perjantai 14. lokakuuta 2011

Pikkuloma ja eilinen tykyilta

On se vaan niin mahtavaa, kun koitti viikonloppu. Raskas työviikko oli takana ja kotiin päästessäni vaivuin sohvalle päikkäreille. Maanantai ja tiistai on syyslomaa :) Neitiä ja mammelia odottaa siis maanantaina se pieni Helsingin reissu.

Kuvassa olevat punaiset purkit on Vaarin ja mammelin avioliiton ensihankintoja....Kerron joskus niistä ajoista tarkemmin <3
Vaari on oikea "suppistutka"....löytää niitä melkein joka päivä ja paljon:) Niitä eilenkin tarvittiin KUN:
Meillä oli töissä TYKY ilta( yllätys sellainen;)

Pomo oli kutsunut meitä yläasteemme pihaan klo: 17.....emme yhtään tienneet mitä tuleman pitää....viimeksi olimme teatterissa sitä ennen keilaamassa. NYT meille ilmoitettiin, että ohjelmassa on KOKKISOTA ja se tapahtuu yläasteen kotitalousluokassa. Meidät oli jaettu kolmeen ryhmään ja jokainen ryhmä sai kirjekuoren, missä oli määrätty summa rahaa ja lappu, jossa luki mitä ryhmän piti tehdä. Mammelin ryhmän piti tehdä pääruoka, toiset ryhmät hoitelivat alkuruuan ja jälkiruuan. Ja sitten lähdettiinkin ryhmissä kauppaan ja matkalla päätimme menun. Kivimäestä haimme perunat ja suppikset.

Vauhti oli melkoinen ja ryhmät toimivat erinomaisesti...kaikki löysi roolinsa. Ruoka oli valmiina 19.15 ja pöytä notkui herkkuja:)))

Alkuruoka:
Ystävänkeitto ( mm.kesäkurpitsaa, perunaa, carrya, kolmen juuston kermaa)

Patonkia, "palttoonnappeja" ja tuorejuustoja.

Pääruoka:
Uunissa haudutetut ja rakuunalla maustetut porkkanat, punasipulit ja lantut. Höyrytetyt parsakaalit ja kukkakaalit. Keitetyt perunat. Sianfilepihvit ja suppilovahvero/pekonikermakastike.


Jälkiruoka:
Mustikkatuorejuustotäytekakkua, kahvia, liköörikonvehteja, juustotarjotin ja suolakeksejä.


Voitte kuvitella kuinka kylläisinä kokit illasta lähti ja tyytyväisinä....ilman ohjeita ja aikaa suunnitella...Ja muuten edullisesti: hintaa tuli n. 10 e/ henkilö:)) Mukava tykyilta, mutta aika raskas työpäivän jälkeen. Saatiin kaikki kuitenkin ideoita toisiltamme ja huomasimme, että tiimityö sujuu meiltä hienosti :D

11 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

No johan oli melkoinen menu. Näytti oikein herkkulliselta. Varmaan oli kyllä melkoinen työ vielä työpäivän päälle. Olin myös suppis mettällä viime lauantaina ja löysin ison korillisen. Sienten putsaaminen olikin sitten tympeää ja aikaavievää. Mutta mitäpä sitä ei hyvän ruuan vuoksi tekisi. Mukavaa lomaa sinulle.

Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Heli kirjoitti...

Kuulostaa hauskalta! Vaikka ymmärrän, jos tuntuu raskaalta työpäivän päätteeksi. Mutta nyt ei muuta kuin lomalle rentoutumaan! Meillä on täällä lomaa vasta vko 43.

kodinkuvalehti.fi/ruususuu kirjoitti...

Noi purkit on niin söpöjä, samoja meillä joskus kirpparilta löytyneet!

Sumi kirjoitti...

Voi miten hauska tyky-ilta! Ja herkulliselta kuullostaa, ihan nälkä tuli lukiessa. :)
Suloisia nuo teidän purkit.

Anonyymi kirjoitti...

hauska tuo suppisvahti....meidän suppishaukku niitä syö posket pullollaan ja löytää myös tosi nopsaan niitä.ja ellen anna popsia niin sitten ainakin istuu niiden päälle!hauskaa...

Peurankello kirjoitti...

Vaikka varmaan on raskasta työpäivän päälle vielä touhuilla, niin tuollainen yhdessä tekeminen tukee varmasti sitä muuta työarkea.

Mari kirjoitti...

Vau, ompas teillä ollut herkullinen menu! Ihanan pirteät purkit yläkuvassa...
Hyvää lauantaita Mammelin porukoille!

kisu kirjoitti...

Kivalta kuulostaa tuollainen ilta.
Mukavaa mini-lomaa!
-kisu-

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi miten ihana tyky-ilta teillä!

Kauniit nuo punaiset purnukat...☺

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, kello ei ole vielä edes 9 aamulla ja aamupalakin on syöty ja nyt tätä lukiessa tuli niin uskomaton nälkä!!!!