perjantai 18. toukokuuta 2012

Maassa maan tavalla???Tallinnassa käydessämme äitini ja siskoni kanssa olemme siis yleensä kaksi yötä keskustan hoteliissa. Viime aikoina se on ollut Viru-hotelli, kun siitä on niin helppo mennä ympärikaupunkia ja viedä aina välillä romppeita hotelliin. Siellä on myös hyvä aamupala, jolla pärjää pitkään.

Kotiinlähtö päivänä viemme aamupalan jälkeen matkalaukut ja kimpsut terminaalin säilytykseen. Sen jälkeen käymme yleensä Meritorilla tai sadamarketissa. Tässä kuvassa Äitini ja siskoni ovat kävelemässä kohti sadamarkettia.

Tivoli oli meritorin edessä, sitä en ole ainakaan ennen huomannut.

Yksi asia minua ottaa suorastaa AIVOON tuolla Tallinnassa!!!! Nimittäin taksien taksat........Ne on milloin mitäkin??? Esim. kun menimme satamasta hotellille, maksoi taksi vähän yli 6 e. Hotellilta satamaan maksoi 4,60e joo ymmärrän, MUTTA sitten taas kun menimme Sadamarketista satamaan, joka on vain n. 1/3 osa hotellimatkasta taksi maksoi melkein 15 e??? Kysyin taksikuskilta, että MIKSI? Hän vain vastasi, että hänen työnantajansa laittaa suuremman lähtömaksun??? Onneksi Suomessa on kuitenkin sama taksa kaikilla takseilla! Kannattaa siellä siis aina kysyä etukäteen....MITÄ MAKSAA?


Ilma oli kaunis, joten kuvailin kävellessämme.
Tämä kuva on vielä vanhankaupungin alusta......ihania vanhoja rakennuksia.

Nämä suloiset lampaat olivat erään nukkekaupan ikkunassa, missä yleensä käyn. Nyt kun olisin sinne mennyt oli se jo suljettu.....Seuraavaksikin kerraksi jäi siis jotakin ostettavaa ;)

Mukavaa perjantai-iltaa TEILLE KAIKILLE "bloggareille!"

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli toissapäivän reissulla virolainen kaveri matkassa ja hän selitti vähän tuota taksipolitiikkaa. Siellä on monta eri taksiyhtiötä ja niillä kaikilla omat hinnoittelunsa. Me esim. käytimme nyt sellaisia vanhempia ja suttuisempia autoja - hinta oli sitten ihan eriä kuin vaikka niillä valkoisilla takseilla. Satamasta Kristine-keskukseen maksoi 4 euroa ja takaisin 6 euroa - paluumatkalla poikkesimme lippumyymälässä, jolloin odottelimme yhtä seurueemme jäsentä hänen asiointinsa ajan.

Hannele kirjoitti...

Tallinnassa en ookaan vielä käynyt, jospa joskus :)
Ihanat nuo laukut tuossaa alempana!

Ritu kirjoitti...

Minä olen ollut Tallinnassa useammassakin eri hotellissa, mutta paras on mielestäni Nordic Hotel Forum, joka sijaitsee aivan Viru hotellia vastapäätä. Hotellissa on mukava sauna- ja allasosasto ja kodikkaat huoneet ja aivan mielettömän runsas aamiainen. Kannattaa kokeilla.