perjantai 16. joulukuuta 2011

Mennyt viikko

Aikamoinen viikko takana töissä ja nyt pitäisi löytyä paukkuja vielä kotiinkin joulusiivoukseen. Lapset ovat näin ennen joulua niin täpinöissään, että vauhtia on riittänyt meillä päiväkodissa ihan riittämiin. Lisäksi tällä viikolla on ollut talon yhteinen jouluruokailu ja niin sanottu pajapäivä. Pajapäivänä meillä päiväkodissa jokainen osasto on järjestänyt puuhattavaa lapsille vanhempien kanssa, kun lapsia haetaan hoidosta. Meidän osastolla sai leipoa pipareita koko perheen voimin. Oli ihanaa seurata kuinka lapset nautti sydämestään, kun vanhemmat antoivat lapsilleen aikaa ja huomiota:) Eskarissa taas askarreltiin ja leikittiin tonttuleikkejä. Kolmannella osastolla, jossa on 3-5 vuotiaat askarreltiin myös. Lopuksi vanhemmat ja lapset saivat herkutella joulutortuilla, pipareilla ja mehulla tai glögillä. Mahdollisuus oli viettää aikaa klo 18.00 asti, jonka jälkeen koko talomme henkilökunta joi yhdessä hyvät joulukahvit. Kaiken lisäksi koko viikko on ollut melkein kurahousukeliä ja kaikki lasten kanssa touhuavat tietävät kuinka paljon lisähommaa se tuo....
Päivällä töissä taas ajattelin, että kun pääsen kotiin siivoan yläkerran, mutta ei se mammelikaan itseään tunne.....olo oli kuin Almalla tässä kuvassa;) Vähän vain järjestelin yläkertaa ja HUOMENNA aloitan siivouksen kera joulumusiikin;) Sain vinkin tänne blogiini ihanaiselta lukijalta Aanalta, että laittaisin reippaan musiikin soimaan ja näin saisin potkua siivoushommiin:) Vaari kyllä usein huomauttelee, että laiska töitään luettelee.......

15 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Minulla oli tällä viikolla kolme päivää vapaata, ei haitannut yhtään näillä säillä :)
Mukavia siivoustuulia, minä aloittelin tänään, ja huomenna teen osan. Loput jääkin sitten torstaille ja perjantaille vaikka olenkin töissä.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on ensi viikolla kolme kokonaista vapaapäivää kun meille tulee lomittaja possulaan. Siinä ne joulukuun vapaat sitten onkin ja seuraavista ei ole tietoa.

Toivottavasti innostusta joulun laittoon löytyy juuri lomapäivinä. Minullakin auttaa reipas musiikki antamaan lisätsemppiä hommiin.

Onneksi kuitenkin se on se jouluntunnelma ja -sanoma tärkeimmät joulussa. Kukaan lapsista ei aikuisena muista oliko jouluverhot vaihdettu, ikkunat pesty, kaapit siivottu jne jne. Mutta sen tunnelman mikä kodissa vallitsee ennen joulua ja joulun aikaan he varmasti muistavat myös aikuisena. Muistakaamme me kaikki siis tämä asia kun stressaamme tekemättömien joulutöiden takia.

Leppoisaa joulun aikaa sinulle.

Emäntä maalta

Lovviisa kirjoitti...

Kyllä täällä toinen tarhantäti ymmärtää että päiväkojin työpäivä immee mehut...Varsinkin alituinen kurahoususouvi :)

Anonyymi kirjoitti...

Joo samat on tuntemukset tälläkin päiväkodin hoitsulla,
joulujuhla oli eilen illalla ja
tänä iltana olo on kuin jyrän alle jääneellä!
Todellakin toivon pakkasta, pliis, eikä yhtään päivää enää KURAHOUSUJA!!!!

Kaikesta huolimatta tunnelmallista joulunodotusta toivottelee

Liisa

tuksu kirjoitti...

Kuulosti kyllä ihanalta teidän päiväkodin viikko! Ei ihme ettei ole työpäivän jälkeen enää siivoilla. Joulu tulee kuitenkin hiukan vähemmälläkin touhulla:-) jaksuja sinulle, ystäväiseni! tuksu

Peurankello kirjoitti...

Voimarutistus täältäkin:)

PikkuBertta kirjoitti...

Tutulle kuulosti tämänkin päiväkodintätille touhut...rapakeli on ollut pahinta,kun kuriksia pitää joulun alla vetää jalkaan,mut minkäs teet...tonttupajassa vierailu(joensuun kaupungin taidemuseolla järjestämä tapahtuma,jonne matkattiin linja-autolla),joulujuhla,jouluateria,piparinpaisto ja talon yhteinen laulu-leikkituotio on tämän viikon ohjelmassa ollut.Ja joulujuhla ohjelmia hiottu siinä sivussa.Ensi viikolla vielä mennään joulukirkkoon koko talon voimalla.
Kyllä tapahtumarikkaat päivät vie puhtia pois,ettei jaksa enää kotona joulua laittaa.Kai sitä viikonloppuna pitäs aloitella

Levollistta viikonloppua MaMMelille:)

Pami kirjoitti...

Jos en jaksa siivota (kuten monesti näin käy) himmennän valot ja laitan kynttilät palamaan!! Suosittelen lämpimästi. Ei jouluksi ole mikään pakko siivota. Siivota voi muinakin päivinä. Ja meillä on neljä kissaa ja kaksi koiraa ja muutama sonni, joten saisi olla joka päivä siivoamassa, jos haluaisi, että on siistiä. Minä siivoan yleensä eniten kevätauringon aikaan, koska mokoma aurinko sitten näyttää, mistä pitää siivota :-)

Mari kirjoitti...

Ei varmasti jaksa siivoilla töiden jälkeen... En jaksa minäkään vaikka "konttorihommissa" olenkin :) Jos sitä tänään aloitellaan!
Hyvää viikonloppua!

Tirriliisa kirjoitti...

Kyllä sen huomennakin ehtii:) Tosiaan, lapset ovat varmasti aika täpinöissään ja monta kun jännittää niin varmasti tarttuu jännitys. Minäkin kuuntelen musiikkia siivotessani, usein laitan jotkut vanhat euroviisut soimaan:) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Mammeli!

Jaksamista työhösi! Arvostan todella suhtautumistasi ja toivoisin niin sinun kaltaistasi maalaisjärkistä hoitajaa lapseni päiväkotiin.

Asumme ulkomailla suurkaupungissa. Täällä on aivan samanlaista kurakeliä kuin Suomessa, mutta et voi kuvitellakaan lasten pukemista!

Minun lapseni on ainut, jolla on päiväkodissa kurahousut ja arvaapa laitetaanko niitä ikinä päälle? Tarpeeksi monesti kun huomautin, ne vihdoin puettiin, mutta voit kuvitella kuinka surkeana 4-vuotias on päiväkodin ainut kuravaatteissa. Jätin sitten minäkin ne pois ja tyydyn pesemään kosteussuojattua haalaria harva se päivä. Eikä muuten ole haalariakaan kenelläkään muulla, paitsi ihan vauvoissa jollain ja siitä ollaan myös lapsen kanssa väännetty. Kumppareita ei käytetä, vaikka keli olisi mikä. Minun lapsellani sellaiset on ja hoitaja ehdotti, että voisinko tuoda toisenlaiset kengät, kun niillä on varmasti huono kävellä!

Aikaisemmin syksyllä väännettiin hanskojen pitämisestä. Kaikki lapset olivat avokäsin, joten eihän se omanikaan niitä hanskoja pitänyt. Palopuheen jälkeen hoitajat uskoivat, että hanskat on kädessä, vaikkei kenelläkään muulla olisi. Kun ilmat kylmenivät ja laitoin kintaat, ne ei pysyneet kädessä. Hoitaja sanoi taas, että voisiko olla ohuet hanskat, koska eihän niillä kinttailla voi ulkona tehdä mitään! Kurakintaista ei kannata edes mainita...

Paikalliset lapset kulkevat edelleen nollakelillä paljain käsin ja monesti myös paljain päin. Päiväkotiin ulkoiluasuksi käy hyvin farkut tai legginsit, tyllihame, tennarit tai vesikelillä kosteussuojaamattomat talvikengät ja päällä täytyy olla hyvän näköinen ja epäkäytännöllinen takki.

Arvaas vaan, minkä hullun akan maineen olen päiväkodissa hankkinut vaatimalla lapseni päälle villahousuja, kuravaatteita, kintaita ja ties mitä hirvityksiä. ;)

Ihanaa ja rentouttavaa joulunaikaa! Kiitos mukavasta blogistasi.

emmi kirjoitti...

Oikein paljon jaksamista sinulle ja joulumieltä! :)

Mukavaa viikonloppua sinulle!

tarutikki kirjoitti...

Niinkuin muillekin "tädeille", minullekin tuo kuulostaa niin tutulta. Päivät ovat täynnä touhua ja töpinää. Mutta silti se on ihanaakin kuinka lapset ovat innoissaan joulun odotuksesta:)
Jaksamista ja iloa joulun odotukseen!

LENNU kirjoitti...

Voi tuota Almaa :)
Kaunis kuva talvisesta maisemasta alinna.

MaMMeli kirjoitti...

Kiitos taas, piristitte minua ihanilla kommenteillanne <3