tiistai 29. syyskuuta 2009

Askartelu juttu
Näitä paperinarupalloja väkersin viime talvena itselle ja tutuille. Nämä oli helppoja ja mukavia tehdä, mutta aika suttusta puuhaa se kyllä oli. Minä olen kyllä sellainen, että jos innostun jostain en välitä vaikka kaikki on hyrskynmyrskyn :) Ainoa ongelma oli tarpeeksi isojen ilmapallojen löytäminen.

Jos et ole vielä tehnyt itsellesi tälläistä kerron miten näitä tein. Ison ilmapallon puhalsi sellaiseksi, kun halusin pallon kooksi tulevan. Peitin pallon muovikelmulla. Paperinarua minulla oli kahta vahvuutta ja kastelin sen erikeper-vesiseoksella. Sitten vain aloin märkää paperinarua kiertää pallon ympäri ristiin rastiin. Kun narua oli mielestäni tarpeeksi päätin narun pään toisten narun alle. Pallo sai sitten kuivua esim. muovikipon päällä vuorokauden ja lopuksi puhkaisin ilmapallon. Otin ilmapallon ja muovikelmun riekaleet pois ja pujottelin valot sisälle.

10 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Minä olen tehnyt niinestä vähän pienempiä palloja liimalakan avulla.

Kris kirjoitti...

Moi, vai ettäs utelias ;)
Voisin laittaa sinulle s-postia joskus ja kertoa vähän enemmän.... mutta aivan ihana paikka se nyt kuitenkin on!!!
Tosta sun pallosta tulee mieleen että voisin tehdä jouluksi lasten kanssa punaisia palloja... kiitos vihjeestä!

vanamo kirjoitti...

Upea...tekisi mieli kokeilla:)

-T kirjoitti...

Hei, olen myös tehnyt vastaavia mutta vain pieniä palloja ja olen laittanut joulukuuseen koristeeksi! Mutta tuollainen iso jonka sisälle jouluvalot... Vautsi! Tekee mieli suunnitella josko tekisin tänä vuonna tuollaisen! Kiitos vielä ohjeesta!!!

tina kirjoitti...

Pallo on todella tunnelmallinen jouluvaloineen.Ihanat ostokset aiemmassa postauksessa!

Korpikuja kirjoitti...

Hieno pallo ja valot sisällä.
Vaude hauska idea.
Tiina

Jossu kirjoitti...

Tosi kiva idea, tuotahan tekisi totisesti mieli kokeilla. Ja sotkeakin saisi mukavasti kerrankin kun vaan järjestäisi sopivan työtilan.
Ajatus valoista pallon sisällä tuo jo ihanaa joulutunnelmaa mieleen :)

Marge kirjoitti...

Noita palloja jo viime joulun alla katselin sillä silmällä, että joskos kokeilisi, mutta jäi sitten. Ne ovat kyllä hauskan näköisiä:)

Löysit kyllä pajutilalta ihanat löydöt!! Siellä on niin paljon kaikkea kaunista, mutta vain turhan kovat hinnat ellei osu juuri noin kuin sinä alennuksien aikaan. Tunnelmallinen paikka käydä ihan muutenkin vain! Kiva, kun sait halauamasi pitsiverhot, ne ovat kyllä todella kauniit!!!

Pihlajanmarja kirjoitti...

Onpa teillä kaunis talo ja aivan ihanissa maisemissa. Mukavan näköisiä nuo pallot.

MaMMeli kirjoitti...

saitte taas mieleni hyväksi, mukavilla kommenteillanne <3