tiistai 1. joulukuuta 2009

Joulukuu

Lanttuloorat on paistettu ja laitettu jo pakastimeen. Huusholli tuoksuu joululle ja haju voi tulla Kesäkukalle asti ;) Teen lanttulaatikot aina torilta ostetusta "lanttuhaudasta" siitä tumma väri. Sekaan laitan suolaa, siirappia, korppujauhoja, kermamaitoa, muskottia ja kananmunaa. Lanttulaatikko on mielestäni nam.
Aamulla en muistanut aukaista ensimmäistä luukkua joulukalenteristani, mutta töistä tullessa aukaisin ja luukusta tuli vanhanaikainen karkkikeppi ;)

Tulin juuri murkun luokan talkoista. Talkoissa teimme saunatonttuja tervanarusta ja hauskan näköisiä kasseja joulumyyjäisiin. Paikkakunnallamme järjestetään joka vuosi isot joulumyyjäiset, joihin tarvitan paljon talkoolaisia. Minä olen tänä vuonna murkun luokan ja seurakunnan talkoo porukoissa. Tykkään käydä myyjäisissä siellä on kiva tunnelma, näkee tuttuja ja voi löytää jotakin kivaa kotiin tai lahjaksi :))

9 kommenttia:

Pikkupiiku kirjoitti...

Ilmoittaudun myös lanttulaatikon ystäväksi. Jos joku, niin se on joulun tuoksu ja maku.

Kesäkukka kirjoitti...

Kiitos hyvistä tuoksuista ;)

Mannapuuro kirjoitti...

Mikä parasta...minä saan päästä MaMMelin ihania Jouluruokia maistelemaan <3

Nurse Cathy kirjoitti...

lanttulaatikosta tulee aito joulun tuoksu :)

Wilhelmiina kirjoitti...

Minä myös laatikoiden ystävä ja vielä oma tekemien :)

hei odotan sähköpostiin vastausta -voisin postitella sinulle taas jotain kaunista :) Laitoin viime viikolla viestiä.

PikkuBertta kirjoitti...

Nam...lanttulooraa...ite mieki sitä teen..

Pihlajanmarja kirjoitti...

Lanttuloora on tosi hyvä. Minäkin olen jo tehnyt joulun ekata lanttulaatikota ja myös syönyt ne. Söin sitä jopa voileivän päällä. Maiskis.

vanamo kirjoitti...

Lanttulaatikko ON ihanaa, parasta kaikista jouluruuista:) Meilläkin on lanttu ja perunalaatikot tehty. Piparit on aina vaan paistamatta, vaikka taikina on ollut jo jonkin aikaa pakkasessa. Jospas Itsenäisyysäivään mennessä tekisi lasten kanssa:)

Bullukat kirjoitti...

En raaskinut tänä vuonna edes joulukalenteria ostaa, mutta onneksi netistä löytyi pari kovinkin mieluisaa. Toinen on erään kiiltokuvakeräijän tekemä, joka vuosi yhtä odotettu kalenteri.