perjantai 14. toukokuuta 2010

Perjantai pihalla:)

Vuorenkilvet ovat niin kiitollisia ja helppohoitoisia, aina ne jaksavat kukkia paikassa kuin paikassa.
Tytöt näkee mammelin ja alkavat heti huutamaan mää, mää...Eilen leikkasin näiltä "jöröjukilta" kaulasta villat, kun sunnuntaina minua tulee yksi lampuri opettamaan villan ajossa ja sorkkien lyhentämisessä. Villa on hyvä olla kaulasta pois. kun tytöt laitetaan sellaiseen telineeseen, että pysyvät paikallaan. Telineen pitää olla kaulasta niin jämpti, että lammas ei pääse siitä pois. Hilma antoi mammelin kiltisti ottaa villat, mutta Helmi pelkäsi ja juoksi pakoon. Ei auttanut muuta kuin mammelin ottaa väkisin kiinni ja sitten mammeli meni konttusillaan Helmin päälle:) Kivimäessä pitää emännän olla niin riski, että lammas alla pysyy:) Sitten Helmi alistui ja Hilma oli ihan vieressä siskonsa tukena:)
Tämä se sitten onkin niin sanottu Kivimäen pikkula. Täällä käy ken tahtoo raikkaassa ilmassa asioida:) Tässä paikalla oli ennen isäni rakentama vanha huussi, mutta kerran sen päälle kaatui puu, joten siitä tuli entinen huussi:) Kun olin lapsi niin isä teki sinne minulle pikkureijän, missä oli sininen pikkukansi. Kansi on vielä tallella, mutta huusi on purettu.

Tänään on niin hirmuisen lämmintä ja ihanaa ulkona. Isäntä ajelee traktorilla peltoja ja minä tyttö kitkin kukkamaita. Huomenna yritän mennä uusinta kierrokselle häävaatteiden etsimisessä. Yritän houkutella ukkelin Tuuriin, kun siellä on Voglian myymälä. Saas nähdä millä konstilla se tällä kertaa onnistuu?

5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Sievä pikkula :)
Toivottavasti asu löytyy.

Pihlajanmarja kirjoitti...

Voi kun tekisi mieleni mennä nyt hyyskään. Kaunis pikkula. Niin ja hejsan täältäpäin pitkästä aikaa.

Johanna kirjoitti...

Mainioita nuo lampaat, kun tuolla kurkistelevat :)

Aurinkoista viikonloppua, ja toivottavasti löydät kivan asun!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana postaus kaikkinensa ... jatkokertomuksen toista osaa odotan innolla..."löytääkö Mammeli mieleisensä ?" vai onko kolmaskin jakso tulossa ! IHANAA ! Kun tuota Hilman ja Helmin kuvaa katoin niin mulle tuli"ilkeily" mieleen .. " kaupunkilaiset vaviskoot kateudesta, kyllä maalla on IHANAA !" Aurinkoista ja hikistä viikonvaihdetta t. hanne

Susanne kirjoitti...

Helmi ja Hilma on kyllä niin suloisia!
Toivottavasti häävaatteet löytyvät!
Mukavaa viikonloppua!