat ja vuodevaatteet. Siistit tilat, kylpyhuone oikein ihana (ihonhoitotuotteet, shampoot ym. kauniisti esillä). Huoneestamme oli näköala suoraan joelle joka varsinkin kesällä oli aivan mahtava.
Turun linna ja Tuomiokirkko ovat näkemisen arvoisia, joen varsi myös erityisen kaunis. Rentouttavaa lomaa!

- Maikki -

PinkBear kirjoitti...

Matkalla pistäytykää ihmeessä Loimaan kohdalla Sarka-museossa!! Maalaismaisemaa ja tunnelmaa! Sijaitseekin ihan tien vieressä! -Niina

Tarleena kirjoitti...

Loviisan aitta on ihan ehdoton tutustumiskohde, päihittää kaikki muut Turun seudun sisustuskaupat. Suosittelen käymään siellä ennen kuin menette Adalmiinan helmeen.

-tarjah- kirjoitti...

Hei, syökää ihmeessä lounasta Mamissa, mikä lie numero Linnankadun alkupäässä. Mamista näkee suoraan Tuomiokirkolle, se on siinä ihan jokirannassa, ennen kuin kadun molemmin puolin alkaa olla liikkeitä, ennen vanhaa pääkirjastoa (siinä nykyisen uuden vieressä), toisella puolella katua. Olihan tarpeeksi monimutkaisesti selitetty :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos menette siihen Mamiin kirjaston viereen, niin kannattaa ihan ehdottomasti poiketa myös kirjastossa! Sekä vanhalla että uudella puolella, vaikkei muuten mikään lukijaihminen olisikaan. Se kirjasto on vaan niin ihana ja siellä on niin paljon elämää ja ihmisiä, että poikkean Turussa käydessä aina.

MaMMeli kirjoitti...

KIITOS monista mielenkiintoisista vinkeistä teille Ihanaiset:)Lisää ehdotuksia otetaan vastaan:)Täällä jo suunnittelen kovasti matkareittiä!

Anonyymi kirjoitti...

Iloinen tervehdys Kivimäelle !
Täältä löydät kuvia Adalmiinan Helmestä: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.646060842083790.1073741834.118859984803881&type=1
Jos pidät tyylikkäästä, selkeästä mutta silti rajunkin rouheasta, kannattaa piipahtaa, kun seuraavan kerran lomailet näillä seuduilla. Sydämellisesti tervetuloa, Adalmiinan Helmi, Annarina