tiistai 20. joulukuuta 2011

Tänään tänne

Tänä iltana vielä tiemme vie Mäntän kirkkoon.
Viemme lukiolaisemme koulukaverinsa kanssa yö-kirkkoon. Mäntän lukion joululoma alkaa kauniisti yö-kirkosta jo perinteisesti. Vaarin kanssa olemme olleet siellä useasti, koska onhan jo kolmas lapsemme Mäntän lukiolainen.

Neiti saakin sitten huomisesta alkaen osallistua joulun valmisteluihin. Vaarille ja Neidille on jo tehty lista tehtävistä hommista.....on jääkaapin pesua, vessan pesua, oman huoneen siivousta neitosen lapussa. Vaari taas joutuu pesemään saunan, kaappien ovet ja peilit.....nyt ens alkuun;) Mitähän mammelille jää.........

Niin kuka muuten muistaa miksi meillä on listat? No siksi, että ei tarvitse kinata kuka mitäkin tekee:) Viime jouluaatosta oppineena kirjoitin myös vaarille listaan, että TÄNÄ vuonna laitetaan VALMIIT ulkotulet!!!! Nimittäin Vaari sytytteli viime vuoden aattona monta tuntia omia tekemiä ulkotulia, jotka mustana savutti pihassa ja lopulta sammui. Sillä aikaa mammeli laitteli ruokaa ja kattoi pöytää ja teki viime hetken sisähommia......EIKÄ laulanut, että hyvä lämmin hellä on mieli jokaisen....;)

6 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Nauratti tuo VALMIIT ulkotulet...
Kyllä meilläkin meinaa aattona olla vähän liikaa emännällä töitä, kun mies lähtee anopin kanssa haudalle ja sen jälkeen tulevat meille jouluaaton viettoon. Mutta sitä ennen on vielä mentävä viime hetken JOULULAHJAOSTOKSILLE!!!
Tämä ei mene mun kaaliin, kun ostelen lahjoista ensimmäiset jo tammikuun alesta... Olishan sitä aikaa ostaa tässä ennen aattoakin.
Mutta "perinne mikä perinne".
Yritetään vaan ottaa rennosti tämä joulu!

sylvi kirjoitti...

Oi ihana perinne että kirkkoon!!
Täällä ei koululaisia monessakaan paikassa saa viedä kirkkoon, koululaki kuulemma sen kieltää.

Oikein ihanaa joulunaikaa sinne teille!

emmi kirjoitti...

Ihana perinne kyllä, ja onhan nuo työlistat tosiaan hyviä, ei joudu kaikkea ainakaan yksin tekemään! :)
Rauhaisaa joulun odotusta!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on huomen illalla klo 23 koulun päätös kirkossa. Myös perinteinen.

Minuakin hymyilytti nuo valmiit joulutulet. Muistin heti viime vuoden. Kaikesta pitää ottaa oppia.

Tuli mieleen Eevireginan komentista eräs jouluaatto kun käväisin pikaisesti kaupassa. Siellä kuuntelin kun kaksi miestä rupatteli, et ei oo kotiin tänään mitään kiirettä. Siellä nimittäin nakki viuhuu koko ajan, joten parempi vaan pysytellä ostoksilla. Ihanat miehet :)

emäntä maalta

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapi mukavalta tämä yökirkko perinne :)Nuorilla on siellä oma tunnelmansa.
Voi kuule kun meillä laput ees toimis...Nuoret neidit meillä ei tikkua ristiin laita...Isännän sain tänä vuonna tekemään joulusiivousta ja tuo perinne saakin sitten jatkua :)
Nuorimmainen on kovasti ollut mukana joulusiivouksessa,laulettiin joululauluja ja putsattiin huushollia :)

seijastiina kirjoitti...

Kaunis kirkko, kutsuu puoleensa ♥
Oikein ihanaa ja rauhaisaa Joulua sinulle ja perheellesi MaMMeli ♥