tiistai 25. elokuuta 2009

Keittiön pikkujuttuja


Nämä seinällä olevat lautaset ovat kuuluneet lapsuuteeni. Meillä oli nämä kaksi ylintä jokapäiväisessä käytössä ( maisema ja suomi-kukka) ja alin kalusto Arabian Rosette oli vieraskäytössä. Tämän Rosette-kaluston sai vanhempani kihlalahjaksi. Minulla on osa sitä kalustoa tallella, mutta keräilen sitä lisää aina, kun jostakin löydän. Se on vain aika harvinainen kuulemma.

Tässä kuvassa oikealla olevat Arabian koristelautaset kuuluvat taas omien lasteni lapsuuteen. Ne on Esteri Tomulan suunnittelemia. Vasemman puoleiset olen saanut vanhimmalta tyttäreltäni lahjaksi. Hän onkin jo varannut nämä oman lapsuutensa taulut perinnöksi :)

5 kommenttia:

vanamo kirjoitti...

Lautaset ovat kauniita ja varmasti arvokkaita myos tunnesyista. Silmani jumittuivat tuohon maisemaan, joka avautuu teidan ikkunasta. Omasta ikkunasta ei peltomaisemaa nay, jotain muuta kaunista kyllakin:) Mutta pohjanmaalta syntyjani ollessani kaipaan aina aakeeta, laakeeta peltomaisemaa, sielunmaisemaani. Kaunista!

Kris kirjoitti...

Tiedätkö, siivosimme kesämökissä viikonloppuna... komerosta kannettiin kaikki ulos ja lajittelimme tavarat. Istuin ulkona rappusilla, pidin kauan aikaa Suomi- kukka lautasen kaksi palaa kädessäni... se oli haljennut ja minä en voinut millään heittää sitä menemään. Sitä pystyy nimittäin liimammaan yhteen, niin ettei heti näy että on rikki :)
Ja arvaa mitä muuta sieltä löytyi?
No se Makoa paketti tietysti ... siis hymyilevä poika kyljessä vähän niinkuin O´boy paketti mutta paljon pienempi. Mutta...
Olin unohatnut kameran kotiin ja en saanut kuvaa siitä. Näytän sinulle kun saan vaan sen kuvan otettua :)

mammeli kirjoitti...

Kris: Voi,odotan niitä kuvia...ihania löytöjä. Minulla oli toinenkin maisemasarjan lautanen, jonka mieheni vahingossa rikkoi. Säilytän kanssa niitä palasia ja aijon joskus tehdä niistä mosaikkityön :)

Olivieno kirjoitti...

Kauniita lautasia! Ja kiva ostos Pajutilalta! Minäkin kävin siellä vihdoin näyttelyssä, kohtahan se jo loppuukin, ja oli se ihana... mies kielsi mitään ostamasta, ja tottelin mutta äitini ostikin minulle ;-)

Unelma kirjoitti...

Minullakin on muutama Esteri Tomulan suunnittelema kukkataulu.