torstai 24. toukokuuta 2012

Retki Kivimäkeen

Niin kuin eilen kerroinkin oli päiväkotiryhmäni meillä retkellä. Kuvia en voinut tänään ottaa ja julkaista täällä, joten tämä kuva on päiväkodista meidän pienten siis 1-3 vuotiaiden ruokahuoneesta. Odotin lapsia ja työkamuja meille aamulla ja noin yhdeksän jälkeen tilataksi ja henkilöauto ajoi pihaan. Olin oman nalleni kanssa heitä vastassa ja iloiset ilmeet näkyivät jo auton ikkunasta. Tervetulotoivotuksen jälkeen lähdimme katsomaan Hilmaa ja Helmiä. Annoin lapsille kuivaa leipää, että ne saivat syöttää lampaita. Kerroin lapsille, että lampaat ovat vielä "talvivaatteissaan" ja villa keritään kohta pois. Villasta voi tehdä lankaa ja sitten siitä voi kutoa vaikka sukkia. Kanalanväkeä menimme sitten katsomaan ja lapset saivat heitellä niille kauranjyviä. Hain pesästä pari munaa, joista toinen oli vielä lämmin. Lapset saivat koittaa kananmunaa ja ihmetellä. Kisut olivat menneet piiloon ja eivät halunneet näyttäytyä, mutta Alma ja Ninni kävivät lapsia tervehtimässä. Pienimmätkin olivat eläimistä tosi innoissaan:)

Sen jälkeen lähdimme leikkimään hiekkalaatikolle joksikin aikaa. Ilma oli lämmin ja että ei jano yllättäisi menimme juomaan pillimehuja ja syömään keksiä ja popcornia. leikimme vähän piirileikkejä ja sitten pian tulikin taksi hakemaan meitä päiväkodille syömään. Ruuan jälkeen uni maittoi ja koimme, että retki oli näin pienille juuri sopiva:)

8 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Mukavaa kun lapset pääsevät maalle kokemaan luonnon omin silmin ja tutustumaan eläimiin:)

Irmastiina kirjoitti...

Ihanan päivän lapsille järjästit!

Nina kirjoitti...

Voi miten ihania te tarhan tädit olettekaan <3

Peurankello kirjoitti...

Kuulosti niin kivalta ja kotoisalta, oisipa saanut olla mukana!

tarutikki kirjoitti...

Varmasti oli mukava retki lapsilla. Eläimet ovat aina iso juttu.
Me mennään retkelle huomenna.

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten mukavaa, että järjestit lapsille mieliinpainuvan päivän.
Sydämesi on työssäsi mukana.
Marjuska

Villiviini kirjoitti...

Lapset muistavat tämän päivän vielä mummuina ja pappoina! Upea juttu.

Tuula kirjoitti...

Tuollaiset reissut jäävät kyllä pienten mieleen.

Mullakin on ollut päiväkoti- ja kouluryhmiä meillä kylässä. Ja niista reissuista on juttua riittänyt lasten parissa vielä vuosia jälkikäteen.