perjantai 19. elokuuta 2011

Vanhanajan omenakakku

Hei Leila! Kiva kun olet tykännyt tästä kakusta...Nyt ohje muillekkin näin omena-aikaan:))

Vanhanajan omenakakku
!00-125 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 1/2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa
rusinoita 1 1/2 dl (Tätä en itse kyllä laita)
hieman sitruunanmehua
ripaus kaardemummaa
2-4 hapahkoa omenaa

Sulata voi ja jäähdytä sitä hieman. Sekoita loput ainekset taikinaan vatkaamatta.
Kuori omenat ja lisää ne taikinaan suurina lohkoina. Halutessasi voit säästää osan omenalohkoista pinnalle. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Poista kakkua 200 asteessa noin 35-40 minuuttia. Ennen uuniin laittoa voit ripotella pinnalle rouhittua hasselpähkinää, raesokeria, mantelia tai kanelia.
Kakku maistuu lämpimänä jäätelön tai vaniliakastikkeen kanssa, ja se on hyvää myös seuraavana päivänä.

Kakusta tulee myös tosi hyvää kuulemma gluteenittomista jauhoista.

Mukavaa perjantai-iltaa kaikille!...minun perjantaini kuluu kaappeja siivoten ja kahvia juoden:)

4 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Ihana herkkuohje.Otettava talteen tämä resepti ja kokeiltava.

Ihanaa viikonloppua.

Helena kirjoitti...

Hyvän näköistä omenaherkkua, pitäisköhän kokeilla..

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos,helppo ja nopea herkku valmistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Minäpä täällä Päijänteellä,saarenmökissä teen kakkua ties monettakokertaa. On niin hyvä,helppo ja tuoksuva.ter.anneli