keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kesäherkkua odotellessa....

Niin, kesän herkkua mansikkaa odotellessa olen keitellyt raparperihilloa. Raparperit vaan pieneksi ja keitän n. 20 min hillosokerin kanssa. Pakastan hillot ja odotan mansikoiden kypsymistä....sitten vaan mansikkakakun tekoon. Sokerikakkupohjan kostutan mansikkamehulla tai hedelmämehulla. Kakun väliin raparperihilloa, soseutettua tuoretta mansikkaa ja kermavaahtoa tai flora vaniliavaahtoa. Kakku koristellaan kermalla ja mansikoilla, NAM......Tuskin maltan odottaa:)

KAIKILLE TEILLE SYDÄMMELLINEN KIITOS MYÖTÄELÄMISESTÄ KUOPUKSEMME JA HÄNEN YSTÄVÄNSÄ ONNETTOMUUDEN VUOKSI :))) Kaikki on hyvin, vaikka vielä on särkyä ja huonoa oloa tyttären ystävällä ja neidillämme polvi on vielä kovin kipeä. Nämä vaivat onneksi helpottavat päivä päivältä :)

Tänään on aurinko paistanut täydeltä taivaalta....nuorin lapsenlapsemme oli katsomassa äitinsä ja isänsä kanssa mammaa ja vaaria. Pikkumies on oppinut ryömimään ja poika on yhtä hymyä :) Grillattiin ja kahviteltiin.....illan tullen kukat kasteltiin ja nyt loppuillan pyörin mukavien blogien maailmassa:)

7 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Tuota kakkuohjetta taidan noudattaa :)
Katotaan kiloja sitten syksyllä, onneksi keäsällä tulee liikuttua paljon! Kohta on jo perjantai :)

tarutikki kirjoitti...

Kuulostaa tosi herkulliselts kakulta. Minäkin kovasti jo odotan tuoreita mansikoita. Pakastetut onkin jo syöty, vain hillomarjoja on vähän jäljellä.
Mukavaa viikon jatkoa:)

Lezzie kirjoitti...

Kiitos tuosta hillo-ohjeesta ja kaakun ohjeesta myös. Teen heti huomenissa tuota hilloa kun meilläkin mansikoita näyttää tulevan hyvin tänä vuonna, ainakin kukinnasta päätellen.

Olenkin kaivannut hyvää mansikka-kaakun ohjetta.

Elämän Helmiä kirjoitti...

Herkulliselta kuulostaa, nam!
Kiva, että kaikki kunnossa lapsilla.
Mukavaa aurinkoista päivää!
-päivi-

tuksu kirjoitti...

NAM! Ihanaa kakkua siis tiedossa siellä Kivimäessä :)
Kiva kuulla sekin, että Tyttö on toipumaan päin!
Tsempit sinne!!!
tuksu

gone to the beach kirjoitti...

Kakun tekoa pian täälläkin :). Tuli tuosta raparperihillosta mieleen yks kakku johon olen tykästynyt. Raparperi kakkua marenkipäälysellä. :)Herkkusuu olen, tiedän. Jos joskus pitää taukoa pullista - niin sen jälkeen syö niitä kahta kauhiammin:). Ihania potunpanokuvia...meilläkin oli pottumaa suvussa joka mahdollisti vuodeksi kolmelle taloudelle perunat. Siellä minäkin pienenä olin pottusavotassa, käsin istutettiin ja nostettiin pois. Ja lapsen muistoissa mielessä mummon tekemät lihapullat meille työporukalle, muistan maun vieläkin kun oikein ajattelen. Pottuhommissa näki mistä se ruoka oikein tulee. Hellettä sinnekin!!

Pakkasakka kirjoitti...

Suloinen syreenikuva - oikein tunnelmallisen kaunis. En olekaan vähään aikaan blogissasi piipahtanut, joten nyt otan ja luen aiemmatkin postaukset. Kaunista kesäiltaa!