maanantai 30. marraskuuta 2009

Joulun tuoksua ja tonttujen juoksua

Ostin puttipajan tontut ja tuoksukynttilän. Muutamana vuonna olen jouluvalmisteluihin saanut lisävauhtia Puttipajan jouluntuoksu kynttilästä. Laitan sen palamaan keittiön pöydälle, leivon tai siivoan keittiön kaappeja ja välillä juon glögiä...näin siis laiska mammeli ottaa koneistostaan irti sen mikä otettavissa on :)

Tämä ilta meni työkavereiden kanssa keilaamassa ja sen päälle syömässä ihanaa kanttarellihärkää..nam, mukavaa oli :) Huomenillalla on suunnitelmissa murkun kanssa mennä joululahjamyyjäisten askartelutalkoisiin ja sitä ennen tehdä lanttulaatikot uuniin. Teen aina laatikot etukäteen ja pakastan ne jouluksi. Lanttulaatikosta tulee niin ihana joulun tuoksu, minulle se on yksi niistä OIKEISTA jouluntuoksuista:)

6 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Lanttu-, bataatti-, ja imelletty perunalaatikko sekä punakaalivuoka ovat minulle ne ruoat, jotka tekevat joulun :)

Haistelen sitten täällä huomenna, josko ne lanttulooran tuoksut kulkeutuisivat tänne puolellekin ;)

Kris kirjoitti...

Konstit on monet, minulla pitää olla musiikki täysillä kun siivoan :)
Ostin viime viikolla valmista lanttulaatikkoa ja kyllä maistui!
Sitä pitäisi syödä useammin näin talvisin.
Teillä oli varmaan hauskaa työkavereiden kanssa :)
Meillä on pikkujoulujuhlat 11.12...
Kaikki siis edessä vielä ;)

Marge kirjoitti...

Tuo kuulostaa oikein hyvältä, kynttilä, glögi ja siivoilua tai leipomista:) Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna alkaisin vihdoin oppimaan, kuinka se joulu oikein otetaan vastaan, ei liallista siivosutouhua yms. väsymyksessä ja kiireessä, vähän aikaisemmin ja vähän vähemmän, enemmän tunnelmoinnille aikaa...:)Juhlahan tehdään oikeesti sydämeen, jospa ikä alkaa opettaa pikkuhiljaa...;)

Laatikot olen ostanut, tykkään, että ovat ihan hyvänmakuisia nuo valmiitkin, valitettavasti se tuoksu niistä jää kyllä sitten saamatta...

Ihanaa uutta viikkoa pirtsakalle Mammelile!!:))

Ps. Kiva, kun poika tuli käymään, mikäänhän ei voita oman äidin pipareita...;)

Katja kirjoitti...

Lanttulaatikko on ihan ehdoton! Oman kasvimaan lantut on jo pakastimessa, mutta meillä menevät laatikoksi vasta aattona. Ehdoton perinne josta ei poiketa :)

Mannapuuro kirjoitti...

Olen samaa mieltä tuosta lanttulaatikosta no oikeastaan kaikki Joululaatikot tuoksuvat NIIN hyville. Tein piparitaikinan niin pitihän minun sitä jo maistaa...ai että kun maistui hyvältä :)
Koita saada jotakin aikaiseksi ennen lauantaina koska lauantaipäivänä et saa mitään Jouluvalmisteluja tehtyä kun riiviömme saapuu mammalaan :)

Pihlajanmarja kirjoitti...

Minäkin käväisin tänään täällä Jyväskylän Púttipajassa. Siellä on sitten mukava tunnelma ja ihana tuoksu. Täällä on lattia sellaista lankkua (vaikka ei siis ole mikään vanha kiinteistö), joka narisee kodikkaasti liikkeessä astellessa. Mitään ei tarttunut mukaan, vaikka mieli teki vaikka mitä ostaa.