sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sisällä juhlissa

Päiväkotimme 25-vuotis juhlissa sisällä sai eri aistein tutustua ruokaan. Osastolla missä 3-6 vuotiaat ovat hoidossa sai arvuutella eri ääniä...näkkileivän voitelu, veden juoksutus ym. Sai myös kokeilla miltä tuntuu kädessä näkkileipä, makarooni ym.näkemättä niitä. Eri tuoksuja sai haistella ja arvuutella purkeista.

Meidän osastollamme oli makupolkupeli, jossa noppaa heitettiin ja edettiin eläimellä nopan osoittaman luvun verran eteenpäin.
Sen ruoka-aineen kohdalla mihin noppa osoitti sai maistaa kuvassa olevaa syötävää.
Lapsen piti tietää mikä kuvassa oli ja maistella onko maku suolainen, karvas, makea tai joku muu. Maalissa jokainen sai xylitol-pastillin lopuksi. Peli oli suosittu:)
Erilaisia teemaan sopivia väritys ja tehtävä juttuja sai lapset myös tehdä.
Hilman tai Helminkin sai värittää. Moni lapsi väritti lampaan niin värikkääksi, että tuumasinkin, että olis kiva jos lampaanvillat olis oikeestikkin noin värikkäät niin niistä sais ilman värjäystä tehdä monenlaisia juttuja;)
Eskarissa oli maalattu kankaalle puu, johon sai jokainen....
painaa oman omenan. Mammelikin painoi omansa punaisella ;)
Puusta tuli näin upea ja se tullaan ripustamaan salin seinään.
Lopuksi vieraat saivat herkutella...dipata vihanneksia, napostella omenapiirakkaa ja

suussasulavaa puolukka-kinuski-keksinmuru-valkosuklaavaahtoa.

Siis kaikki aistit saivat kokea juhlissa jotakin mukavaa. Juhlat olivat mielestäni onnistuneet ja henkilökuntakin tuntui juhlapäivä piristävän ja yhdistävän:) Väkeä oli myös hyvin liikkeellä, mutta harmitti niiden lasten puolesta, joiden perheet eivät päässeet mukaan. Juhlien lopuksi istutettiin yhdessä päiväkodin puutarhaan omenapuu ja laulettiin: "Nukkuu, nukkuu, pikku lanttu nukuu, kellarin pimeässä nurkassa......."

4 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Teillä on ollut tosi hienot juhlat pk:ssa. Itse lto:na , tosin nykyisin emäntänä, tiedän kuinka suuren vaivan te kaikki siellä olette tehneet juhlien eteen. Suuret kiitokset teille. Teette tosi arvokasta työtä.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot juhlat ja lapset muistavat ne aina.Olin vastaavissa juhlissa taannoin.Siltä jaettiin niiden lasten koteihin,jotka eivät päässeen juhlaan pieni nyytti kasviksia. Lapset saivat maistattaan ja kertoa niistä kotona.Tuli hyvämieli monelle.
Terveisin Miina

Pohdiskelija kirjoitti...

Onpa hieno idea nuo makujutut, tosi kiva ja varmasti mieleenpainuva!! (Niinkuin koko juhlakin) Mukava myös tuo omppupuu-juttu <3

Sumi kirjoitti...

Ihania postauksia päiväkodin juhlista! LApset ja vanhemmat ovat taatusti nauttineet kovasti!
Ihanaa että jaksoitte nähdä vaivan.