maanantai 23. marraskuuta 2009

Niilo viattomana

Kyllä Niilo osaa kiltistikkin olla....nukkua kauniisti murkun jalkojen päällä.... ja
nauttia ihanista kissanpäivistä sohvalla. Mutta, mutta täytyy pysyä totuudessa...aamulla pikku-rasavilli hyppäsi salin pikkupöydälle, jossa OLI kauniita koriste-esineitä. Huom! siis oli, ei ole enää...kului kilinää, kolinaa ja taas sai mammeli joululahjoja...:/

Tänä iltana olin 9-luokan vanhempain-illassa, aiheena oli yhteishaku....pyysin opolta keskustelu aikaa murkulle ja minulle, että saadaan jutella rauhassa. Murkkua kiinnostaa lukio ja liiketalouden perustutkinto siis kauppis...mahdollisuus olisi myös kaksoistutkintoon, mutta onko liian raskasta? No vielä on aikaa miettiä n.4kk. Murkulle olen sanonut, että muuten en valintaan puutu, mutta kotoa et muuta ennenkuin toisenasteen opiskelut on opiskeltu. En millään henno vielä luopua hänen seurastaan <3

10 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Niilo on niin suloinen :) Voi kauhiaa kun taas se on rikkonut teidän tavaroita. Niin eihän se haittaa kun oli Niilo asialla...annas olla jos meidän pojat olis rikkonut :)

Katja kirjoitti...

Voi Niiloa.

Meilläkin mietitään ysiluokkalaisen kanssa näitä hakuasioita. Nyt vielä entistä enemmän kun tytöllä ne omat rajoitteensa. Opolla oli käynyt jo ekan kerran. Vaikeaa on kun ei se oma ala ole vielä selvillä. Kymppiluokkaakin harkitaan jotta saisi lisää harkinta-aikaa. Jos vain on lukupäätä, ei se kaksoistutkinto varmaan paha ole.

Kris kirjoitti...

Vaikeita valintoja täytyy tehdä nuorena... lapsiahan ne ovat vielä, vaikka omasta mielestä ovat niiiiin isoja ;)
Mun vanhin poika kirjoittaa keväällä ja tarkoitus on hakea ensisijaisesti kauppakorkeakouluun. Opinto-ohjaaja neuvoi kuitenkin hakea tradenomiksi, amk pohjainen koulutus. Sieltä voi sit mennä vielä yliopistoon jos haluaa. On kuulemma helpompi päästä yliopistoon sitä kautta, majisterin tutkintoa varten... Toivoo vaan että ne jotenkin pärjäisivät, saisivat ammatin...
Tyttärestä tulee kuulemma lääkäri ;)lukee nyt pitkää matikkaa ja fysiikkaa, kemiaa yms kivaa koulussa...
Jännää on kuitenkin seurata niiden touhuja!
Kristina

Jossu kirjoitti...

Niilo on todella söpö kissa, kauniin värinen ja siitä kasvaa varmasti todella komea kolli. Olen sitä ihaillen katsellut jo useamman viikon!
Mutta pikkukissat ne on niiiin villejä ja vallattomia, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää :)
Riittää niitä isommillakin kissoilla, täälläkin keksivät yhdessä tuumin välillä jekkuja ja yhteistä riehumista.


Vaikeita päätöksiä joutuvat murkut tekemään, kyllä ne äitiäkin varmasti mietityttävät!
Meillä onneksi vielä kaksi vuotta aikaa. Saralla alkoi nyt yläaste eikä vielä mitään tarkempia tulevaisuuden suunnitelmia ajatuksissa.

mallamarja kirjoitti...

Hei!
Olen varmaan ikäisesi ihminen Varsinais-Suomesta. Olen valmistumassa lähihoitajaksi, jouluksi olisi ollut tarkoitus, mutta sairaus muutti jonkun verran suunnitelmia. Olen nyt sairaslomalla, pitänee suorittaa yksi 7 viikon työssäoppimisjakso vielä kunhan asiat selkiintyvät. Kiva blogi sinulla, samantapaisia kiinnostuksen kohteita minullakin. Teillä on söpö Niilo, meillä taas on Belle, joka on 6-vuotias cockerspanielinarttu. Mukavaa syksyä ja joulun odotusta! t.mallamarja

Pikkupiiku kirjoitti...

Meillä opo neuvoi, että huonosti suoritettu kaksoistutkintoa parempi on hyvin suoritettu yksöistutkinto. Eli hyvät arvosanat vain yhdestä tutkinnosta ja pääsy jatkoon on paljon parempi kuin kaksi tutkinto (joista toinen on siis vain lakki, ei lukion päästötodistus) ja ne huonosti tehtynä, kun ei jaksa suorittaa kunnolla. Kaksoistutkinto on myös se, kun suorittaa kaksi ammatillista tutkintoa samanaikaisesti. Lisäksi kaksoistutkinto vie vuoden enemmän ja ei pääsy jatkoon ole taattu. Toisaalta, jos teet hyvin sen ammatillisen tai lukion tutkinnon, pääset jatkoon paremmin. Nykyisin ei ole sellaisia pussinperiä näissä valinnoissa kuin ennen oli eli aina pääsee etenemään. Mutta jos ajattelee yliopistoon jatkaa, niin silloin on viisas valinta lukio. Näitä on meillä pari vuotta sitten olan takaa tutkittu ja pureskeltu. Ja ensi vuonna taas edessä.Kannattaa kuunnella nuorta, mitä hän elämälleen haluaa. Ylioppilas on mielestäni vähän liian yliarvostettu juttu vanhemien mielessä, ei ole enää sellainen meriitti kuin ennen. Insinööriksi pääsee, vaikka lukiota ei kävisikkään. Voi tulla paremmat pohjat muuta kautta. Mutta itse te päätätte.

Vuokko kirjoitti...

Voi tuota pikkuvekkulia. Samalla aikaa sekä niiiiin ihana, että myös pikkutuholainen. Meilläkin on kisuli, pian puolivuotias Vanessa-neiti, joka kohta on tarkoitus leikkauttaa. On jo ohittanut leikkisän iän, mutta toisinaan saattaa yllättää...
Meillä on esikoinen viime keväänä päässyt yläasteelta ja aloitti nyt ammattikoulussa. Ensi viikolla muuttaa koulun lähistölle vuokra-asuntoon. Vaikka ikää on vasta 16, niin silti mielummin lupasin muuton kuin katsoin jo alkavaa väsymystä, joka oli seurausta pitkästä koulumatkasta (aamuin illoin matkoihin menee yli tunti. Siihen päälle vielä toisinaan 8 tunnin koulupäivä.Ei tahdo teini-ikäinen sellaista jaksaa...) No,onneksi kämppä ja koulu ovat kuitenkin lähellä, noin 30 km:n päässä eli todennäköisesti tulee usein piipahdettua puolin ja toisin :)

Pikkupiiku kirjoitti...

Meillä opo neuvoi, että huonosti suoritettua kaksoistutkintoa parempi vaihtoehto on hyvin suoritettu yksöistutkinto. Eli hyvät arvosanat vain yhdestä tutkinnosta ja pääsy jatkoon on paljon parempi kuin kaksi tutkinto (joista toinen on siis vain lakki, ei lukion päästötodistus, jos siihen suorittaa lukion, on se kolmoistutkinto. Lisäksi kirjoituksissa kirjoitat vain vähän aineita, joten on vähän heppoinen) ja ne huonosti tehtynä, kun ei jaksa suorittaa kunnolla. Kaksoistutkinto on myös se, kun suorittaa kaksi ammatillista tutkintoa samanaikaisesti. Lisäksi kaksoistutkinto vie vuoden enemmän ja ei pääsy jatkoon ole taattu. Toisaalta, jos teet hyvin sen ammatillisen tai lukion tutkinnon, pääset jatkoon paremmin. Nykyisin ei ole sellaisia pussinperiä näissä valinnoissa kuin ennen oli eli aina pääsee etenemään. Mutta jos ajattelee yliopistoon jatkaa, niin silloin on viisas valinta lukio. Näitä on meillä pari vuotta sitten olan takaa tutkittu ja pureskeltu. Ja ensi vuonna taas edessä.Kannattaa kuunnella nuorta, mitä hän elämälleen haluaa. Ylioppilas on mielestäni vähän liian yliarvostettu juttu vanhemien mielessä, ei ole enää sellainen meriitti kuin ennen. Insinööriksi pääsee, vaikka lukiota ei kävisikkään. Voi tulla paremmat pohjat muuta kautta. Mutta itse te päätätte.

piitis kirjoitti...

Suloinen Niilo:)))
Kaksoistutkinto on hyvä juttu, jos nuori on innostunut, motivoitunut opiskelemaan todella "satalasissa". Meillä on hyvät kokemukset siitä, mutta on OLLUT kova motivaatio suorittaa nopeasti opiskelut ja jatkaa eteenpäin. Tänäpäivänä kun ei riitä että suuntaa yhtäälle, kun pitää olla osaamista paljon. Tsemppiä ja kannattaa kuunnella nuorta ja pikkaisen avustaa ja ohjata valinnoissa.

MaMMeli kirjoitti...

Kiitos vinkeistä <3