tiistai 28. syyskuuta 2010

Kivimäen lämmitys

Pakkanen on jo öisin pistäytynyt meilläpäin ja siksipä ajattelin kertoa miten meidän huusholli lämpiää. Meillä on varaavatakka/leivinuuni, joka luovuttaa lämpöä mukavasti. Sitten meillä on sähkölämmitys/maalämpö. Tuo kuvassa oleva "siipi"on tekninentila ja siellä on mm. maalämpöpumppu. Maalämpöputket ovat upotettuna meidän perunapeltoon n. 1m syvyyteen. Minulle on tärkeää tuo lämpö, kun tykkään kulkea kotona "puolipukeissa", se ei tietenkään ole taloudellista.
Nämä tuolit meinasin myydä, mutta nyt olen ajatellut, että mitäs jos nämä kunnostettaisiin. Puuosat tummanruskeiksi ja kangas vaikka roosakukallista.
Nämä Oriflamen tuotteet sain tyttäreltäni lahjaksi. Hän myy Oriflamen tuotteita ja sai arvonta voitoksi nämä jossakin tapahtumassa. Nämä on tarkoitettu 40 + ikäisen iholle. Tässä on päivävoide, yövoide ja hoitavat ampullit.
Nyt vaan ahkerasti käyttämään, joten eiköhän rypyt ala oikenemaan:) Sais olla sellainenkin aine, jota laitettais vain tilkka lattiaan ja samassa koko huusholli olisi putsplank.....Hei, lapsuudessanihan oli sellainen mainos missä niin tapahtui, eikös se ollut spiketspan tai sinneppäin.....Niin kaikkihan oli ennen niin paljon paremmin;)

13 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Ilmat ovat alkaneet tosiaan kylmenemään, joten lämmitysasiat ovat jo hyvinkin ajankohtaisia. Parina aamuna olen saanut jo raaputtaa auton ikkunoista jäitä pois.

Itse olen kerran ollut PartyLite kutsuilla, jotain ihanaa sieltä tulin ostaneeksikin tuolloin :)

Tarja S kirjoitti...

Takka, varsinkin varaava, on ihana! Mulla on ollut sellainen mielikuva, että maalämpöputket on tosi tosi syvällä! No, ihminen on erehtyväinen.

Marge kirjoitti...

;D Jälleen niin ihana ja hauska ja kotoisa postaus!:) Tuollaista ihmeainetta kaipaisin minäkin huusholliimme...;D
Älä tosiaan myy, tuolit ovat ulkonäöltään niin ihanat!:)
Meillä on monta tulisijaa, sauna lämpiää puilla, olohuoneessa on vuolukivitakka, alakerrassa on kamiina ja yläkerrassa tiilitakka ( ei olla kylläkään lämmitetty pitkään aikaan), ilmälämpöpumput ja sähköpattereita jokunen, varoeksi. Kyllä suosittelen tänne kylmään Pohjolaan kaikille myös muum läämön lisäksi takkaa, ihan sähkökatkostenkin takia.

Voi, kutsusi kuulostaa niin ihanalta!:) Taidan tulla toiste...;) Oikein hauskaa ja onnistunutta päivää!!:))

Halien, Marge

tuksu kirjoitti...

Ihana tuoli, älä ihmeessä luovu, ja noita vielä on kaksi, niin älä missään nimessä luovu kummastakaan!
Ihanat! Kylmältä se jo tuntuu täälläkin ja lämpö on mukavaa:)
Meillä ilmalämpöpumppu ja sähkö...ja odotan kuin kuuta nousevaa että tuo keskellä taloa oleva pönttöuuni saadaan ehostettua kuntoon ja puut sinne palamaan, se vähentäisi lämmityskustannukset kertakaikkiaan:)
Voimia sinne! ja kivaa loppuviikkoa, (kai niin jo tiistai-iltana voi toivottaa!)
tuksu

Anonyymi kirjoitti...

No hei Tarja S! Maalämmön putket voi levitellä perunapeltoon, kuten Kivimäessä on tehty.Sitten ne voi porata maahan n.200 metrin(tai ylikin) syvälle ja ottaa se lämpö sieltä tai upottaa järven pohjaan.
Me asuimme ennen sellaisessa rivarissa jossa ne putket oli porattu maan sisälle,toinen 180 metrin ja toinen 240 metrin syvyyteen. Syvyys riippuu siitä,että milloin kallio tulee vastaan.
-MUR-MUR-

Villiviini kirjoitti...

Kunnosta ihmessä tuolit. Varmasti kadut, jos nyt menet ja hävität ne.
- Meillä ei vielä ole aloitettu lämmityskautta. Talossa on suora sähkölämmitys ja tuvassa pieni, mutta tosi tehokas puuhella ja lämpö nousee yökertaankin niin ettei paljon pattereilla ole käyttöä. Maalämpö ei tule kysymykseenkään, kun ei ole vesikiertopattereita eikä koko lämmityssysteemin vaihtaminen taida olla ihan halpaa lystiä isoon taloon. Kun talomme on suojelutalokin, niin mitään ilmalämpökotteroita ei voi ajatellakaan. Tuo puuhella tosiaan on verraton. Takka hönkii lämmöt suoraan ulos ja onkin lähinnä tunnelmantekijä, jota harvoin käytetään.

PikkuBertta kirjoitti...

Tuolit kannattaa kyllä kunnostaa...ihanat.
meillä isäntä valitellut muutama ilta kylmää,mut itsellä hyvä olo...liekö ikä kysymys,,hih...mut kohtahan sitä lämmitelemään pitää ruveta kotiaan:)

Tarja S kirjoitti...

Anonyymi Mur Mur; kiitos tiedosta! Vaihtoehtoja on siis monia, tässäkin asiassa :)

Irmastiina kirjoitti...

Älä missään nimessä luovu tuoleista, ovat niin hyvän näköisiä.
Meillä täällä Kaarinassakin on viime yönä käyty pakkasella. Aamulla nurmikot huurussa. Meillä on nyös takka ja ilmalämpö pumppu ja viime talvenakaan ei olleet patterit päällä, vaan lämmiteltiin ahkerasti takkaa ja sitten tosiaan tuo ilmalämpöpumppu oli päällä.

Siru71 kirjoitti...

Teidän talo on kyllä niin nätti.
Noista tuoleista mie heti ajattelin, että näyttäisivät hienoilta sellaisina vanhan roosan värisinä.

Mari kirjoitti...

Pakkasta on ollut tosiaan muutamana yönä. Hyrr...
Ihana tuo tuoli!

LeenaJohanna kirjoitti...

Komeet tuolit. Ihanat oliskin kukkakankalla.
Muistan tuon mainoksen lapsuudesta.
Siinä oli mustavalkoruutuinen lattia joka oli salaman nopeasti puhdasta.
On sitten kaunis teidän talo.
Kivaa viikonloppua!

PIUZA kirjoitti...

On teillä iso talokin, että lämmitystä tarvitaan. Minullekin on tuo lämpö tärkeää, kun olen vilukissa (kävi juuri lisäämässä villasukat jalkaan).
Eikös tuo ole se tuoli, mitä kerran ihailin!? Joo kunnostakaa ihmeessä, on kyllä unelma!
Tuosta puhdistusaineesta tuli yksi asia mieleen, mutta siitä ehkä lisää jossain vaiheessa, blogissani.:)

Paula