lauantai 26. lokakuuta 2013

Terveisiä TuruustSamana päivänä, kun mammeli vanheni taas vuodella (yhä useemmin ja useemmin;) ) lähtivät he Vaarin kanssa Turun seudulle humputtelemaan.

Mennessä poikkesimme Ruskossa ihanassa Loviisan aitassa ja Riviera Maisonin myymälässä.


 Kaikkea kaunista hyllyt väärällään.

Meidän piti mennä jonnekkin uuteen paikkaan syömään, mutta aikamme pyörittyämme ja haettuamme tuli meidän NIIN nälkä, että Vaari oli jo ihan kiukkuinen;) Niipä astelimme tuttuun Fransmanniin, jossa ruoka oli ihan ok.

 Turun kauppahalliin tutustuttiin.
 siellä oli mukava kahvila, jossa oli vanhan lättähatun penkit.
 Perjantaina oli kaunis ilma, mutta lauantai oli sateinen ja harmaa. Torin ohi käveltiin, mutta emme viitsineet sateella siellä kierrellä. Kalamarkkinat olivat myös Aura-joen rannassa, mutta sielläkin kävimme vain kääntymässä sään vuoksi.
 Tuomiokirkossa kävimme.


Mielenkiinnolla katselimme kirkon kammioita. Juuri viikko sitten näin televisiosta, kun jotkut historian tutkijat olivat lattian alla hautakammioissa tutkimassa. Sinne olisin minäkin halunnut mennä.

 Kaunis alttaritaulu kuvaa kirkastusvuoren tapahtumia.
 Kauniita maalauksia raamatun tapahtumista ympäröi kirkon etuosaa.
 Sytytin rukouskynntilän erästä rakasta ajatellen.
 Yövyimme Aura-joen rannalla olevassa Radison blue hotellissa, joka oli ihan hyvä, mutta ei kuitenkaan mitenkään muuten edukseen poikkeava kuin siten, että aamupalalla tarjoilija tuli kaatamaan kahvit henkilökohtaisesti pöytään ja jätti termoskannuun lisää kahvia, että sitä ei tarvinnut itse hakea.
Hihii ja tälläistä touhua oli itse hotellihuoneessa;)

Matka oli kiva ja rentouttava, mutta kotiin oli jo kova kiire. Niilo-kissakin kiehnäsi meitä molempia niin kuin olisimme olleet kauankin pois kotoa. Ensi postauksessa näytän pikkuostoksiani reissulta.

6 kommenttia:

Tirriliisa kirjoitti...

Onnea synttäripäivän johdosta!! Pitäisi itsekkin tehdä tuollaisia päivän pari reissuja ympäristöönsä, Suomessa on niin paljon kaunista katseltavaa. Ehkä teidän reissusta mekin innostumme:)

anumorchy kirjoitti...

Kylla ne kotiaan matkatkin ovat hienoja. Ja turhan harvoin jaa laheiset paikat nakematta ja matkustetaan vaan ulkomaille.
Minakin olen moniin Suomen kohteisiin (Porvoo, Hanko, Kotka) tutustunut vasta nyt kun olemme tulleet Suomeen kesalomille.
Ja toisaalta taalla "uudessa" kotimaassa on ihan sama juttu.

Monta vuotta olemme haikailleet etta Jerusalemiin pitaisi tutustua kunnolla. Pari kolme viikkoa sitten teimmekin sen todeksi ja vietimme Jerusalemissa nelja paivaa turisteina. Kylla kannatti!

anumorchy kirjoitti...

kotiaan = kotimaan

mummeli kirjoitti...

Tuollaiset pikku reisut kummasti piristää ja niin mukava sitten palata kotiin. Yksin vain ei tule lähdettyä. Oikein paljon Onnea vanhenemisesta! Sitä kyllä ihmettelee kun nuo vuodet lyhenee ja synttäri on tämäntästä. Nuorena niitä joitui ihan odottamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut!
Ihmisestä kertoo paremmin sielu, sydän ja eletty elämä, kuin vuosien lukumäärä

Sirpa

suvi kirjoitti...

Turku on aina kaunis kaupunki:)