lauantai 9. lokakuuta 2010

Pullukka

Lapsena olin tosi valikoiva ruuan suhteen. Söin vain perunaa ja voita, makkaraa, kananmunaa, riisivelliä tai puuroa ja leipää mielelläni. Hedelmiä, marjoja ja herkkuja kyllä tykkäsin napostella. Aina, kun menimme kyläilemään kysyin kotoa lähtiessä, että eihän siellä ole pakko syödä? Kerran isäni pakotti minut syömään tillilihakastiketta, jonka samantien oksensin. Sahrankylässä asui kaksi setääni ja tätini, joidenka luona usein olimme. Tätini teki minulle aina herkkujani ja siellä olinkin kuulemma sanonut, että ei se mitään jos en paljon syö, kun vain pullukkana pysyn:) Ja pullukkana olen pysynyt;) Nykyisin en muuta "pahaa" ruokaa tiedä, kuin silakkalaatikko ja silli. Kaikki muu kelpaa ja TOSI hyvin. Olen siis reipastunut!

8 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

voi, kun Mammeli on ollut suloinen... tai onhan Mammeli vieläkin suloinen.. nyt vaan vähän enemmän elämää nähneenä...:)

tuksu kirjoitti...

Hauska tarina! Silloin "wanhaan hyvään aikaan" ei saanut ruuasta marista. Syötävä oli vaikka mikä oli. Maksalaatikosta ja maksaruuista yleensä, mulle on jäänyt kammo joka on vieläkin. Teen sitä kyllä, kun perhe tykkää, mutten ikinä syö, niin nälkä mulla ei varmaan koskaan ole !
Ja kumma, mutta Oliiviöljyn hajusta/tuoksusta mulle tulee se ällö kalanmaksaoljy mieleen, siksi en käutä oliiviölyä mihinkään ikinä, vaikka se terveellistä onkin...
Suloinen kuva :)
Mukavaa viikonlopun jatkoa
tuksu

Hilda kirjoitti...

Suloinen kuva :) Ihmeesti ne ruokamieltymykset voivat vanhemmiten muuttua, minulla pahimmat inhokit lapsena oli tomaatti ja herkkusienikeitto hajun takia, mutta nykyään menevät nekin. Silliä en ole koskaan myöskään syönyt enkä valkoista ihraa :) Ihania kuvakollaaseja tuolla aiemmissa postauksissa! Kaunis myös tämä uusi sivupohja!

Johanna kirjoitti...

Ihana kuva! :)

Itse inhosin lapsena yli kaiken verilettuja. Ja niitä piti koulussa aina ainakin maistaa kun niitä oli. Meinasin oksentaa. Onneksi niitä ei enää tarvitse edes maistaa :)

Kirsti kirjoitti...

Kiva lapsuuden juttu! Ihana kuva. Muistan koulusta makaronivellin. Sitä en saanut syötyä, tai oli kai sitä pakko nieleskellä.
Minun on ikävä Pirkanmaalle. Siellä on vielä kyllä vanhempieni kotitalo, mutta tilanne ei ole niin yksinkertainen että sinne voisi kovin helposti mennä. En voi tässä selittää.

Susanne kirjoitti...

Voi Mammeli miten ihana kuva sinusta!:) Ja tarinakin oli ihana!:)

Minulle jäi lapsuudesta silakkalaatikosta sellainen kammo etten sitä vieläkään syö. Koulussa sitä oli pakko syödä. Koulun silakkalaatikkopäivinä otin kotoa maitoa pulloon mukaan että sain silakkalaatikon nieleskeltyä maidon avulla alas. Joitain muitakin kammoruokia oli mutta niitä olen vanhemmiten oppinut syömään ja jopa pidän niistä:)

PIUZA kirjoitti...

Hih!;D Nätti kuva!:)

Paula

seijastiina kirjoitti...

Ihana tytön tylleröinen ♥