tiistai 15. helmikuuta 2011

Tiistain touhuja

Ystävänpäivänä sain ihania yllätyksiä. Esikoiselta ihanaa kokovartalovoidetta, rakkaalta lapsuudenystävältä kortin ja entiseltä pomoltani hauskan kortin. Tuon suloisen rautalankasydämen sain kahdelta ihanalta "poikaystäviltäni", se sai minut tosi iloiseksi:) Itse en saanut aikaiseksi lähettää kenellekkään mitään yllätystä, vaikka kaikki rakkaat ystäväni ovat kyllä mielessäni:)
Äitini toi karjalanpiirakoita Tampereen kauppahallista viikonloppuna ja nam....näin hyviä en ole saanut sen jälkeen, kun rakas tätini kuoli. Ei nämä nyt ihan niin hyviä olleet, kuin Tyyne tätini tekemät, mutta toiseksi parhaita:) Isäni suku on karjalaisia ja niitä herkkuja mitä tätini teki ei kukaan muu osaa tehdä. Yksi parhaista lapsuusmuistoistani on kun Tyyne täti leipoi ja minä sain sählätä mukana:) Näitä piirakoita haluaisin mummun muistotilaisuudessa tarjota munavoin kera.
Soppalihat hirvenvasasta on kiehumassa parhaillaan ja niistä tulee hyvä soppa toivotaan:)

5 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Hienoja ystävänpäivä yllätyksiä oletkin saanut.. hauskanen tuo kortti, jossa on sydän.Rakastan itsetehtyjä karjalanpiirakoita... nam ja varmasti on hyvää tuo hirvenvasa soppakin.

tuksu kirjoitti...

Olivatkin herkullisen näkjöisiä nuo piirakat! Mun lapsuudessa parhaat piirakat leipoi erän äidin Ystävä, täti, joka oli myös Karjalasta evakkona tullut, ja tänne Hämeeseen jäänyt. "Nykäsen Täti" Voi hänen piirakoitaan :)
Kyllä Ystävänpäivä-yllätykset ilahduttivat täälläkin.
Ja ajatuksissani mietiskelin montaa ihmistä :)
Oikein mukavia loppuviikon päiviä sinne, surustasi huolimatta.
tuksu

Eeviregina kirjoitti...

Hämeenlinnassa asui eräs tuttavamme, Karjalasta hänkin aikoinaan tullut ja voi kuinkka herkullisia piirakoita hän teki!
Ihan olimme ähkyssä, kun sieltä läksimme, mahat täynnä karjalanpiirakoita ja syksyisin jos kävimme, autonperä vielä omenoita täynnä. Mukavat muistot.
Pakkasterveisin Eeviregina.

Marianne kirjoitti...

Mikä siinä onkaan, että karjalasta kotoisin olevat tekevät ne parhaat piirakat!! Ihan vesi herahti kielelle sun herkkukuvasta, nams :P

p.s. mitäs Alma tykkää pakkasista?

Riitta kirjoitti...

Johonkin makuun kun tottuu niin sitä ei helpolla saa korvattua! Minäkin pidän eniten oman äitini tekemistä piirakoista,samalla ohjeella itse valmistamani ei ole ollenkaan sama asia ;) Kumma juttu!
aurinkoisia pakkaspäiviä teille, mitenkäs nelijalkaiset perheenjäsenet ovat pakkasen ottaneet vastaan ?