lauantai 15. tammikuuta 2011

Mitä ihmettä?

Mikä outo valoilmiö tänään näkyi taivaalla?
Aurinko armas saa kaiken näyttämään niin kauniilta:)
Mieli virkistyy ja vaarikin piristyy...kuvassa näkyy "kylälatu", mitä pitkin vaari hiihtelee kulttuurimaisemissa. Meidän pihasta pääsee suoraan kyläladulle. Mammeli EI hiihdä!!! Sain kammoni koulussa ja sen koommin en ole suksiin koskenut. Yleisurheilu, luistelu ja kaikki pelit olivat minulle mieluisia ja pärjäsinkin niissä ihan hyvin, mutta hiitokilpailu päivänä mammelin vatsa oli kipeä:(
Tänään kävin kirkkoon laittamassa tämän pikkualttarin huomiseen Tuomasmessuun. Aiheen sain itse valita ja koin, että minun pitää laittaa: Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta.
Taakse laitoin eri-ikäisten lasten kasvoja. Viherkasvi ja neljä kynttilää. Lasten raamattu ja pari lasten hengellistä kirjaa. Enkeli, jonka sylissä on lappuja, johon voi kirjoittaa rukousaiheita ja rukousaiheet laittaa sitten erilliseen laatikkoon. Myöhemmin näiden rukousaiheiden puolesta rukoillaan yhdessä. Valitsin kaksi raamatun kohtaa valkoisilla lapuilla markus 10:14 ja Matteus 18:5-6.

Jokainen voi tästä saada erilaisia ajatuksia, mutta tämä on minun kannanottoni siihen, kuinka tärkeäksi koen, että lapsi saa mahdollisuuden tutustua Luojaansa:) Ja kuinka vakavaa on jos johdamme lasta harhaan.....Tämän alttarin luona voi myös hiljentyä rukoilemaan lasten ja lastenlasten puolesta:)
Vaarillakin on puheenvuoro huomisessa Tuomasmessussa:)

7 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Kaunis alttari. Olet nähnyt paljon vaivaa, mutta lopputulos on palkitseva.
Mukavaa pyhäpäivää sinne :)
tuksu

LeenaJohanna kirjoitti...

Kyllä tuo aurinko heti piristi.
Kyllä tää tästä kevääksi kallistuu<3
Kauniit on teillä maisemat.
Mulla taasen trauma on lentopallo , koripallo , pesäpallo. Silloin oli maha kipee ja useasti.
Tuomasmessut on sitten ihania.
Tampereella on aina silloin tällöin Aleksanterin kirkossa Tuomasmessu.
Mieleen tulee väkisinkin koulujen uskonnonopetus ja jos se poistetaan.
Miten käy niiden lasten joilla ei ole ketään joka kertoo , kasvattaa Jeesuksen tuntemiseen.
Surullista.
Tämä on hyvä rukousaihe<3
Kivaa lauantai-iltaa!

Irmastiina kirjoitti...

Kauniit maisemat. Minulla myös hiihtoon ja eritoten mäenlaskuun jäi kammo. Koulumme takana oli VALTAVA mäki ja se minut pakotettiin laskemaan, vaikka pelkäsin ihan hirveästi ja tietysti kaaduin ihan vatsalleni... onneksi enää ei ole pakko hiihtää eikä mäkiä lasketella..:)

Mari kirjoitti...

Kauniit on maisemat teilläpäin :) Ja kauniin alttarin olet laittanut...

Eloise kirjoitti...

Pitäisipä itsekin mennä pitkästä aikaa Tuomasmessuun... nautin niin sen vapaasta tunnelmasta!

Anonyymi kirjoitti...

kaunis niin kaunis,kyllä sitä katselee pitempääki. Meille iski pakkanen, mittari näyttää 34,5 astetta,joten pirtissä pysytään....mutta illaksi lupas jo lauhempaa.Kerrohan sitten se vaarin puheenvuoro,kiinnostaa....terv.astan emäntä

Liisa kirjoitti...

Eilen meilläkin aurinko paistoi niin kauniisti, mutta pakkasta oli sen verran ettei nenäänsä ulos pistänyt ja tänään paukuttelee vielä -28 asteessa.

En ole minäkään hiihtänyt kuin viimeksi pari kymppisenä:)