sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Love story Mammeli ja Ukkeli


Näin me tapasimme vappuna 1979


Elettiin "sitä" aikaa, kun kaikilla aikaansa seuraavilla oli teinarit! Sinne kirjoitettiin kaikki mitä tapahtui, varsinkin poikarintamalla....

Oli vappu-79 ja sain lähteä ensimmäistä kertaa luvan kanssa Eräjärven Rönniin tanssimaan. Lähdimme linja-autolla hyvän ystäväni kanssa Kivimäestä, jossa silloin oli jo mökkimme kohti Rönniä. Siellä ujot tytöt minä 16v ja ystäväni 14 v tutustuimme paikkoihin.Rönnissä oli siihen aikaan alalava, jossa soi rock ja nuorempien musiikki ja ylälava, jossa taas soitettiin tanssimusiikkia. Minulla oli uudet valkoiset saapikkaat, joissa oli kannukset, beige pleiseri ja valkoiset farkut. Vappuna maa oli aivan märkää ja alalavan edessä "lillui" kura. Voitte arvata miltä uudet saapikkaat näyttivät illan jälkeen....niitä sitten pestiin jälkeenpäin kauhealla paniikilla, ettei vanhemmat suuttuisi. Pitkin iltaa näimme kaksi poikaa, joista toinen oli tummempi ja toinen vaalea. Minä iskin silmäni ensin vaaleaan poikaan ja tämä tumma poika oli taas kiinnostunut minun ystävästäni....Kuitenkin loppujen lopuksi kävi niin, että illan mittaan huomasimme tummemman pojan kanssa olevamme yhdessä ja tästä toisesta parista ei tullutkaan mitään. Poika oli armeijan harmaissa ja 21 vuotta"vanha", minä taas narrasin olevani 17 vuotta vaikka olinkin vasta 16 v. Kuljimme illan nelistään ja lähdimme samalla linja-autolla pois. Linja-autossa poika pyysi minulta osoitetta, mutta meillä ei ollut kummallakaan kynää eikä paperia. Poika keksi, että kirjoittaisin huulipunalla osoitteeni hänen käteensä, mutta en ensin suostunut siihen, koska minulla oli ihana aivan uuden uusi huulipuna väriltään: tumma mahonki:) No , lopulta kirjoitin lyhennettynä nimeni ja osoitteeni ilman postinumeroa pojan käteen huulipunallani, vaikkakin ajattelin, että mitään kirjettä tuskin tulee.....
Seuraava viikko menikin sitten teinariin raapustelussa....voitte arvata, mitä siihen kirjoittelin;) Postiluukulla kävin joka päivä ahkeraan, kunnes seuraavana perjantaina tuli kirje Parolannummen panssariprikaatista... ja hetkessä olin aivan sekaisin!!!
Alkoi viikonloppu tapaamiset ja kävimme elokuvissa sekä jääkiekkopeleissä aika usein. Ensimmäinen elokuvalippu on tallennettuna teinariin: James Bond ja kuuraketti! Olin aivan onnessani sain istua pojan kainalossa, joka oli armeijan harmaissa:) Lankapuhelimella soitimme noin kerran viikossa ja voi sitä autuutta, kun sai kuulla hänen äänensä!
Kirjeet kulki, joka ainoa viikko ja tämän kortinkin sain panssarimieheltä;) Syksyllä poika pääsi armeijasta ja seurustelu jatkui....Kihloihin tämä pari meni kesällä 1981 ja naimisiin maaliskuussa 1982. Tämä rakkaustarina ei ollut "rakkautta" ensi silmäyksellä, mutta tämä pari oli tarkoitettu toisilleen ja siksi he johdatettiin yhteen.

21 kommenttia:

maikku kirjoitti...

olipas kiva tarina!!
rönni on tuttu paikka..

malla kirjoitti...

IHana stoori!<3

Anonyymi kirjoitti...

Heipsistä hei Mammeli !
Ai ku sie oot sitte ihana !
Mie mänin ihan sanattomaks :)
Iloa ja rakkautta etteenkipäin ! Meillä ei oo nuita hiäpäiviä ollu vasta ku 38 :)
Hyvvee painonhallintaviikkoo siulle .. miulla se ehkä alakkaa tuas huomenna :-) t. hanne

Taina kirjoitti...

Voi että kun on tutun kuuloista...teinari ja kaikki. Ollaan elelty samoihin aikoihin nuoruutta.Minun teinikalenteri on kyllä jo hukkunut. Rönni on kiva paikka ja siellä kesäisin käymme isännän kanssa pari kertaa. Ihana tarina...
Mukavaa alkavaa viikkoa!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Oli mukava lukea tarinasi, joka olisi voinut melkeinpä olla minun kirjoittamani!!

Minäkin olen tavannut mieheni vappuna 79, jolloin hän oli päässyt lomalle armeijasta. Hänkin pyysi osoitettani, mutta koska kummallakaan ei ollut kynää, minä vain sanoin sen hänelle. Seuraavan viikon juoksin postilaatikolla ja kun kirje vihdoin saapui olin onnesta sykkyrällä!
Myös meillä alkoivat viikonlopputapaamiset ja ne johtivatkin sitten avioliiton satamaan syyskuussa 82! Ai niin, vielä sekin yhtäläisyys , että minun tyttökaveristani ja mieheni kaverista ei tullut paria.

Ammatin puolestakin yhtäläisyydet jatkuvat; olen työskennellyt jo vuosikymmeniä päiväkodissa.

Näiden muisteloiden parista toivotan sinulle ja perheellesi hyvää pääsiäisen aikaa!

Terveisin Liisa

Anastasia kirjoitti...

Ihana tarina! Suhteen alkuaikoja on kiva muistella... :) Mahtavaa, että olet säilyttänyt teinarit. Minulla on kaikenlaista tallessa nuoruusvuosilta, mutta juuri teinarit heitin joskus pois. Ja sehän harmittaa.

Hannele kirjoitti...

Ihana tarina, onnea teille <3

Tuula kirjoitti...

Olipas ihana tarina. Kiitos kun jaoit sen meidan kanssamme.

Johanna kirjoitti...

Ihana tarina! Ja kiitos että jaoit sen meidän kanssamme. Blogisi on ihanan elämän makuinen. :)

Susanne kirjoitti...

Kiva oli lukea tämä ihana tarina!
Muistan nuo teinikalenterit. Tuli ihan nostalginen olo tuosta kuvastasi. Ihanaa kun sinulla on tallessa noita vanhoja "aarteita", niitä on mukava lukea näin aikuisena:)

Mimmuli kirjoitti...

Ihana postaus=)) Rakkautta ilmassa ...meillä on juhlat myös=)

Voi mitä muistoja tuo teikari tuokaan..minulla taitaa olla sama vuosikerta..ja sitten sinne leikeltiin kaikkea hassua.."kännikala ei kauas ui" Oluesta outokumpu" ja just tuollaisia valistus juttuja oli mullakin teikkarissa=)

Mari kirjoitti...

Ihana tarina <3

Marge kirjoitti...

Mammeli, sinä ihana!!!:)) Niin suloinen rakkaustarina!! Muistan teinarit:) Jotain samaa on meidänkin rakkaustarinassa...;)Kiitos tästä!! ISO HALI!!!!!:))

Anonyymi kirjoitti...

Oli kiva lukea tarinanne :)
<3

Paula

Sari kirjoitti...

Ihana tarina!!!!! kuin kirjaa olisi lukenut =)

Liisa kirjoitti...

Kuulostaa ihanalle. Oi joi, teinari, minun ikioma kirjanen, onko sulla tosiaan teinari vielä tallessa? Oi niitä aikoja!!!

Susanne kirjoitti...

Hei Mammeli!
Olen nykyään uudessa osoitteessa!
Tervetuloa linkin kautta kylään!:)

kisu kirjoitti...

Ihana rakkaustarina!
-kisu-

Olivieno kirjoitti...

Voi miten suloinen tarina! Oliko vaatetuksesi teinarissa vai muistitko sen noin hyvin?

MaMMeli kirjoitti...

KIITOS ihanista kommenteistanne <3 Olivieno: Muistan hyvin, mitä oli päälläni kolmella ensimmäisellä tapaamisellamme;)Muutenkin tälläiset jutut jää mieleeni erityisen hyvin, mutta monet muut asiat, eivät meinaa Mammelin päässä pysyä;)

LeenaJohanna kirjoitti...

Ihana tarina.
Teinarit oli minunkin nuoruudessani.
Rönni on tuttu paikka.