keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Tunnistatko sieniä?

Ajattelin, että lähdempäs koirien kanssa sieneen, sehän on mukavaa ja koirat saavat juosta metsässä.
Heti ensimmäiset sienet, kun tuli vastaan Alma söi ne...Apua...yritin repiä ne sen suusta pois, mutta se hotkasi ne kuin suuremmatkin herkut. Ne sienet eivät ole nämä kuvassa olevat vaan epäilin niitä tateiksi, mutta en ole varma. Toin koirat kotiin ja nyt sitten tarkkaillaan oksentaako Alma?
Itse menin jatkamaan sienireissuani lähimetsään.
En ole ennemmin kerännyt kuin kanttarelleja ja suppilovahveroita, siksi kysynkin teiltä...Onko nämä tatteja?
Entäs nämä rouskuja? Rouskuthan pitää ryöpätä, eikös vaan? Ajattelin nyt alkaa opettelemaan ruokasieniä tunnistamaan. Olisi kiva suolata ja tehdä sienisalaattia. Mitäs te teette tateista? Kiva, jos viitsitte kertoa tietämättömälle:)

5 kommenttia:

mintsu kirjoitti...

kyllähän ne puniikki tatteja ovat ja alemmat kangasrouskuilta näyttävät...
no tatit on ihania kun paistaa pannulla ja laittaa pekonia ja hieman kermaa sekaan...
voi haluttais itelläkin kanttarellejä mut ei niitä täällä pohjois suomessa kasva

ikki kirjoitti...

Kangastatteja olet saaliiksi saanut. Itse en noita kerää...ovat mielestäni karvaita. Mutta makuja on monia.
Noista alemmista ei tiedä kun ei tiedä miten paljon kamera ja valo valehtelee...joko rouskuja tai?

Olen todella varovainen poimimaan vaikka koko ikäni olen metsällä käynyt. Otan vain niitä mitkä tunnen.

Eeviregina kirjoitti...

Minä keräilen vain myrkkysieniä ja keittelen niistä liemiä...
En kuitenkaan ole mikään milla-magia,en syötä niitä kenellekään, vaan
värjäilen lankoja. Ja niistä kaikista myrkyllisimmistä sitä parasta väriä tulee! En tykkää sieniruuista enkä siis kerääkään mitään syötäviä. Puolukoita kävin kyllä just keräämässä ja tykkään tehdä niistä hilloa ja vaasan jaakon juomaa. Pirteetä syyskuuta!

Marianne kirjoitti...

Heh, meillä myös viime syksynä koira näki kuinka keräsimme sieniä, ja alkoi sitä myöden itsekin syömään. Aina, kun lenkillä tuli vastaan sieniä, se pisteli poskeensa. -vaan ei myrkkysieniä, joten kaipa koirakin jotenkin haistaa myrkyn?? en tiedä.. mutta ei mitään oireita tullut koko syksynä, vaikka siis söi joka päivä metsälenkillä niitä!

Me tykätään pilkkoa sienet pieneksi, paistaa ja suolata (ja tietty rouskut eka keittää), ja sen jälkeen sekoittaa maustamattomaan tuorejuustoon, ai että tulee hyvää leipä-levitettä :P

Heli kirjoitti...

Heh. Olen joskus aikanaan käynyt oikein sienineuvoja-kurssin, saisin siis kerätä sieniä jopa vaikka myyntiin. Paha vaan, etten tunnista yhtäkään sientä, tai no, tunnistan mä punaisen kärpässienen! Sillä kurssilla me vaan kerättiin jotain, vietiin näytille yhdelle pikkupojalle joka oli ihan sieniguru ja sitten opelle, että tällanen löytyi, juu.

Ei siis harmainta hajua mitä sieniä sulla tuossa on!!! Mutta täytyy sanoa, että olen kyllä miettinyt, että opettelisin sieniä, edes pari kolme, ja joskus voisin vaikka niitä sitten kerätä ja vaikka antaa jollekin. Itse me ei sieniä syödä, herkkusieni ainoa mikä menee osalle porukasta alas.