keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Varaslähtö kevään herkkuihin

En voinut vastustaa, kun kaupassa näin mämmiä...oli pakko ostaa, sekä kyytipojaksi Flora vanillaa, nam...herkuteltu on jo :)
Kuvassa Nuutajärven apila-sarjaa, jota ostin itse ja saimme lahjaksi seurusteluaikana n. 30 vuotta sitten. Välillä en arvostanut näitä ollenkaan, mutta nykyisin tykkään taas. Näitä ei enää saa ostettua kaupasta, kun niitä ei enää valmisteta.
Tämän sokerikon ja kermakon olen saanut anopilta ja nämä ovat kanssa kotimaista lasia muistaakseni myös Nuutajärveä. Tykkään vanhemmista lasiastioista ja niitä on helppo yhdistää muiden astioiden kanssa kattauksessa.

Tänään on "pikkulauantai" ja muistelimme töissä naisten kanssa mitä se meidän lapsuudessamme merkitsi...ainakin saunapäivää, nykyisin käymme saunassa joka toinen päivä, joten "pikkulauantai" on menettänyt merkityksensä siinä mielessä. Nyt aijon menna iltakahveen keittoon alakertaa ja katsomaan missä se isäntä luuraa???

8 kommenttia:

maikku kirjoitti...

ihanaa, mämmiä ja vaniljakastiketta, niin hyvä yhdistelmä!;) pitäski ostaa..

Kesäkukka kirjoitti...

Mämmille kyllä täytyy sanoa kiitos Ei! :)

Kaunista lasia sinulla!

Maarit kirjoitti...

Kyllä mämmi maistuu! Itsekkin ostin juuri ja vaniljakastikkeen kanssa se onkin toooosi hyvää!
Kauniita nuo lasikulhot!

Hannele kirjoitti...

Minäkin hidastelin tänään mämmihyllyn kohdalla mutta jätin kuitenkin vielä kauppaan :)

Mari kirjoitti...

Meilläkin on jo mämmiä maisteltu :) Ja vanilijakastikkeen kera, tottakai! Minun Äidilläni on myös tuota apila-sarjaa, se on kaunista.

malla kirjoitti...

meillä ei oikeen mämmi uppoa muihin ku muhun...tai mullaki on vähän sellanen pakkomielle,että pitäähän sitä ees kerran maistaa pääsiäisenä:)viime vuonna söin mämmiä mansikkarahkalla höystettynä:))oli tosi hyvää...silleen taitaa upota tänäki vuonna:)

Susanne kirjoitti...

Mämmiä ja vaniljakastiketta, tykkään tosi paljon:)
Meilläkin saunotaan yleensä joka toinen päivä:)

Anonyymi kirjoitti...

Heipsistä hei Mammeli !
Mämmi on kyllä harvakseltaan syötynä tosi herkkua .. en oo ite vielä sortunu, mutta varmaan kohtpuoliin nautiskelen.
Hih, mie oon oppirahat maksanu noilla apila-astioilla .. ikinä en enää osta kenellekkään lahjaksi mitään astioita ilman asianosasen omaa pyyntöä ... ostin nääs 30v sitten veljeni vaimolle noita apila-astioita (kun ite niin tykästyin niihin ) mutta lahjansaaja ei tykänny yhtään ja vei kirpparille .. arvaa harmittiko ..:-)
Ihanan lutusia nuo teijän lampakset .. ootkos saanu heiltä hyvää villaa ? ootko kova neulomaan ? terkkuja hanne