sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Yllätysvieras kävi Kivimäessä

Mammeli ja hänen Äitinsä olivat vadelmapuskissa, kun Kivimäen pihapiiriin ajoi auto. Repsikan puolelta ikkuna aukaistiin ja sanottiin reippaasti päivää:) Katsoi auton sisälle ja havaitsin kaksi naista. Autoa ajoi nuorempi nainen ja vieressä istui kaunis, vaalea keski-iän ylittänyt nainen. Hän kysyi kohteliaasti, että saisiko ottaa muutaman kuvan mökistä ja pihapiiristä, kun hän on "hirsihullu";) Puhuessamme havaitsin heidän autonsa peilistä roikkuvan puisen ristin ja ajattelin...ahaa saman Isän lapsia taidetaan olla :)
Tottakai sopii sanoin minä, jonka jälkeen nainen ojensi kätensä ja sanoi: "Hei, olen Raita Karpo." Mammelin "sukat" pyörähti kerran jalassa ja sanoin, että en tunnistanutkaan. Taiteilija otti aurinkolasit silmiltään ja hei....ilmielävä Raita Karpo, tunnistin silmistä ja kulmakarvoista. Hän kyseli torpasta ja aitasta Äidiltäni ja ihaili käsinveistettyjä vanhoja hirsiä. Näytimme rakennukset sisältä ja samalla sanoin hänelle, että miekii oon karjalaisii, Isäni puolelta. No mikäs meil, karjalast ja viel saman Taivaan isän lapsii ajattelin ;) Raita Karpo kertoi, että hän on tulossa Ruovedeltä, jossa hänellä oli konsertti ja vielä tänä iltana hän konsertoi meidän kirkossa...Oletteko tulossa, hän kysyi? En muistanut koko konserttia, vaikka olinkin lukenut lehdestä siitä ja vaikka tykkään kovasti, kun hän laulaa esim. Laps olen köyhän kauniin karjalan:)
No tottakai me sitten menimme kirkkoonja istuiduimme etupenkkiin:)
Raita Karpo lauloi kauniita hengellisiä lauluja ja tietenkin karjalaisia lauluja. Jouni Somero. piano ja Anna-Claudia Somero, huilu säestivät häntä.
Voi miten "helposti" ja kauniisti hän lauloi ja mammelin silmät vuosi..........Aploodien jälkeen hän lauloi, kuin lauloikin: laps olen köyhän...ja karjalan kunnailla.....Karjalainen vereni tunsi kaihoa.....Kaunista ja koskettavaa....

Niin on elämä ihmeellistä ja rikasta, koskaan ei tiedä kuka tulee käymään......muuten, mulla ois ollut tänään keitettyä kaalisoppaa tarjota kaukaisille vieraille, mutta kun en hoksannut tarjota. koska olin niin tohkeissani;D

11 kommenttia:

Enkeli fani kirjoitti...

Voi, kun kuulostaa kivalta;)

Anonyymi kirjoitti...

No olipas siinä yllätystä kerrakseen:) Ihana tuo hirsimökki <3 Olis kiva nähdä kuvia myös sisältä mökistä..;D

mummeli kirjoitti...

Varmasti mieleen jäävä yllätys vierailu. Ei ihan jokapäiväistä sentään. Kyllä onkin kaunis tuo vanha hirsimökki, ei ihme, jos poikkesi katsomaan.

Tuula kirjoitti...

Oh, itse Raita Karpo! Han, jolla on niin uskomattoman kuulas ja kaunis lauluaani. Olipas todellakin yllattava vieras!

Onnenkyynel kirjoitti...

Eipähän sitä koskaan tiedä tulevaa päivää;)
On ollu yllätys melkonen.

PikkuBertta kirjoitti...

Voi kuinka ihanan yllätysvieraan olet saanut....ja vain ja ainoastaan Raita Karpo osaa laulaa juuri oikealla tavalla"laps olen köyhän kauniin karjalan....yksi isäni lempilauluista(karjalasta kun oli)ja olenpa itsekin sitä muutamissa tilaisuuksissa saanut laulaa(mut en ollenkaan niin hyvin kuin Raita).

Mukavaa viikkoa.

Täällä vielä kaks viikkkoa lomaa,ja bloggailu on jäänyt ihan tyystin lomalle.Muutamiin laittanut vain kommenteja.

tuksu kirjoitti...

Olipas teillä mukava ylläri! Raita Karpo laulaa kyllä niin kauniisti!
Ja ne kahvit me juodaan! Siihen hommaan ei polvea tarvita!
Mukavaa viikkoa sinne :)
tuksu

Irmastiina kirjoitti...

Ihanaa, hieno yllätysvieras, kerta kaikkiaan...☺

Marge kirjoitti...

Mukavia yllätysvieraita on aina kiva saaada:)Olipas teillä jännittävä päivä!:)

Tyttäresi huoneesta tulee varmasti kaunis. Kauniin värin hän valitsi.

Teillä oli kiva reissukin!:)

Iso hali sinulle Ystäväin ja nautitaan kesästä!!<3

Mari kirjoitti...

No vau! Sinullahan on käynyt tosi yllärivieras :)

Sara kirjoitti...

Karjalan kunnailla laulu on minun mielestäni kauneimpia lauluja myös..Hienot sanat ja jos on hyvä tulkitsija niin kaksin verroin tuo se lisää tunnelmaa..Kaikkea sitä voip elämässä tapahtuakin :)