sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Sunnuntain kuulumisia

Aamulla koristelin häihin uuden korin riisipusseille. Toiset koristellut korit on hääkarkeille. Sulhasen pikkusisko siis meidän murkku jakaa korista kirkon edessä riisipussit ja bestman järjestää hääväen kunniakujaan. Hääparin kävellessä kunniakujaa saa hääväki heitellä riisiä. Hääkarkit jaetaan ruokailun jälkeen ja luvassa on niiden myötä pieni yllätys.
Viimeksi kun esittelin tätä "hernepuuta" oli se nupussa. Nyt se kukkii kauniina ja olenkin saanut vinkin, että sen nimi on Siperianhernepuu...mahtaako pitää paikkaansa?
Eikös näytäkkin kauniilta meidän uusi tie? Saimme soraa tähän pellosta tehtyyn tiehen eilen. Tämä tie vie piha saunalle, varastolle ja lampaiden luo. Nyt vaikka sataa, ei huolen häivää...kuravelli on poissa:)
Vadelmapiirakkaa tein, kun isännän ja minun vanhemmat tulivat kahvittelemaan. Muropohja, johon laitoin vaniliasokeria. Päälle vadelmia, sokeria, vaniliasokeria, kananmuna ja kermaviili. Ihan hyvää tuli ja kauppansa teki:)

Muutenpäivä on kulunut pihatöissä, lampaiden syöttämisessä ja kahvittelussa. Miehet kun tulevat taas ulkosaunasta maailmaa parantamasta juodaan vielä iltakahveet. Minun uneni ei kahvista mene, hyvin ne on riittäneet, varsinkin aamusta;)))

7 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Voi kuinka suloinen kori. Ja kuinka tuleekaan mieleeni oman tyttäreni häät...
Ihanaa aikaa siellä eletään.
Tuon henepuun nimeä en toedä, en ole ollenkaan noihin perehtynyt.
Kaunis se on, jokatapauksessa, herkkä ja kaunis.
Piirakkasi näytti niin herkulliselta. Täälläkin sataa...ja sataisikin yön, saataisiin vesisaavit täyteen :)
Päivällä poutaa, kiitos :)
Mukavaa alkavaa työviikkoa sinne
tuksu

Katja kirjoitti...

Nätti kori. Meidänkin tie kaipaisi kohennusta. Sateella on ihan pelkkää mutavelliä vaikka muka hiekkatie onkin.

Pikkupiiku kirjoitti...

Pikkupuusi on tosiaan siperianhernepensas, joka on vartettu riippoksaiseksi muodoksi. Kestävä. Myöhemmin siihen ilmestyy kuin herneenpalot, joissa on siemeniä sisällä.

Teidän kirkossa saa heittää riisiä. Vanha traditio. Meillä se ei ole mahdollista, vaan hääpareja opastetaan käyttämään kotimaisia viljoja (pikkulintujen vatsoille ystävällisempiä) tai jotain muuta. Riisit kiellettiin silloin lintuinfluenssa aikaan ja häipyvätkin kirkon edestä hitaammin kuin viljat lintujen nokkiin.

Siru71 kirjoitti...

Nätti kori :)
Siuhunko ei kahvi vaikuta? Miulla menee unet, viime yönä valvoin kahteen.. Nyt pitää vähentää kahvin juontia, vaikka iltakahvi maistuisi kaikkein parhaimmalle :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa. Kirjoitit aiemmin lambien hyttysongelmasta, minulla on siihen ehdotus: käy hakemassa maatalouskaupasta hevosille tarkoitettua hyttyskarkotetta. Se on jotain voimakkaan hajuista luonnonainetta eli ei lainkaan vaarallista, netistäkin voi ostaa esim. Hööksistä ja pullo säilyy vuosia. Siitä voi suihkauttaa mahan alle aamuin illoin tai aina tarvittaessa.

Olen entinen lampuri, siihen aikaan käytettiin hirvensarviöljyä, oikein pahanhajuista ja tehokasta tököttiä, jota ei tarvinnut lisätä kuin pari kertaa viikossa, mutta sittemmin EU-säännökset kielsivät sen käytön.

Johanna kirjoitti...

Näyttäisi Siperian riippahernepuulta. Kyselin itsekin samaa omassa blogissani vasta, ja asia varmistui..

Ihania häävalmisteluja teillä siellä!

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on tapahtunut taas vaikka niin mitä! Hernepuu on kaunis, kuten on myöskin tuo Tervetuloa -kyltti.

Paula