maanantai 19. joulukuuta 2011

Jouluviikkon höpinöitä

Tämä aamu alkoikin yllättävästi.....kun menin töihin oli osastollemme vain yksi lapsi tullut hoitoon. Vähän myöhemmin tuli sitten toinen, mutta kaikki muut oli sairaana. Kuumetta, osalla korvatulehdusta ja pahaa yskää. Pienten osastolla on yleensä aina eniten lapset kipeänä, mutta ensimmäistä kertaa noin moni oli yhtä aikaa kipeänä. Pääsin kotiin kesken työpäivän, koska minulla oli niin paljon ylitöitä tehtynä. Sain aikaa mankeloida vuodevaatteita ja katselin myös joululiinoja valmiiksi.
Tontut lähestyvät jo Kivimäkeäkin, sillä onhan joulu jo lähellä;)

Tänä iltana kävimme Neidin kummeilla kylässä ja neitonen vei joulutervehdyksensä heille. Neidillä on ihanat kummit, jotka täyttävät tärkeimmän kummin tehtävän: "Rukoilevat Kummityttönsä puolesta."

Toivon hartaasti pakkasta, että Vaari saisi tampattua matot raikkaaksi. Vielä on vähän siivottavaa ja loppuviikolla vasta levitän matot ja laitan liinat pöytiin. Kuusi tuodaan meille sisälle ja koristellaan perinteisesti aatonaattona. Ruokaostoslappua pitäisi kanssa alkaa laatimaan ja suunnittelemaan lopullista joulun menuuta. No, kaikki hoituu aikanaa ja kyllä se joulu tulla tupsahtaa:) Voimia ja iloa teidän kaikkien jouluvalmisteluihin :D

6 kommenttia:

tarutikki kirjoitti...

Tutulta kuulostaa. Meidän pk:ssa sairasteltiin viime viikolla j minunkin ryhmästä oli yli puolet lapsista pois. Samanlaista tautia kuin teilläkin.
Mukavia jouluvalmisteluhetkiä sinullekin!

Jomppiksen emännät kirjoitti...

Pakkasta täälläkin toivotaan, meillä kanssa isännän työlistalla on mattojen tamppaus ja petivaatteiden tuuletus. Sattuu sopivasti olemaan lomautuksilla tämän viikon joten nakki viuhuu kotitöiden merkeissä! Taitaa meidän kylänraitti raikaa kun isännät alkavat mattoja tamppaamaan.

Sara kirjoitti...

Meilläkin töissä on käynyt aikamoinen kato, kun samat taudit jyllää täällä. Ja silmätulehdusta tuntuu olevan myös paljon liikkeellä. Ei muuta kuin joulun odotusta ihanaa sinne teidän torppaan..

mummeli kirjoitti...

On se vain kivaa tää kiire ennen joulua, tosin minun kiireeni on jo takavuosina, enään ei hätyyttele minua, saan tehdä kaiken rauhassa, ajan kanssa, Siitäkin kaikkein ruuhkavuosien jälkeen osaa jo nauttia. Mutta kiireisinäkin vuosina aina kaikki valmistui, niinhän se on, että kaikella on tapana järjestyä.
Oikein hyvää jouluviikkoa Kivimäkeen!
Ja kaikille teidän eläimille rapsutuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Pakkastoiveita täälläkin,olis ihanaa saada matot ulkoilmaan tuuleentumaan ennen joulua,tokkopa toive toteutuu :) Availtiin tytön kanssa juuri päivän postit,sydäntäni lämmitti sinun korttisi, kiitos Mammeli,olet mulle tärkeä <3

Hymytyttö kirjoitti...

Onnellista joulua teille sinne !!!