lauantai 3. marraskuuta 2012

PyhäinpäiväMeillä ei siis vietetä minkäälaista halloweeniä! Ei olla koskaan vietetty, eikä tulla viettämään. Ennen kaikkea haluan viettää kristillisiä perinteitä ja välittää niitä tuleville polvillekkin. Päiväkodissakaan en halua lasten kanssa tehdä luurankoja tai noita-akkoja. Muutenkin koen, että meidän pitäisi pitää enemmän kiinni omasta kulttuuristamme ja vähemmän ihailla tuota "suuren maailman touhua". Olkaamme onnellisia, että meillä on paljon kauniita perinteitä täällä "kotosuomessa"

Kaunis kiitos teille kaikille, kun olette kanssani muistaneet äitiäni. Äitini on edelleen sairaalassa, mutta vointi on kohentunut:)

10 kommenttia:

Emäntä Pohojanmaalta kirjoitti...

Kirjoitit täyttä asiaa.Suomalaisille ei oikein sovi nuo Amerikkalaiset hössötykset.Rakkaita vainajia saamme kaipauksella muistella ja olla kiitollisia heidän elämästään.Viemme kynttilät haudoille nöyrän kiitollisena.Edellisten sukupolvien elämä ei ollut helppo sotineen ja jälleenrakentamisineen.Osaisimme vain olla kaikesta siitä uurastuksesta kiitollisia ja kunnioittaen muitaisimme edesmenneitä sukupolvia.

sylvi kirjoitti...

Niinpä asiaa kirjoitit. Olen samaa mieltä kanssasi.
Oikein hyvää ja rauhallista Pyhäinpäivää sinulle!♥

sylvi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Eeviregina kirjoitti...

En minäkään ole koskaan halloweeneista innostunut.
Täällä on synkän harmaa sää, toivottavasti ei tule vettä, että kynttilät sammuvat haudoilla.
Tunnelmallista viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä täälläkin ollaan. Halloween on turhista turhin "juhla" Suomessa. Palasin juuri Saksasta ja myös siellä kaupat pullistelivat halloween-krääsää.Luuranko-muoti on pysynyt muutenkin esillä jo pitkään vaatteissa, koruissa ym. ja lasten juhlien teemana.Minusta se vain on vastenmielistä. t. Vakilukija-Elli

PikkuBertta kirjoitti...

Meilläkään en vietetä halloweenia...ei kuulu niihin arvoihin ja perinteeseen minkä olen lapsena kotoani saanut...meilläkin on vietetty aina Pyhäinpäivää haudoilla käyden,kynttilöitä sytyttäen ja hiljentyen...:)

tarutikki kirjoitti...

En minäkään ymmärrä halloweenin viettoa Suomessa, varsinkaan kun se yhdistetään Pyhäinpäivään. Eikä meillä pk:ssakaan sitä vietetä.
Jos syksyyn joku karnevaali halutaan, voishan se olla vaikka sadonkorjuun aikaan vietettävä kekrijuhla.

mustakissa kirjoitti...

Pyhäinpäivää meilläkin vietetään. Hautausmailla kävimme aamupäivällä viemässä kynttilöitä jo pois siirtyneille rakkaillemme ja kotona kävin laittamassa äsken lyhtyihin kynttilät. Tänään syötiin perheen kesken vähän paremmin ja katettiin hienommin, mutta yhtään kurpitsalyhtyä tai muuta halloweenia meiltäkään ei löydy, eikä tulekaan löytymään. Olen samaa mieltä siitä, että meidän pitäisi vaalia omia perinteitämme. Halloween on jotain niin päinvastaista kuin pyhäinpäivämme, että se ei vaan istu tänne. Vietetään ne naamiaiset sitten vappuna lasten kanssa.
Mukavaa pyhää!

Anonyymi kirjoitti...

Meilla pikkukaupungissa Australiassa halloweenia pusketaan kauppiaiden taholta. Meidan kadun lapset kayvat Trick ja Treatissa karkkeja keraamassa ovelta ovelle. Kaarin suklaapatukoita "Jesus Loves You" ja "God Cares for You" yms viesteihin ja ojennan ovella. Inhoan koko paivaa, onneksi halloween homma on aika vaisua taalla toistaiseksi. Terveisin yks vakilukija Arja.

Elämän Helmiä kirjoitti...

Ei meilläkään ole vietetty muuta kuin pyhäinpäivää, se on se meidän alkuperäinen tämän viikonlopun juhla.
Kotiseudulla hautausmaat kierretty ja sytytelty kynttilöitä, niin kaunista.
Mukavaa viikkoa!
-päivi-