keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Uuden alkua ja vanhan loppua

Näpsässä tein risuveneen, joka sai nyt kyytiinsä orvokit.

Työpäivien jälkeen illat menevät niin nopeasti kun ilmat ovat kauniit ja ulkopuuhia riittää. Kasvimaahan olen kylvänyt jo porkkanat, tilliä, persiljaa ja lehtisalaattia. Keltasipulit ja kukkasipulit ovat myös jo maassa. Tänään ostimme vaarin kanssa kesäkurpitsan ja tomaatin taimia ja nekin on jo istutettu sellaiseen isoon puulaatikkoon. Hyvässä kasvussa on jo 58 samettikukan alkua ja n. 100 kylvetty esikasvatuksee auringonkukan siemeniä n ja n.50 kuivakukkien siemeniä. Kevät on niin ihanaa aikaa.....uuden alkua :)

Kevät on myös haikeaa aikaa, kun ajattelee lasten hoito/koulujen loppua. Esikoislastenlapsi päättää ala-asteen ja taitaa äidin ja mamman silmät kostua kun lauletaan jo joutui armas aika....... Tähtisilmällä loppuu ns. hoitopäivät ja alkaa syksyllä esikoulu, voi miten iso poika hänkin jo on :)

 Meillä töissä päiväkodilla osastoltani siirtyy 11 lasta eskariin......haikeaa on.....Me päiväkodissamme yritämme järjestää vaihtelevia kevätjuhlia ja tänä vuonna on KESÄMUSA! Koko varhaiskasvatuksen lapset vanhempineen on kutsuttu musiikkitapahtumaan, joka järjestetään Kivimäen pihapiirissä. Musiikista vastaa ORFFIT ja pientä tarjottavaakin on luvassa. Viime vuonna meillä oli liikuntatapahtuma ja sitä ennen toiminnallinen kevätjuhla päiväkodin pihassa. Vaihtelu virkistää meitä kaikkia!

Ilman vanhan loppua ei ole uutta alkua......

Ei kommentteja: