keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Ruoho on vihreämpää aidan takana:)

Kerrottut ahkeraliisat sisäänkäynnin molemmilla puolilla piristävät kummasti. Vaihdoin amppeliorvokit takapihalle, kun etupihalla oli niin paljon orvokkeja.
Hilma ja Helmi saivat uuden siirrettävän aitauksen. Sen alle laitettiin pyörät, joten sitä on helppo liikutella sinne missä syötävää kulloinkin riittää:) Mutta usein tuntuu, että aidan takana oleva ruoho se eniten houkuttelee...Tänään, kun päästin ne aitauksesta pois ne juoksi suoraan kasvimaalle...APUA..mammeli perässä.... Hilma kerkisi haukata kurpitsantaimesta palasen, mutta sitten sain ne häädettyä pois!!!
Harmittaa vaan niin kamalasti, kun mäkäräiset ja hyttyset kiusaavat tyttöjä niin, että verivanat juoksevat mahan ja hännän alta. Tytöt suojautuvat niin, että menevät makuulle, ettei ötökät pääsisi arkoihin paikkoihin.
Raparperit ovat kasvaneet ihan silmissä:) Piirakkaa tein jo, kiisseli olisi ihanaa, mutta lihottavaa, kun siihen pitää laittaa niin paljon sokeria:(
Näiden valkoisten kukkien nimeä en tiedä, ne kukkii alkukesästä Kivimäen vanhan torpan ikkunan alla.

Huomenna on jo torstai ja viikonloppuna juhlitaan ylioppilaita. Meidän tuleva miniä pääsee myös ylioppilaaksi, onnea ja iloa hänelle:)

11 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Voi kuinka kivat tyttöset teillä on pihalla.

Meidän kanilla on siirrettävä häkki.Voi siirtää aina voikukkien kohdalle.Se nääs huolehtii niiden hävittämisestä kesätyönään.Ruokapalkalla.

Meillä on kanssa tuota kukkaa mökillä.Olen kuvitellut sen olevan valkovuokkoa.En ole varma.

Mukavaa loppuviikkoa.

Katja kirjoitti...

Kukka taitaa olla arovuokko. Sitä kasvaa meilläkin. Lisääntyy siemenestä ja on muuten tosi nätti kasvi. Viime vuonna alkoi kukkia syksystä toista kierrosta.

Elämän Helmiä kirjoitti...

Minunkin mielestä on joko aro- tai valkovuokko. Meillä mökillä samanmoisia ja ne ainakin on valkovuokkoja.
Hyviä juhlia teille!
-päivi-

Johanna kirjoitti...

Komea raparperi sinulla! Hilma ja Helmi taitavat olla oikeita "siskokultia" :). Kasvimaalle pääseminen oli varmasti mukavaa niistä ;)

Minä oisin luullut tuota valkovuokoksi.

tuksu kirjoitti...

Onpas hauskat tytöt, Hilma ja Helmi
Valkovuokkoina minä noita pitäisin. Pihalla ne vain ovat monasti "vahvempia" ja isompia, kuin luonnossa... Arovuokkoa en tunne hmmm...
Mukavaa kesäpäivää sinne touhujen keskelle :)
tuksu

Tuula kirjoitti...

Onpas kateva tuo siirrettava aitaus! Siina saa koko pihan ruohon leikattua, kunhan vaan siirtelee paikasta toiseen :).

Meidankin lampaitten mielesta on ruoho varmaan vihreampaa aidan toisella puolella, pelto nayttaa aika kynitylta. Mutta perjantaiksi on tilattu kuljetusauto ja sitten paasevat tytot ja lapset metsiin. Eihan siella kai kauheasti ruokaa viela ole, mutta on ainakin isommat alueet sita etsia. Ja tasta se kesa meillekin tulee.

minnamarika kirjoitti...

Kyllä Hilman ja Helmin kelpaa! Hieno aitaus. Niin ovat tytskät söpöjä!!!
On kurjaa kun hyttyset ja muut itikat kiusaavat eläimiä kesäaikaan :/ Naapurin puput ovat myös hätää kärsimässä iltaisin kun käyn niitä katsomassa. Kokonainen hyttysarmeija niiden kimpussa...

Mukavaa torstaita

Susanne kirjoitti...

Kauniisti kukkii ahkeraliisa sinulla ja raparperi on komea!
Hyvä keksintö lampaille siirrettävä aitaus. Pääsevät aina makoisille ruokapaikoille.
Onnea tulevalle miniälle ylioppilaaksi pääsystä!

Hannele kirjoitti...

Silloin kun olin pieni, meilläkin oli useana kesänä pari lammasta joiden karsinaa sitten siirreltiin paikasta toiseen :) Nyt on ollu muutamana päivänä ihan älyttömästi sääskiä, kuvittelenko vain vai onko niitä nykyään enemmän kuin ennen? Kun ne päivälläkin häiritsee ja musta tuntuu että ne on ennen olleet vain iltojen riesa :O

Anonyymi kirjoitti...

Inanat lammastytöt! Minä haluaisin meille kanoja,mutta Bonzo koira ei taitaisi niistä tykätä vaikka olisivat aitauksessa.
Sisustus sievän Mia

Tyty kirjoitti...

Jos hyttyset jms häiritsee lampaita, hiero eukalyptus, teepuu, laventeli tai muuta vahvan tuoksuista öljyä niiden masuihin ja hännän alle, ihan muutama tippa ensin hieraistuna käsiin pitäisi auttaa. Jos muu ei auta, niin sitten vaan suihkepullosta hyttysmyrkkyä, vaikken itse myrkkyjä tahdokkaan käyttää.