perjantai 25. maaliskuuta 2016

Siunattua Pääsiäistä

 Lapsena tuntui pitkäperjantai toooosi pitkältä päivältä. Tänäänkin on tuntunut ja hyvä niin. En voi ymmärtää, että kaupat on auki pääsiäisen pyhinä. Jokaisessa huushollissa on jääkaappi ja melkein jokaisessa pakastin....ruoka säilyy kyllä miksi pyhinä pitää shoppailla? Olen jopa sitä mieltä, että jos ei vietä eikä välitä kristillistä pääsiäistä vaan samoilee ostoskeskuksissa niin ei sitten tarvitse palkallisia vapaitakaan.....

Me ollaan oltu kotona ja kaikki rakkaat lapset on olleet ilonamme :)

Mangopassion kakkua söimme sekä


Neidin tekemään gluteenitonta mutakakkua, nam. ÄÄntä, lasten leikkiä ja naurua on tämä päivä ollut tulvillaan. Nyt on mammala hiljainen kun lapset jo nukkuu.

Mammeli hiljentyy pääsiäisenviettoon ja toivottaa kaikille Pääsiäisaamun iloa ja rauhaa :)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen lukenut blogiasi pitkään, mutta nyt en enää tämän jälkeen. Tuo pääsiäisvapaan rajaamisajatus oli sen verran mieletön.

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä ajatus taas oli oikein järkevä. Miksi vetoamme oikeuteen palkallisiin vapaisiin jotka pohjautuvat kristinuskoon, jos kuitenkaan niitä oikeasti ei arvosta? Eihän sitä tietenkään pysty jaottelemaan kuka ne palkalliset vapaat on "ansainnut" mutta joko pois vaan tai sitten oikeasti kaikille vapaiksi...myös kaupanalan työntekijöille.

Anonyymi kirjoitti...

Hei vain,tähän on menty viisaiden lainsäätäjien myötä.Minusta jokainen on ansainnut vapaansa katsomatta kenenkään vakaumukseen.Mutta valinnat tekee jokainen omien arvojensa mukaan,miten viettää suurta kirkollista juhlaa niinkuin parhaaksi katsoo.Säälin vain niitä työntekijöitä(ehkä perheellisiä)varinkin jotka joutuvat töihin.Syitä tietysti voi olla moniakin.
Iloa ja aurinkoa pääsiäiseen ja kevään odotukseen.
Merja

Anonyymi kirjoitti...

Mielipiteitä on monia, kenellä on se oikea, sitä onkin vaikea sanoa.

Itse luin juuri eräästä blogista, että mies oli poikansa kanssa mennyt eilen kauppaan. Olivat ostaneet sieltä ison kasan pääsiäismunia, ja menneet jakamaan niitä tutuille lapsiperheille. Olivat vain käyneet ovella ja antaneet yllätykset ja jatkaneet seuraavaan paikkaan. Lapset ilahtuivat ja jakajille tuli hyvä mieli.

Oliko tämä sitten pääsiäisen "väärin käyttöä"? Kukas sen sanoo?
Minun mielipiteeni on, että hienosti toimittu ja monet ilahtuivat juuri sen takia että nämä olivat kaupassa käyneet jonkun mielestä vääränä päivänä.

Kannattaa katsoa asioita joskus laajemmalti, laput silmillä näkee vain rajatusti ja jokin asia voi jäädä näkemättä. Absoluuttista totuutta on vaikea kenenkään suoriltaa sanoa.

Hyvää ja rauhallista Pääsiäistä toivottelee Mamma Kolmelle.

Anonyymi kirjoitti...

Aika mustavalkoinen ja yksioikoinen ajatus pääsiäisen vietosta. Pitää muistaa ettei kaikilla ole perhettä ja sukua jonka kanssa viettää pyhiä ja juhlia. Hyvä että on erilaisia vaihtoehtoja pyhien viettämiseen. On ne vaihtoehdot sitten mitä tahansa. Mukavia pyhiä.

mimon mami kirjoitti...

Nelihenkisestä perheestäni kolme tekee vuorotyötä, palo-pelastusalalla ja hoitotyössä. Iskit kyllä ns. vyön alle tuolla yksoikoisella pääsiäisenviettolausunnollasi.

MaMMeli kirjoitti...

Kiitos kommenteista kaikille! Ihmiset saa heräämään kun kirjoittaa välillä mielipiteitään kärkevästi. Onneksi on mielipidevapaus täällä meillä :)Itsekkin olen tehnyt vuorotyötä joskus ja se on mielestäni tosi tarpeellista ja elinehto, että pyhinäkin tehdään tärkeää työtä. Minusta kaupat saisivat olla kaikki pyhät kiinni. En myöskään ymmärrä kaupoissa samoilua esim. Pääsiäisen pyhinä. Jos olisin ateisti niin en kehtaisi pitää vapaata keskellä viikkoa vedoten kristilliseen pyhään. Jokainen saa olla mitä mieltä haluaa, mutta itse ajattelen näin. SIIS tarkennan vielä, että pelastua ja hoitotyö erityiseti on tärkeää ihan jokaisena päivänä!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä ihan oikeassa! Jos on uskis ja pääsiäistä viettää niin kyllä se pääsiäinen ihan heille kuuluu. Mutta senhän pitäisi mennä enemmänkin niin päin että jos pääsiäistä haluaa viettää niin siihen sitten hakee lomapäiviä (mitkä työnantajan olisi pakkokin hyväksyä kun on todiste seurakuntaan kuulumisesta). Ja ateistit saisivat sitten pitää ihan normaalin työviikon ja viikonlopun ja säästää lomapäiviä kesälomaan. Itse en koko pääsiäistä vietä ja inhoan tällaista pitkää viikonloppua. Menisin töihin mutta kun nykyinen lainsäädäntö on mitä on niin toimistohan on kiinni ja pakko olla kotona!

Terkuin Virpi (en saanut kirjauduttua sisälle jostain syystä :o )

Na-ta kirjoitti...

Olis enemmän vapoja päivijä- ei väliä onko pääsiäinen tai joulu, vapa on vapaa. Kaikki pyhät on tervetulleitä