lauantai 29. toukokuuta 2010

Kasvaa ja kukoistaa...

meinaan nuo rikkaruohot kyllä kasvaa ja voi hyvin:( Koskahan ehdin ja säät sallii taas rikkaruohojen kitkemisen. Äitienpäiväksi sain runkoruusun ja se istutettiin ulos tällä viikolla. Ruusu oli ensin ulkona purkissa pari viikkoa ja heti uusien kukkien väri muuttui tummemmaksi kuin sisällä kukkiessaan.
Tämän roikkuvan "hernepuun" sain lahjaksi ystävältäni v. 2003 kun valmistuin lähihoitajaksi. Tämän toin siis mukanani, kun muutimme Kivimäkeen. Kovasti on kukkia tulossa, sekin siis viihtyy täällä:)
Nämä perenat sain myös siskoni tytöltä. En muista yleensä koskaan kukkien nimiä...mitäs nämä olivatkaan? Jos joku muistaa kertoisiko joku minullekkin? Mielenkiinnolla odotan mitkä kukat kukkivat tulevien häiden aikaan? Niitä sitten voi käyttää hääkoristeluissa lisänä.

Niin muuten tuo laihdutus on kyllä tökkinyt. En ole lihonut enkä laihtunut vähään aikaan. Noin -6 kg on saldo, mutta nyt täytyy tsempata!!! Mitenkähän saan itseni nyt kuriin.....

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noista kahdesta perennasta luulisin,että se punakukkainen on tulikellukka,keltaista kukkaa en tunnista.
-Karhumuori-

Katja kirjoitti...

Rikkaruohot ne valtaa alaa täälläkin. Sateella ei oikein tuo kitkeminen iske.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo "hernepuu". Minullakin näytti vaaka ihan kummallisia lukuja tänään, kun eilen söin popcornia leffassa. Mutta eihän sitä, joka päivä saisi itseään punnitakaan;)

Voi olla, että paino hetkeksi "jymähtää", mutta on se parampi, kuin ne lisäkilot!:)

Paula

tuksu kirjoitti...

Minusta tuo keltainen vaikuttaa Vuohenjuurelta. Kannattaa varmaan istuttaa ne niin, etteivät "kasva yhteen", koska tuo Vuohenjuuri leviää voimakkaasti ja pian Tulikellukka jää sen jalkoihin.
Rikkaruohothan on vain elämää, älä anna niiden pilata iloasi kauniilla pihallasi :)
Vierailen blogissasi ensi kertaa, ihana blogi.
tuksu

Pikkupiiku kirjoitti...

Kukat ovat tosiaan vuohenjuuri (keltainen) ja tulikellukka (punainen). Vuohenjuuri valtaa kyllä tulikellukan ja muutaman vuoden päästä sitä ei enää ole, jos naapureina kasvavat lähekkäin. Vuohenjuuri on ihana kevätkukkija ja katoaa toki sitten kokonaan, vaan pakkaa vallata muut lähistöltään. Suikeroalpi juurella on myös hyvin peittävä kasvi. Pyysyy maanmyötäisenä ja siitä voi nostaa kesän amppeleihin palan ja saa kauniin roikkuvan kukan.

Johanna kirjoitti...

Kauniita kukkia ja "hernepuu".

Täälläkin paino junnaa samassa. En ole jaksanut jotenkin olla tarpeeksi tarkkana. Juuri noin 15 min sitten pohdin, että mistä löydän taas inspiraation laihduttamiseen..

Susanne kirjoitti...

Kauniita kukkia ja kivan näköinen roikkuva "hernepuu". Hyvin näkyvät viihtyvän siellä.
Tuo keltainen vuohenjuuri minullakin kukkii nyt.
Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

Sumi kirjoitti...

Eksyin mutkan kautta blogiisi, ja heti löysin mukavaa tietoa!
Itsellänikin on nuo molemmat kukat, tulikellukan nimeä en tiennytkään. Joten taas tuli uutta tietoa, kiitos vain! :)
Molemmat olen saanut rakkaan mummuni kukkapenkistä...
Tosi kiva tuo hernepuu!
Blogisi on muutenkin tosi mukava ja kauniita kuvia! Ihanan näköiset maisemat teillä!

Ihanaa kesän jatkoa,
toivottelee Sumi