keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Haaveilua

Ensi kesän haaveita....Minun tekisi mieli Kivimäkeen muutamaa uutta asukasta. Komea kukko ja sille neljää kanarouvaa.
Ukkokullan pitäisi alkaa keväällä rakentamaan pientä talviasuttavaa lampolaa, jossa olisi tila myös pikkukanalalle. Helmi ja Hilma saisivat asua sitten Kivimäessä ympärivuoden. Nyt isäntä yrittää hankkia tietoa, minkälainen rakennus on sopiva tälle meidän"karjalle".
Haaveissani nään jo kanojen ja kukon käyskentelevän täällä lampaiden kanssa pihassa ja illalla menevän kukon rouviensa kanssa peräkanaa sisälle orrelle nukkumaan. Kaikenkukkuraksi saisimme ihanat maistuvat kananmunat omilta kanoilta. No, katsotaan kiekuuko se kukko Kivimäessä kesällä:)

13 kommenttia:

Olivieno kirjoitti...

Minustakin lauma eri eläimiä pihamaalla olisi niin ihanaa! Meitin ukko siihen ei kyllä suostu.

LeenaJohanna kirjoitti...

Minä tykkäisin myös eläinlaumasta käyskentelemässä pihamaalla.
Kukko joka kiljuisi meidät hereille "kukonlaulun aikaan" , muutama hanhi tai ankka , kissoja useampi , pari lammasta , koira ja tietenkin kanat.

Katja kirjoitti...

Samanlaisia haaveita täälläkin, mutta ei taida vielä olla mahdollista :)

Hannele kirjoitti...

Voi kun sitä asuiskin sellaisessa paikassa mihin vois ottaa kaikenlaisia eläimiä! Kun olin lapsi, meillä oli eläimiä joka lähtöön ja se oli kyllä ihanaa :)

Kris kirjoitti...

Minulla on ollut kanojakin. Viimeinen kuoli vuosi sitten, vanhuuteen kai, oli jo kuuden vanha :) Kukkoja on ollut kolme täysin erilaista herraa... Gûnter - osuva saksalainen nimi, kukko oli hullu ja jahtasi kaikkia ohikulkijoita, kävin minunkin kimppuun... Paavo, herrasmies, toi kanat sisälle hakemaan namuja, tykkäsi kun sitä silitti :)... Ja Erkki, sittemmin Stressi-Erkki, oli pieni ja nopea, pelokas...
Kauniita maalaiskanoja kaikki.
Kulkivat vapaana pihalla, kivaa oli muuten paitsi kun kuljit paljain jaloin ja haisevat jätökset pursusi varpaiden välistä :/
Kaipaan meidän kaikkia kanoja, ja voisin ottaa uusia vielä, mutta niitäkin pitäisi hoitaa...
Mutta, toivottavasti teillä kiekuu ensi kesänä :)

Possumamma kirjoitti...

Jos meillä olisi tilat, missä voisi olla erilaisia eläimiä, niin niitä ois varmasti melkoinen lauma!

Toivottavasti teidän "perheenlisäyssuunnitelmat" toteutuu enskesänä!:)

LENNU kirjoitti...

Tuo ylin kuva on kuin postikortista todella. Maalaishenkeä parhaimmillaan tässä postauksessa.

Titti kirjoitti...

Kirjava kukko olisi ihana, -kuten myös kanat ja lampaat. Minulla ei sellaisiin ole mahdollisuutta täällä asuinalueella, mutta ainahan sitä voi haaveilla. ;-)

Mari kirjoitti...

Meille tulee keväällä viisi kanaa :) Kukkoa ei ainakaan vielä taideta ottaa...

Tuula kirjoitti...

Ihastuttavat neidot, Hilma ja Helmi! Aika menee vauhdilla ja karitsointi lahestyy. Se on ihanaa mutta uskomattoman raskasta aikaa taalla meilla, kun yovalvomiset kestavat melkein kuukauden...

Marika kirjoitti...

Ihanat Hilma ja Helmi, bäääää! :) Meidän hamsterin nimi on Hilma, hieman eri kokoluokkaa teidän Hilman kanssa, hihii :)

MaMMeli kirjoitti...

Hei Marika! Kiva, kun tulit lukiakseni:)Hilma ja Helmi on kilttejä mammankultia. Olenkin sanonut olevani mammeli äkkijyrkkä, kun halailen lampaita ja juttelen niin kuin Miina Äkkijyrkkä lehmilleen:)

Pihlajanmarja kirjoitti...

Oi voi! Toivottavasti hankit kanoja sekä kukon tepastelemaan pihapiiriin. Olisi aivan ihana nähdä niiden kuvia täällä blogissasi. Minusta kanat ovat ihania. Olen joskus haaveillut asuvani maalla (jonka olen kai maininnutkin) ja haaveeseen on aina kuuluneet kanat. Nimenomaan ruskeat kanat ja yksi nistä olisi Helmi (Orvokki).