keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Luomua Kivimäestä :)

Tsadaa......tämän päivän saalis kanalasta oli kaksi kananmunaa ja keitin ne eilisten munien kanssa.
Neiti sai yhden, mammeli yhden ja vaari kaksi, ei riidelty päästiin jaosta sopuun;) ...nam, nam oli niin hyvää, että:) Lisäksi vihanneksia ja pippuripihvi.
Katsokaa eikös keltuainen olekkin ihanan keltainen! Kyllä meidän kanarouvat osaa;)
Jälkkäriksi laitoin raparperinpiirakkaa uusista omista raparpereistä. Päälle kaadoin vielä rahkaa, kermaviiliä, vähän kermaa, kananmunia, sokeria ja vaniliasokeria. Kahvin kanssa piirakka maistui. Kananmunat ja raparperi siis Kivimäen tuotantoa ja lisäksi tänään laitoin omien kanojen kakkaa ruusupensaisiin....Yks kakkaa, kaks kakkaa, muuta ei sitten tarvitakkaan...vai miten se vanha mainos meni? ;)

16 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Olipa upeita kananmunia! Kyllä noita kelpaa odotellakin syntyviksi.

Mikäs olisi seuraava siirto?
Miten olisi pieni kesäpossu, niinkuin joulua ajatellen?

Irmastiina kirjoitti...

Kyllä teidän kana-neidit munimisen osaavat..:)
Teillä oli sitten koko ateria luomua jälkkäriä myöten..:)

Kris kirjoitti...

No tästä lähtien saatte sit kananmunia aamiaiseksi ja iltapalaksi!
Iiiihana juttu!

Katja kirjoitti...

Oman kanalan munia, taatusti hyviä! Ja tuoreita :)

Riitta kirjoitti...

Komeita munia! Ja varmaan nami piirakkaa ;)

MaMMeli kirjoitti...

Sirkku kuule minipossua olen joskus ajatellut ja sitä ei jouluna pois päiviltä otettaisi, kun minähän en ystäviäni syö ;)

anumorchy kirjoitti...

Jannan nakosia munia. Siis isot keltuaiset suhteessa.

mummeli kirjoitti...

Ihanat, ikiomien kanojen munat! ja maku taatusti toista kuin ostetuissa munissa. Ja niin ihanan värisiäkin.
Tuo omien kasvattien syöminen onkin rankempi juttu. meillä aikoinaan lapsilla pihassa kaksi ankkaa ja kun ne piti sitten lopettaa, yritin paistaa toisen, mutta syömättä jäi, ei kukaan koskenutkaan, annoion sitten yhdelle naapurille niin paistetun ja raakan ja he kovasti ihmettelivät ettemme niin hyvää lijaa syöneet, mutta eihän sitä voinut.

Tuija kirjoitti...

Ihanaa saada omien kanojen munimia munia, se on luomua parhaimmillaan. Mie jos asuisin vielä enemmän maalla, hommaisin kanssa kanoja, muistan kun mummolassa oli, kun olin pieni tyttö, niitä oli kiva seurailla ja aina saatiin käydä munat keräämässä, se oli kivaa pikkutytöstä.

Herkullinen raparperipiirakka. nam.maistuu kahvin kanssa varmasti.

Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi.

Lezzie kirjoitti...

Oi kun ihania. Lisäksi saat vielä kanankakkaa lannoitukseen. Vau!

Peurankello kirjoitti...

Tuo on just mahtavaa, omasta maasta ja omasta kanalasta. Sellaista ruokaa syö suu hymyssä:)

Lovviisa kirjoitti...

Teillä siellä niin maistuvaista melekein omavarraistalloutta :)

Pomppalooran emännät kirjoitti...

Oih, mäkin tahtoisin kanoja ja tuoreita munia... Ja sitä kanankakkaakin kukka ja marjapuskien juurelle...

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä teidän kanarouvien munat näyttävätkin hyviltä! Lapsuudessa kävimme sukulaistytön kanssa kesämökillä ollessamme läheisessä "maitotalossa" hakemassa kananmunia, joita sitten yritimme hautoa poikasiksi ;)

Ja siitä Mammeli olin helpottunut, kun et innostunut joulupossuajatuksesta... Minipossulemmikki kuulostaisi hauskalta :)

Marika kirjoitti...

Joskus minäkin kyllä vielä hankin kanoja, että saisi omia munia kerätä! :)

Marika kirjoitti...

Niin ja alkoipahan muuten kummasti tehdä mieli raperperipiirakkaa! Ääääää.. :)))