keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kesäjuhlat Päiväkodissa

Meillä oli tänään töissä päiväkodilla kesäjuhlat, toiminnalliset sellaiset. Päätimme tänä vuonna kevätjuhlan sijasta järjestää kesäjuhlat, koska toukokuussa on niin paljon muuta. Päiväkotimme eskarit pitivät kevätjuhlat, mutta me 1-3 vuotiaat ja 4-5 vuotiaat saimme juhlia tänään.

Kaikki perheet saivat kartat mihin oli piirretty pihassamme olevat toimipisteet. Tämä uusi kuvassa oleva pesäkeinu oli suosittu. Oli mukava seurata, kun lapset keinuivat siinä vanhempiensa kanssa. Tähän keinuu mahtuu kerrallaan 4 lasta tai esim. aikuinen ja lapsi.

Normaalit kiipeilytelineet ja liukumäki olivat myös tietysti käytössä. Saippuakuplia sai puhallella pihassamme olevalta kukkulalta. Seinämaalaukseen sai piirtää oman kuvansa tai oman perheensä. Myös pihaliiduilla sai piirtää pihalaattoihin. Tarkuutta heiteltiin pallolla ämpäreihin ja saaviin. Laululeikkejä leikittiin yhdessä pisteessä. Isolla "kangasvarjolla pompoteltiin popcorneja(sanomalehtipalloja). Keinuvassa kamelissa otettiin valokuvia perheistä ja hiekkalaatikosta sai huuhtoa kultaa siivilöillä( kultamaalilla maalattuja kiviä). Lopuksi näillä kultakivillä sai "ostaa"....

Jätskiä, kahvia ja mehua leikkimökkiin tehdystä kioskista.

Onneksi ilma meitä suosi ja vettä satamaan alkoi vasta juhlan loputtua. Tuntui, että perheet viihtyivät ja meillä hoitajillakin oli ihan mukavaa:)))

Nyt sitten väsyttää, vaikka pitäisi leipoa Neidin synttäreille. Neitonen lähti isonsiskon luo ja siellä häntä odotti kaksi innokasta tädin kultaa A 5 v ja J 7 v:))) Haemme tämän kuopuksemme kotiin perjantaina ja lauantaina kaverit tulevat häntä juhlimaan. Eihän, eiköstäkään mammeli ole vanha, vaikka kuopus täyttää 17 vuotta? ;)

11 kommenttia:

tarutikki kirjoitti...

Olipa teillä hauskan kuuloinen kesäjuhla:) Tuo pesäkeinu näyttää hauskalta, täytyypä laittaa korvan taakse, jos joskus saadaan lisää pihavälineitä. Ja kullan huuhdonta hiekkalaatikosta on myös tosi kiva idea:)

gone to the beach kirjoitti...

Kivat kesäjuhlat teillä! Kuullosti ihan mielenkiintoisilta tehtäviltä:) Varmaan lapset olivat innoissaan.

Irene kirjoitti...

Hauskat kesäjuhlat päiväkodilla. Kaikki saivat osallistua. Ei tarvinut vanhempien istua paikoillaan vaan saivat tuntumaa lastensa päiväkotielämään toisella tapaa. Yhdessä tekeminen on aina niin mukavaa. Toki se on hoitajille järjestelyjä aiheuttanut, mutta onneksi sitä ei sullottu aina niin kiireiseen toukokuun loppuun.

Kristina kirjoitti...

Oli varmaan sellaiset juhlat että kaikki siellä olevat nauttivat olostaan, on ihana olla tälläisessä kesäjuhlassa lapsena kanssa!

Onnenkyynel kirjoitti...

Oi vitsat mitkä juhlat ollu =)

Kullanhuuhdonta ihan huippisidea,
korvan taa, korvan taa.

Kiitos, kun jaoit. Ja hei, aurinkoista viikkoa sinne.

tuksu kirjoitti...

Ihana Juhla! tuon kullanhuuhdonnan varasta kyllä lastenlasten aarreleikkiin :)
Wanhoja ei olla...tai jos, ollaan kuin viinit! Parataan wanhetessaan :)
tuksu

Anonyymi kirjoitti...

Kivalta päivältä kuulostaa =) Meillä yksi tyttäristä ( nro.2)täyttää sunnuntaina 18 v.
Sitten on kaksi lapsista täysi-ikäisiä =I
Onnea sinne teille <3

Heli kirjoitti...

Aina välillä mietin ihan tosissani, että alkaisinko sittenkin vielä opiskella tuota lastenhoitoalaa. Jotenkin tuo työ lasten parissa on jotain niin muuta kuin vaikka kaupan kassalla.. aitoa työtä, vai miten sen sanoisi. Vaikka tiedän kyllä, ettei se päikkärielämä mitään ruusuilla tanssimista työntekijöillä aina ole.. läheskään aina. Mutta joka tapauksessa kivat on olleet teidän juhlat! Ja eiei, Mammeli ei ole vanha, iästä viis kunhan on mieleltään kuitenkin nuori!!

tarjah kirjoitti...

Miten sitä vanhaksi pääsisikään täyttäessään kakskytviis vuosi toisensa jälkeen :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihana tuo pesäkeinu..:)

Anonyymi kirjoitti...

Heipsistä hei Mammeli !
Mammeliko vanha, hih .. eihän todellakaan .. lapsethan ne vaan vanhenee vuosi vuodelta .. meilläki kuopus jo 30v.. enkä tunnusta vielä olevani vanha .. peilit olen kyllä karsinu meijän huushollista minimiin. Rentouttavaa viikonvaihdetta Mammeli ! t. hanne