maanantai 30. toukokuuta 2011

Kaksi paria

Tämä ensimmäinen pari on Kotilieden kannessa ja muistaakseni kuvan nimi on pohjantähti. Kuvassa kaikki mitä perinteiseen Suomalaiseen romantiikkaan kuuluu:) Tämä on yksi tärkeimmistä Kotilieden kansista, mitä olen keräillyt.
No, sitten tämä toinen pari...tässäkin romantiikka kukkii Armas ja Hellä....siis kai Hellä....en vieläkään tunnista kanarouvia. Netissä on myytävänä erivärisiä renkaita, millä voisi rouvat merkitä...täytyy harkita ostoa....olisi niin kiva seurata, kuka se useimmiten pääsee orrella Armaan viereen;)
Omenapuut ovat Kivimäessä nupussa...omenankukka on mielestäni yksi kauneimmista kukista!

Raparperi on nyt parhaimmillaan ja se on kasvanut ihan silmissä. Piirakkaa jo teinkin, mutta kiisseliä täytyy tehdä viikonloppuna. Raparperipiirakka pullataikinapohjalla on myös NIIN namia...Oletteko lapsena syöneet?

Nyt täytyy lähteä viemään lampaat omaan karsinaansa pihasta ja sulkea kanalan ulkoluukku yöksi. Armas on jo varmasti rouviensa kanssa orrella viettämässä laatuaikaa;)

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin raparperi tuntuu kohta peittävän koko pienoisen kasvimaan; monet piirakat ja kiisselit on jo nautiskeltu. Pullapohjainen piirakka on tosi hyvää, samoin sellainen imelämpi, marengilla hunnutettu. Kanarouvien rengastus olisi varmasti hyvä idea :)

Sesse kirjoitti...

Itsekin katselin juuri tänään, että raparperista pitäisi jotain tehdä... olisiko se sitten piirakkaa vai kiisseliä :)
Omenapuut (kokonaiset 2 kpl) on meilläkin nupulla.

Irmastiina kirjoitti...

Mahtava raparperi.

Ihanat parit niin lehdessä kuin kanalassakin..:)

Kris kirjoitti...

Moikka, miltä vuodelta toi ensimmäinen pari on? Erotan nro 16 mutta en muuta...
meidän kukolla oli yksi "ruova" mistä hän piti kaikista eniten. Tämä kana oli myöskin kanojen arvoasteikolla korkeimmalla sijalla.

Kesäkukka kirjoitti...

Meidän raparperi on vähän vaatimattomampi ;)

Omenankukat ovat kyllä kauniita!

Ihanaa viikon jatkoa!

Sumi kirjoitti...

Ihana kansi! Eikä kotkottajissakaan valittamista. :)
Millä ihmeellä saat raparperit kasvamaan noin valtaviksi??? Meidän "paraparperit" niin kuin neiti pian 4vee sanoo, ei kasva läheskään tuohon malliin!

Lila kirjoitti...

Mahtava raparpeipuska! Meillä vain muutama onneton varsi... No ehkäpä se puskaksi muuttuu vuosien saatossa, eipä se tuossa ole ollutkaan kun pari kesää:)
Meillä kukkii myös omenapuut ja päärynäpuu, kirsikkapuita en ole kurkannut, ne meillä kukkii aina eri aikaan, siis keskenään nuo kirsikkapuut.
Mukavaa viikkoa sinulle! :)

Hannele kirjoitti...

Mulla on yksi vanha kotiliesi kehyksissä, mökiltä niitä tuotiin vuosia sitten :)

Irene kirjoitti...

Raparperi on yksi meidänkin suosituimmista puutarhasyötävistä. Poika tulee taas viikonloppuna, joten varmasti ainakin piirakkaa on luvassa. Hän leipoi viime vuonna toistakymmentä raparperipiirakkaa ja teki mehua sankokaupalla. Istutin hänelle syksyllä vielä uuden raparperin.

tarutikki kirjoitti...

Kaunis kansikuva ja ihana pariskunta verkon takana:)
Noin komeasta raparperi-puskasta saakin monen monta piirakkaa ja kiisseliä.

Johanna kirjoitti...

Täälläkin tykätään omenankukista ;D. Ja meidänkin raperperi kasvaa ihan hurjaa kyytiä, ei voi kuin ihmetellä :).

Sara kirjoitti...

On aivan ihana tuo lehden kansikuva. Minäkin ostan noita vanhoja lehtisiä kansikuvan perusteella.. Täytyypä joskus laittaa niitä omaan blogiini.
Leppoisaa loppuviikkoa!!