sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Puutarhahommia

Melko mukava ilma on tänään ollut ja ulkohommia on tehty isännän kanssa melkein koko päivä. Aamupäivällä käytiin puutarhalla, ostettiin kukkia ja joitakin taimia.
Orvokkeja on Kivimäessä vähän joka puolella. Orvokit tykkää vähän viileistä ilmoista ja nythän ne on parhaimmillaan.
Iso kirsikkatomaatin puska laitettiin aurinkoiseen ja suojaisaan paikkaan. Paljon on kukkia ja jo raakileitakin tässä taimessa. Pitää muistaa vain kastella ja lannoittaa aina välillä niin ihanaiset kirsikkatomaatit kypsyvät. Niin ja tietysti pitää anoa Taivaan Isältä auringonpaistetta:)
Sipulit ja kesäkurpitsan taimet on laitettu kasvimaahan kasvamaan. Huomenna, jos sää sallii laitan tillin, persiljan ja porkkanan siemenet maahan. Mitähän muuta sitä vielä kasvimaahan laittaisi? Joskus laitoin kaalintaimia ja sain ihanan sadon, mutta kahtena viime vuonna on kaalit syönyt etana tai joku muu ärsyttävä örkki:( Osaatteko neuvoa, mikä siihen auttaisi, että kaalit jätettäisiin rauhaan? Kiitos jo etukäteen :)

7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Kaalit on ihania! Harso on auttanut meillä. Etanoihin tehoaa aine nimeltä ferramol, on kasveille vaaraton mutta etanoille tuhoisaa. Saa käyttää huoletta kasvimaallakin. Tuota ostin kotiloita varten ja ajattelin testailla kasvimaallakin jos etanat ovat harmiksi asti kuten joinain vuosina käy.

Nina kirjoitti...

Kyllä teillä on kauniin valoisa pihamaa. Ihan silmä lepää.
Kirsikkatomaattipuska näyttää todella rehevältä jo nyt.
Iloa taimien parissa!:)

Krisse kirjoitti...

Tänään käyn hakemassa kesäkurpitsan taimet meillekin...ja kirsikkatomaatti pitää myös ostaa..
Kesäistä uutta viikkoa.

Johanna kirjoitti...

Ihania puutarhatuouhuja siellä! Hyvältä näyttää! Itsekin olen täällä innostunut laittamaan takapihalle kaikenlaista nyt :)

Anonyymi kirjoitti...

Heipsistä hei Mammeli !
Yritän taas kerran laittaa tassunjälkeäni tänne että tiiät miunki vierailleen Kivimäessä. Edelliset kommentit ovat hävinneet ku tuhka tuuleen. Ihanat postaukset sulla ! Elän täysillä hengessä mukana siun juhlapuuhasteluissa. Meillekki synty tyttövauva .. hiukan etuajassa hän halus maailmaan. Ihanaa tää mummoilu ! terkkuja hanne

Anonyymi kirjoitti...

Etanoihin kuulemma tehoaa olut. Laakea astia mihin pääsevät ja olutta.

Paula

MaMMeli kirjoitti...

Täytyypä Paula kokeilla tuota olut vinkkiä. Osaankohan moista ostaa, kun viime kerrasta on n. 25 vuotta;)